Сталкер

Пользователи
  • Число публикаций

    7
  • Регистрация

  • Последнее посещение

Весь контент пользователя Сталкер

  1. Я думаю, що не так. Спір щодо неправомірності передачі майна в статутний фонд має наслідком інше: або виділення і витребування з статутного фонду частки в майні на користь подружжя, що призведе до зменшення статутного фонду чи ліквідації юрособи. Але ж майно самої юрособи то в іпотеці всерівно. Думайно, що правильно подавати позов про визнання недійсним іпотеки так, як не було нотаріально посвідченої згоди про прердачу в іпотеку майна іншого співвласника тобто іншого ніж засновник подружжя
  2. Дякую. Так я і вирішив робити. Фактично предметом спору буде відсутність у Б2 права вимоги за КД на підставі договору купівлі - продажу кредитних вимог за відсутності у додатку-переліку нашого КД
  3. Добрий день усім. Є така ситуація. Позичальник уклав кредитний договір з Б1. Б1 уклав з Б2 договір купівлі продажу вимоги за кредитними договорами (так дослівно і називається), за яким відступив право вимоги у понад 300 кредитних правовідносинах. З назви може здаватись що даний договір носить характер факторингу, але за змістом це договір цесії. Договір укладений з дотриманням вимог ст. 513 ЦК, але Позичальник не повідомлений належним чином про заміну кредитора у зобов’язанні. Крім того, перелік кредитних договорів, за якими відбулось відступлення міститься не в договорі і не в акті прийому-передачі вимог, а в додатку до цього акту. Б2 сам додаток не пред’явив, натомість надав витяг зроблений власноруч (не ксерокопію сторінки із додатку де було б видно наявність КД) і власноруч засвідчений лише ним самим. В КД передбачено що Б1 має право без погодження відступати свої права третім особам, а також надавади інформацію, яку він зібрав про клієнта, третім особам у ході реалізації ним своїх прав чи обов’язків за кредитним договором. Підскажіть будьласка, які можуть бути підстави для позову про визнання всього договору відступлення вимоги недійсним або його окремих пунктів (яких ? на які звернути увагу ?). Зрозуміло, що якщо це визнання недійсним пунктів, то ці пункти своїми положеннями повинні як мінімум порушувати права позичальника... Можливо є аналогічні позови ?
  4. Вы невнимательно читаете Вкладчик есть, и уже сработали.Кроме того, таким образом погашаются и безнадежные кредиты.
  5. Здравствуйте. Расскажу схему, по которой мы уже вернули часть безнадежно зависшего депозита по договору о депозитном вкладе с капитализацией от 1997 года (!!!) и одновременно помогли погасить задолженость по кредитному договору в том же банке. Вкладчик по депозитному договору, по которому нет каких-либо споров с Укрсоцбанком, уступил (по договору) заемщику по кредитному договору, свои права и обязательства в правоотношениях с Укрсоцбанком (ч.2 ст.512, ст.516 ЦКУ). Далее заемщик направил заявление о зачтении встречных требований (ст. 601 ЦК). Согласие Укрсоцбанка (точнее его отсутствие) не имеет какого-либо юридического значения, тоесть не требуется. Между собой вкладчик и заемщик договорились на взаимовыгодных условиях, так что все остались довольны.
  6. Стаття 512. Підстави заміни кредитора у зобов'язанні 1. Кредитор у зобов'язанні може бути замінений іншою особою внаслідок: 1) передання ним своїх прав іншій особі за правочином (відступлення права вимоги); 2) правонаступництва; 3) виконання обов'язку боржника поручителем або заставодавцем (майновим поручителем); 4) виконання обов'язку боржника третьою особою. 2. Кредитор у зобов'язанні може бути замінений також в інших випадках, встановлених законом. 3. Кредитор у зобов'язанні не може бути замінений, якщо це встановлено договором або законом. ==== Потрібно дивитись що саме зазначено у конкретному КД. Стаття 516. Порядок заміни кредитора у зобов'язанні 1. Заміна кредитора у зобов'язанні здійснюється без згоди боржника, якщо інше не встановлено договором або законом. ==== Знову ж потрібно дивитись що 2. Якщо боржник не був письмово повідомлений про заміну кредитора у зобов'язанні, новий кредитор несе ризик настання несприятливих для нього наслідків. У цьому разі виконання боржником свого обов'язку первісному кредиторові є належним виконанням. Стаття 517. Докази прав нового кредитора у зобов'язанні 1. Первісний кредитор у зобов'язанні повинен передати новому кредиторові документи, які засвідчують права, що передаються, та інформацію, яка є важливою для їх здійснення. 2. Боржник має право не виконувати свого обов'язку новому кредиторові до надання боржникові доказів переходу до нового кредитора прав у зобов'язанні. ==== В тексті договору передачі активів між банками п. 8.4.2 зобов'язано УПБ повідомити таких позичальників (боржників). Тому, якщо не надходило повідомлення саме в такій формі, вважається що новий кредитор не повідомив боржника. А тому можна не виконувати зобов'язання новому кредиторові. В договорі є посилка на Додаток 2, який по суті є переліком всіх кредитних договорів, договорів іпотеки, тощо, які були передані новому кредитору. Чи є можливість викласти його скани також ?