ANTIRAID

Главные администраторы
  • Число публикаций

    15176
  • Регистрация

  • Последнее посещение

  • Days Won

    623

Ответы на статус опубликованы ANTIRAID

  1. Здравствуйте. подскажите что с этим  делать ?

     

    Справа № 640/7060/18

    н/п 2/640/1995/18

                                    УХВАЛА                                    

            (про передачу справи за підсудністю)          

                      "02" травня 2018 р.   Суддя Київського районного суду м. Харкова Зуб Г.А., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 (місцеперебування: АДРЕСА_1) до Публічного акціонерного товариства Комерційного банку «ПРИВАТБАНК» (місцезнаходження: м. Дніпро, вул. Набережна Перемоги, буд. 50), третя особа приватний нотаріус ОСОБА_2 (місцезнаходження: м. Чернігів, пр-т Миру, 55) про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню, -

    В С Т А Н О В И В:

    23.04.2018 року до Київського районного суду м. Харкова надійшла позовна заява ОСОБА_1, в якій він просить визнати виконавчий напис №2712 від 12.04.2017 року вчинений ПН Чернігівського міського нотаріального округу ОСОБА_2 таким, що не підлягає виконанню, відстрочити сплату судового збору до ухвалення рішення по справі, та стягнути з відповідача судові витрати.

    Відповідно до ч. 2 ст. 27 ЦПК України позови до юридичних осіб пред`являються в суд за їхнім місцезнаходженням згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань.

    Відповідно до відомостей ЄДРЮО, ФОП та ГФ, місцезнаходженням ПАТ КБ «ПРИВАТБАНК» є м. Київ, вул. Грушевського, буд. 1-Д, що відноситься до території Печерського району м. Києва.

    Приписами ч.12 ст. 28 ЦПК України передбачена альтернативна підсудність, відповідно до якої позови до стягувача про визнання виконавчого напису нотаріуса таким, що не підлягає виконанню, або про повернення стягненого за виконавчим написом нотаріуса можуть предявлятися також за місцем його виконання.

    Як вбачається з матеріалів справи, оскаржуваний напис нотаріуса перебуває на виконанні у приватного виконавця виконавчого округу Харківської області ОСОБА_3, який здійснює свою діяльність за адресою: АДРЕСА_2, що відноситься до території Червонозаводського району м. Харкова, а тому дана справа не підсудна Київському районному суду м. Харкова.

            Відповідно до п.1 ч.1 ст. 31 ЦПК України, суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

           За таких обставин, відповідно до ст. 31 ЦПК України, дану позовну заяву необхідно передати за підсудністю відповідно до ч.2 ст. 27 ЦПК України до Печерського районного суду м. Києва, оскільки альтернативна підсудність застосовується за вибором самого позивача.

             Відповідно до ч.1ст. 32 ЦПК України, спори між судами про підсудність не допускаються. Справа, передана з одного суду до іншого в порядку, встановленому статтею 31 цього Кодексу, повинна бути прийнята до провадження судом, якому вона надіслана.

        На підставі наведеного та керуючись ст.ст. 19, 23, 27, 31, 32, 187, 258, 260 ЦПК України, суддя -

    ПОСТАНОВИВ :

       Цивільну справу № 640/7060/18 за позовною заявою ОСОБА_1 (місцеперебування: АДРЕСА_1) до Публічного акціонерного товариства Комерційного банку «ПРИВАТБАНК» (місцезнаходження: м. Дніпро, вул. Набережна Перемоги, буд. 50), третя особаприватний нотаріус ОСОБА_2 (місцезнаходження: м. Чернігів, пр-т Миру, 55) про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню - надіслати за територіальною юрисдикцією (підсудністю) до Печерського районного суду м. Києва ( адреса: 01601, м. Київ, вул. Хрещатик, 42-А ).

      

       Передача справи на розгляд іншого суду за встановленоюЦПК України підсудністю з підстави, передбаченої пунктом 1 частини першоїстатті 31 ЦПК України, здійснюється на підставі ухвали суду не пізніше пяти днів після закінчення строку на її оскарження, а в разі подання скарги - не пізніше пяти днів після залишення її без задоволення.

        На ухвалу може бути подано апеляційну скаргу безпосередньо до суду апеляційної інстанції протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

        У відповідності до п.п. 15.5 п.п. 15 п.1 Розділу ХІІІ Перехідних Положень ЦПК України в новій редакції, до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно- телекомунікаційної системи апеляційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди.

      

                       

                            

    1. ANTIRAID

      ANTIRAID

      Приезжать в Киев или проводить заседание в режиме видеоконференции. 

    2. (Просмотреть 1 другой ответ на этот статус)

  2. Працюємо на користь країни!) (at @Knpartners w/ 2 others) [pic]: http://t.co/qsx6UkGKnV

    1. ANTIRAID

      ANTIRAID

      И только так!!!