mazgega

Пользователи
  • Число публикаций

    17
  • Регистрация

  • Последнее посещение

Весь контент пользователя mazgega

  1. это условие противоречит законодательству. Договір набирає чинності з дати його підписання Сторонами і діє до повного виконання Боргових Зобов’язань за Кредитним Договором" - це є строк дії самого договору, а не поруки. Це як у законодавстві визначено різні поняття "строк дії договору" - ст. 631, та "строк виконання зобов’язання" - ст. 530 ЦКУ. Думаю, тут по аналогії. Але, бажаю успіху, про результат повідомте. Срок договора исчисляется днями, месяцами, годами. Уже наработана практика ВСУ по этому поводу.
  2. Подал иск. прошу на всеобщее обсуждение позов.docx
  3. сторонами встановлено строк протягом якого позивач має право пред'явити вимоги до поручителя - три роки з дня настання строку виконання основного зобов'язання Суд сам подтвердил, что это не срок действия договора, а скорее - исковая даность. А срок, установленный ч.4 ст559 несет императивный характер! Поэтому он не может быть изменен по согласованию сторон. (и свобода договора тут ограничивается!)
  4. Вот цитата из договора Відповідно до п. 4.1 договору поруки, договір набирає чинності з дати його підписання сторонами і діє до повного виконання боргових зобов'язань за кредитним договором. Відповідальність поручителя припиняється лише після виконання боргових зобов'язань в повному обсязі. Також порука припиняється, якщо Банк в межах трирічного терміну з дня настання строку виконання боргового зобов'язання не пред'явить вимоги до поручителя ( ч. 4 ст. 559 ЦК України) (а. с. 22). !!діє до повного виконання боргових зобов'язань за кредитним договором а потом уже идет условие о том, что отвественность поручителя останавливается..
  5. Вы хотите сказать, что строками "Також порука припиняється, якщо Банк в межах трирічного терміну з дня настання строку виконання боргового зобов'язання не пред'явить вимоги до Поручителя (п.4 ст.559 ЦКУ)" Определен строк действия договора? Чем отличается "з дня настання строку виконання боргового зобов'язання" от "до повного виконання основного зобов'язання, встановленного кредитним договоров"
  6. http://reyestr.court.gov.ua/Review/20315364 - первое попавшиеся строк не может измеряться годами
  7. Вы не считаете, что срок, который определен ч.4 ст559 несет императивный характер?
  8. Комментарий до ст.631 ЦКУ "Строк дії договору визначається сторонами на їх власний розсуд, за винятком випадків, коли законом передбачено конкретний строк дії того чи іншого виду договорів." ст. 6 ЦКУ 3. Сторони в договорі можуть відступити від положень актів цивільного законодавства і врегулювати свої відносини на власний розсуд. Сторони в договорі не можуть відступити від положень актів цивільного законодавства, якщо в цих актах прямо вказано про це, а також у разі, якщо обов'язковість для сторін положень актів цивільного законодавства випливає з їх змісту або із суті відносин між сторонами. Как понять? Спасибо.
  9. В ч.4 ст 559 Гражданского кодекса указано, что поручительство останавливается, в случае, если Банк не предъявит претензии к поручителю в течение 6 месяцев со дня наступления момента исполнения основного обязательства. Все понятно. НО! В договоре поручительства (без строкового) прописано: "Також порука припиняється, якщо Банк в межах трирічного терміну з дня настання строку виконання боргового зобов'язання не пред'явить вимоги до Поручителя (п.4 ст.559 ЦКУ)" Как быть?
  10. Кредитные договора: Практику пересматривал для себя. Сегодня - завтра выберу время и попробую выбрать лучшие решения для иска и скину их на форум.
  11. В реестре много положительных решений по Идею Банку, по процентной ставке Advego 3D (или как-то так). К сожалению, сейчас судьи сидят на зарплате у банка, но надо добиваться правосудия)
  12. НБУ это тот же самый банк (ст. 2 ЗУ ПРО НБУ) Національний банк України (далі - Національний банк) є центральним банком України + согласно ст 6 ЗУ про НБУ Національний банк у межах своїх повноважень сприяє стабільності банківської системи за умови, що це не перешкоджає досягненню цілі, визначеної у частині другій цієї статті. Получается что НБУ должен способствовать стабильности банковской системы. Тем самым повышать индекс, для улучшения условий существования банков. В чем проявляется его независимость? + НБУ прямо влияет на банковскую деятельность своими постановлениями. Копию всего договора скину в течение часа
  13. Спасибо за ответ. Из каких аргументов можно вывести этот тезис? вообще не понятно кем должна быть признана деловая репутация ?) ВРУ?
  14. Всем доброго времени суток. Есть кредит в прекрасном банке "Idea Bank" (кредитный договор от 18.10.12). Пунктом 1 параграфа 2 определено: За користування кредитом позичальник сплачує річну змінюванну процентну ставку в розмірі, що визначається як змінна частина ставки збільшина на 3,8800% (Маржу Банку). Пунктом 2 параграфа 2: Змінна частина ставки дорівнює потрійній середньозваженій процентній ставці за залученими депозитами на рахунки домашніх господарств в гривні по всій банківській системі України за попередній місяць (під «попереднім» розуміється останній місяць за який опублікована інформація на сайті НБУ на момент затвердження змінної частини процентної ставки по кредиту), (пункт 4.1.2.11 Розділу Фінансові ринки. Статистика щомісячного електронного бюлетеня НБУ), надалі - «Індекс» Індекс встановлюється Національний банком України та використовується, як база для визначення процентної ставки. Індекс переглядається та може змінюватись не частіше ніж раз на 12 (дванадцять) місяців Статистичні дані Національного банку України, які містять Індекс, розміщуються для ознайомлення відповідно до трафіку поширення статистичних даних на офіційному сайті Національного Банку України за адресою http://bank.gov.ua/control/uk/publish/category?cat_id=71195 Цитата из статьи 1056-1 Гражданского кодекса Украины: У кредитному договорі встановлюється порядок розрахунку змінюваної процентної ставки із застосуванням погодженого сторонами індексу. Порядок розрахунку змінюваної процентної ставки повинен дозволяти точно визначити розмір процентної ставки за кредитом на будь-який момент часу протягом строку дії кредитного договору. значення індексу повинно встановлюватися незалежною установою з визнаною діловою репутацією на ринку фінансових послуг Следственно вопрос, который возникает из выложенного: Правильно ли я понимаю, что из условий второго пункта договора о порядке формирования изменяемой процентной ставки не возможно определить процентную ставку по кредиту, допустим, на сентябрь 2015. Поскольку я не могу точно знать какой индекс будет определен НБУ на этот период. Получается что норма противоречит закону и моим правам, как потребителю. Другой вопрос в том, является ли независимым финансовым учреждением НБУ? Ведь это такой же банк, только государственный. Вообще очень "красиво" написано в ГК... "независимая учреждение с признанной деловой репутацией на рынке финансовых услуг" кто должен признать деловую репутацию? и вообще что это за учреждения такие. вот в этом топике ANTIRAID уже писал: Пруф я не нашел, поэтому и создал тему для всех нуждающихся. Спасибо. PS смотрел реестр судебных решений по Идея Банку - юристы от банка не являются на заседания. Есть инсайдерская информация, что на весь банк всего 2 юриста.