ant

Пользователи
  • Число публикаций

    13
  • Регистрация

  • Последнее посещение

ant's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Репутация

  1. дякую, думка аналогічна Вашій. Якщо завтра перенесуть розгляд справи то збільшу позовні вимоги, додам вимогу щодо 3% пені. в день по ЗУ "захист прав споживачів" Як варіант на рахунок матеріальних збитків, маю намір покласти гроші в інший банк, кладу їх туди, подаю до суду на перший банк який не віддає гроші на відшкодування збитків ,а саме через перший банк я не дополучу % по депозиту в другому банку... Чи реальнй такий варіант?
  2. Подав до суду на банк, не вертає маленький депозит. Хочу максимально покарати банк за хамство і безвідповідальність. Питання чи можна стягнути пеню, якщо так то якими НПА регламентується стягнення пені розмір якої не визначено в депозитному договорі? І ще… упущену вимогу реально стягнути? киньте будь ласка практику (хоч якесь суд.рішення) де було присуджено стягнення сум упущеної вигоди.
  3. хоча б в приватне повідомлення можете написати? актуально.
  4. саме так! потрібно вимагати рівності, а не те що більшість тут хоче, адже в останньому випадку ви стаєте нічим не краще за кредиторів!
  5. Мене ось інше питання цікавить. Якщо є домовленість між банком і іпотекодавцем про виключення певних об"єктів з іпотечного договору, що тоді? Допустимо заключити додаткову угоду до іп.договору. Але загвоздка в тому, що є запис про ці обєкти в держ реєстрі іпотек і держ реєстрі заборон, а ось запису (розділу)в новому загальному реєстрі - немає. Питання: чи може нотаріус, реєстраційна створити розділ про ці обєкти в новому реєстрі без подачі для цього документів, а лише на основі заяви банку, про виключення цих обєктів з іпотек? Іншими словами в старих реєстрах дані є, запису в новому реєстрі щодо цього обєкту немає, ось в чому загвоздка.
  6. Насьогодні алгоритм дій наступний: 1. Припинення заборони відчуження у зв'язку із погашенням основного зобов’язання підлягає державній реєстрації в ДРП незалежно від наявності в ДРП відомостей про право власності іпотекодавця. Припинення заборони може відбуватися двома шляхами: а) шляхом подання до нотаріуса, що посвідчував договір іпотеки, відповідної заяви про погашення кредиту. Про зняття заборони відчуження предмету іпотеки нотаріус надає банку письмове повідомлення. Разом із повідомленням і договором іпотеки банк має подати до органу державної реєстрації прав відповідну заяву про припинення обтяження та інші документи . Про припинення заборони відчуження орган державної реєстрації прав надає банку відповідне повідомлення про державну реєстрацію припинення обтяження. Увага: заява до органу державної реєстрації прав має бути подана банком не пізніше 5 робочих днів з дня погашення кредиту. б) шляхом укладення із іпотекодавцем додаткової угоди до іпотечного договору про припинення договору іпотеку у зв’язку із погашенням кредиту. Нотаріусу, що посвідчує таку додаткову угоду, банк подає заяву про державну реєстрацію припинення обтяження та інші документи. 2. Припинення іпотеки може бути зареєстроване в ДРП тільки у випадку наявності в ДРП зареєстрованого права власності іпотекодавця . Якщо таке право зареєстроване, то банк може зареєструвати припинення іпотеки двома шляхами: а) шляхом подання до органу державної реєстрації прав заяви про державної реєстрації припинення іпотеки разом із іншими документами. б) шляхом укладення із іпотекодавцем додаткової угоди до іпотечного договору про припинення договору іпотеки у зв’язку із погашенням кредиту. Нотаріусу, що посвідчує таку додаткову угоду, банк подає заяву про державну реєстрацію припинення обтяження та інші документи.
  7. аналогічна ситуація, пролонгувався кредитний договір +змінювались проценти, а іпотечний (укладений з позичальником) - не мінявся.