yana

Пользователи
  • Число публикаций

    4
  • Регистрация

  • Последнее посещение

yana's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Репутация

  1. Вчора зустрічалася з суддею господарського суду (знайома), казала ій, що хочу подати позов про розірвання кредитного договору.На що вона відповіла, щоб не займалася дурницями, бо іх всіх (суддів) збирали на "сходку" в апеляційному суді і "товкмачили" їм, щоб їм такі позови не задовольняти, мовляв договори діють до повного виконання обома сторонами зобов'язань. Сказала, на щоб я там не зсилалась позов ніхто з сіддів не задовільнить. Що думаєте?
  2. Я не зовсім зрозуміла Вашу відповідь. Адже коли ми брали кредит (бані ще не було) страхувався будинок+зем ділянка і прилеглі споруди. Дозвіл на будівництво госп.будівлі (бані) в міськраді отримали, в 2008 добудували, але окремо баню не застрахували новим договором страхування. Дякую.
  3. Цитую договір страхування: "п. 6.5 У випадку пошкодження майна,основою для визначення розміру виплати страх.відшкодування є відновна вартість пошкодженого майна в межах страх.суми вказаної в договорі (300000грн).Відновна вартість визначається як сума, необхідна для відновлення втраченого чи пошкодженого майна в результаті настання страх. випадку до первісного стану з урахуванням зносу та особливостей ціноутворення у місцевості розташування застрах. об'єкта. .........п.6.8 Страховик здійснює відшкодування в розмірі прямого дійсного збитку, але не більше обумовленої в договорі стр.суми з врахуваннямфраншизи частини збитку, що не відшкод-ться страховиком (0,5%)...." Підкажіть, будь-ласка, мотивом для розірвання кред. д-ру, що краще вказувати: форс-мажор- пожежа, чи пожежа+ріст долара? Дякую.
  4. Добрий день! Порадьте,будь-ласка, що можна зробити в моїй ситуації. В 2007 мій чоловік (я дружина-поручитель)взяли кредит в $ під заставубудинку+земділянки, на ній побудували баню (щоб мати кеш).Але в травні 2009 отримали від життя сюрприз - згоріла баня+хата(стіни лишились) - висновок пожежної експертизи-підпал. Баня не застрахована, хата-застрахована. Страхова найняла оцін.фірму для оцінки збитку (з врахуванням зносу) така умова в договорі.Експерт нарахував,що для відновлення треба 200000 грн*(45%зносу-з дати введення будинку в експлуатацію 1959 р.)=90000грн; 200000-90000-ПДВ=90000-страхове відшкодування, яке ще не повернув банку. В грудні буде суд про стягення всього кредиту+відсотків+пені (після пожежі перестали платити).За рахунок курсу $ тепер це космічна сума за яку я могла б купити 2 земділянки. Іншого майна не маємо, приютили нас мої батьки. Що Ви можете мені порадити? Чи є хоть якийсь шанс судитись зі страховою на рахунок зносу, адже на момент взяття кредиту робилась оцінка вартості будинку (300000 грн), виходячи в його реального стану? Дякую за відповідь.