Olgaa

Пользователи
  • Число публикаций

    13
  • Регистрация

  • Последнее посещение

Весь контент пользователя Olgaa

  1. Добрый день. Семья 4 человека (муж, жена и 2 малолетних детей) живут в 1 комнатной квартире без каких-либо договоров по приглашению одного из совладельцев против воли другого. Суд принял решение их выселить без выдачи другого жилого помещения. Грозятся подавать апелляцию вместе с совладельцами чтобы время потянуть. Подскажите, действует ли норма о выселении таких семей с помощью судебных приставов в так называемый зимний период - с 15 октября по 15 апреля? Где она была/есть прописана???
  2. Квартиранты заявили, что вообще не намерены считаться с моими интересами, они договорились с совладелицей и съезжать не хотят.
  3. Забыла написать, что копию договора и вообще сам договор ментам не показали - только устно лапшу навешали. Если действительно этот договор в жэке не отмечен, придётся ментами иметь дело. Но наличие детей... хм...
  4. Вы пишете, конечно, хорошо. Вот только есть совладелец, который и пустил этих жильцов туда, оформив договор на коленке, а милиция этому договору и "поверила" написав что установила кто и почему там обитает. О регистрации договора без моей подписи на нём осталось еще в жэке выяснить (если он есть, а это "спільна сумісна власність") - тогда только судом я могу признать его недействительным и выкинуть их. увы. Полно "юристов" заявляют, что если договор составлен без меня и такой вид частной собственности, и меньше чем на год, то он имеет силу. з.ы. у этих квартирантов есть маленький ребёнок, на дворе зима. не знаю какой размер "пайка" для ментов должен быть...
  5. Хороший вопрос. На данный момент мне негде жить и другое жильё не светит. Снимать и постоянные переезды надоели. Это жильё все, что у меня есть. Я понимаю, что совладельцы могут не давать мне покоя. Их слабое место - им надо деньги, они хотят вообще продать квартиру, отдать мне деньги и отправить куда подальше (но это не выйдет по закону). В таком случае я предложу им купить у них их доли - всё равно надо жильё приобретать. Вариант типа дяди с жильём я проворачивать не могу, тк не могу жить с кем-то по расчёту, а так чтобы и чувства и жильё 2-в-1 пока не нашла).
  6. Спасибо за цитаты статей. Я составила следующий текст: За ст..369 ЦК розпорядження та користування майном, що є у спільній сумісній власності здійснюється за згодою всіх співвласників. За ст..150 Житлового кодексу здача в оренду є видом розпорядження квартирою. За ч.1 та ч.3 п.2 ст..369 ЦК згода співвласників на вчинення правочину щодо розпорядження спільним майном, який підлягає нотаріальному посвідченню та (або) державній реєстрації, має бути висловлена письмово і нотаріально посвідчена. За п.1 ст.182 ЦК право власності та інші речові права на нерухомі речі, обмеження цих прав, їх виникнення, перехід і припинення підлягають державній реєстрації. За ст..811 ЦК та ст..158 ЖК Договір найму житла укладається в письмовій формі з подальшою реєстрацією у виконавчому комітеті місцевої Ради народних депутатів або в органі управління, що ним утворюється. За ст. 210 і 640 ЦК не є вчиненим правочин, якщо він не пройшов державну реєстрацію, якщо він такій підлягає. Встановивши, що правочин не був вчиненим, суд може відмовити в задоволенні позову про визнання оспорюваного правочину недійсним. Наслідки недійсності правочину не застосовуютсьядо правочин, який не був вчинений. (Постанова Верховного суду №9 від 06.11.09) Також є стаття: Стаття 216. Правові наслідки недійсності правочину 1. Недійсний правочин не створює юридичних наслідків, крім тих, що пов'язані з його недійсністю. 5. Вимога про застосування наслідків недійсності нікчемного правочину може бути пред'явлена будь-якою заінтересованою особою. Суд може застосувати наслідки недійсності нікчемного правочину з власної ініціативи. Вопрос: с таким набором статей у меня есть шансы не подавать в суд на признание договора аренды недействительным (на этот случай у меня другие формулировки)? У нотариуса точно не заверялся. Осталось жэк проверить... Или я что-то не так трактую...? Милицию уже раз вызывала выяснить кто и на каких основаниях живёт в квартире - в ответе менты не указали ни номер договора, ни копию его, ссылались только на устные заявления съемщиков. они не правы конечно, но с этого момента прошло больше недели и обжаловать их бумажку не могу, а вот может ещё раз попытаться через милицию стребовать договор у жильцов (как по форуму советуют)?
  7. В связи с введением обязательной регистрации договора аренды квартиры с 1 октября, в законе пишут, что это делает БТИ. По факту в БТИ ответили, что если вы придете с таким договором, никто его не примет, тк у них не регистрируются, нет процедуры. Гос.регистрация для таких договоров обязательна. Где кроме БТИ и нотариуса его могут зарегистрировать? Это могут сделать в ЖЭКе или в кооперативе (арендодатель там живет и прописана, но кооператив посторонний к спорной сдаваемой в аренду квартире) ?? Квартира 1-комнатная, в частной совместной собственности. Согласия на аренду я не давала. Договор не показывают даже милиции. Если договор написан "на коленке" и подписан квартирантами и совладелицей, то он не считается совершенным и подать в суд о признании его недействительным нельзя (есть постановление ВСУ). Выкидывать квартирантов милицией??
  8. Спасибо за ответ. Здесь есть нюанс с вещами квартирантов: распишут, что были там золото-шубы-дублёнки и всё тут. Вызывать милицию и делать опись имущества? Они не пойдут без прямых пунктов закона. От этого варианта отговорили уже.
  9. Набуло законної сили рішення суду про зобовязання не чинити перешкод співвласнику у користуванні однокімнатною квартирою. Замість цього співвласник, якого зобовязали не чинити перешкод, здав в оренду цю квартиру і квартиранти, зрозуміло, не пускають іншого співвласника (мене) у квартиру. Була жалоба в міліцію - встановити осіб і підстави перебування в квартирі сторонніх людей. Квартиранти перед міліцією аргументували договором оренди, але його не показали. Співвласник, що здав квартиру, в міліції про оренду нічого не сказав. Відповідно, факт наявності договору на момент жалоби в міліцію вважати встановленим чи ні? Адже лише одна сторона на нього послалася. По-друге, квартира у спільній сумісній власності. За ст.369ЦК договір оренди могли укласти з одним співвласником у письмовій формі без мого відома. Оформити і предявити у суді можуть датою такою, щоб строк дії договору був менше одного року і ще не набрала на той час чинності обовязкова реєстрація такого договору (заднім числом). Рішення судів є обовязковими до виконання. Здача в оренду - це розпорядження майном. Про розпорядження майном у рішенні суду нічого не було. Співвласник добре розумів, що так перешкодить моєму користуванню квартирою. Чи можна вважати такий договір оренди нікчемним? Чи все ж таки подавати в суд на визнання його недійсним?
  10. Я хочу запропонувати мирову угоду відповідачам у справі про виселення наймачів та усунення перешкод від співвласників у розпорядженні та користуванні однокімнатною квартирою, яка належить 3 особам на праві спільної сумісної власності. Якщо відповідачі проігнорують її виконання, я втрачаю право ще раз подати такий самий позов - уе зрозуміло. Як тоді забезпечити виконання мирової угоди, яка по своїй суті має добровільний характер? Подавати новий позов про її скасування? І що ще потрібно в такому позові вимагати? Чи краще не пропонувати мирову угоду, якщо в порядності відповідачів я сумніваюсь...??
  11. Дякую за відповідь. Довіреності на розпорядження спільним майном я не давала. Усної згоди також не було. Наймачі стверджують, що мають договір оренди, але не показують його. В суд я подала позов про усунення перешкод у розпорядженні та про виселення наймачів. Осіб наймачів я встановлювала через заяву в міліцію. Якщо договір "зявиться" на судовому засіданні, я додам до позову вимогу "про визнання оспорюваного правочину недійсним і застосування наслідків його недійсності як договору щодо розпорядження спільним майном одним із співвласників без необхідних на те повноважень". Таке формулювання буде коректним? Ще питання: Договір оренди житла, який (начебто/можливо) уклали наймачі та співвласник без мого відома та згоди, в суді підпаде під категорію оспорюваних чи нікчемних? За ст.158ЖК він має бути письмовим і підлягає державній реєстрації. В якій організації він мав биб бути зареєстрованим? Буду вдячна за відповідь.
  12. Я є співвласником однокімнатної квартири на праві спільної сумісної власності (в свідоцтві на право власності підкреслено, що сумісна власність). Отримала в 1992 за законом про приватизацію як неповнолітня. Є ще двоє співвласників. Виділення частки в натурі не є можливим, оскільки кімната одна. Без моєї згоди співвласниця здала в оренду квартиру (невідомо чи є договір, якщо є, то на короткий термін, щоразу переоформлюється), користуючись п.2 ст.369 ЦК: "У разі вчинення одним із співвласників правочину щодо розпорядження спільним майном вважається, що він вчинений за згодою всіх співвласників." У мене проблеми із виселенням квартирантів - вони стверджують, що не були зобовязані погоджувати зі мною оренду, а домовились лише з одним власником. Без виділення ідеальної частки чи можу я "розприватизувати" частку, взяти кредит під її заставу тощо, вимагати погодження зі мною здавати чи ні квартиру в оренду? Це робиться у судовому порядку чи можна й інакше? На скільки складно виселити квартирантів, якщо я не маю іншої квартири для проживання?