Selana

Пользователи
  • Число публикаций

    116
  • Регистрация

  • Последнее посещение

Ответы на статус опубликованы Selana

  1. Спасибо Вам огромное за комментарий!!!!! Надеюсь спасет мой дом!

    ст. 37 на момент заключения большинства договоров ипотеки:

     

    Стаття 37. Передача іпотекодержателю права власності на предмет іпотеки

    Іпотекодержатель може задовольнити забезпечену іпотекою вимогу шляхом набуття права власності на предмет іпотеки. Договір про задоволення вимог іпотекодержателя, який передбачає передачу іпотекодержателю права власності на предмет іпотеки в рахунок виконання основного зобов'язання, є правовою підставою для реєстрації права власності іпотекодержателя на нерухоме майно, що є предметом іпотеки.

    Рішення про реєстрацію права власності іпотекодержателя на нерухоме майно, що є предметом іпотеки, може бути оскаржено іпотекодавцем у суді.

    Іпотекодержатель набуває предмет іпотеки у власність за вартістю, визначеною на момент такого набуття на підставі оцінки предмета іпотеки суб'єктом оціночної діяльності. У разі набуття права власності на предмет іпотеки іпотекодержатель зобов'язаний відшкодувати іпотекодавцю перевищення 90 відсотків вартості предмета іпотеки над розміром забезпечених іпотекою вимог іпотекодержателя.

    Право іншої особи з вищим пріоритетом щодо строкового користування нерухомим майном, набутим у власність іпотекодержателем, зберігає чинність відповідно до умов договору, яким обумовлено таке користування. Права та вимоги третіх осіб на предмет іпотеки, набутий у власність іпотекодержателем, які мають нижчий пріоритет, ніж вимога іпотекодержателя, втрачають чинність.

     

    З 10.01.2009 ч. 1 ст. 37 стала действовать в такой редакции.

    "Іпотекодержатель може задовольнити забезпечену іпотекою вимогу шляхом набуття права власності на предмет іпотеки. Правовою підставою для реєстрації права власності іпотекодержателя на нерухоме майно, яке є предметом іпотеки, є договір про задоволення вимог іпотекодержателя або відповідне застереження в іпотечному договорі, яке прирівнюється до такого договору за своїми правовими наслідками та передбачає передачу іпотекодержателю права власності на предмет іпотеки в рахунок виконання основного зобов'язання";

     

     

    Поэтому, если договор ипотеки был заключен до 10.01.2009, для регистрации права собственности ипотекодержателем, к договору ипотеки должен быть отдельный договор об удовлетворении требований ипотекодержателя, а не оговорка.

    1. Selana

      Selana

      продажа права грошевой вимоги до того как переоформили право собственности на себя (с подделкой получения мной предупреждения)

    2. (Просмотреть 2 других ответа на этот статус)