11gjgbdobyf

Пользователи
  • Число публикаций

    13
  • Регистрация

  • Последнее посещение

11gjgbdobyf's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Репутация

  1. Підскажіть, будь ласка, за який період може бути стягнена пеня? З настанням кризи та втратою роботи я почала несвоєчасно сплачувати щомісячні платежі за кредитом, відповідно до чого банк почав нараховувати мені пеню. У березні місяці 2010 р. банк подав позов до суду про стягнення з мене заборгованності. Саме з цього часу я перестала здійснювати будь-які платежі за кредитом. Насьогодні справа ще лежить у суді без розгляду до вирішення мого окремого позову про визнання кредитного договору та договору іпотеки недійсними. У разі незадоволення моїх вимог в апеляції (у суді 1 інстанції їх незадовольнили), позов банку приймуть до розгляду. Тому вже зараз мене цікавить питання - чи зможе банк, уточнуючи свої позовні вимоги, крім стягнення боргу (тіла та відсотків) стягнути з мене пеню? Сьогодні мені сказали що стягнення пені неможливо після того як минув рік з моменту останньої сплати платежу по кредиту. Чи так це та якими нормативними документами підкріплюється? У ст. 258 ЦКУ (Спеціальна позовна давність) зазначено те, що для окремих видів вимог законом може встановлюватися спеціальна позовна давність: скорочена або більш тривала порівняно із загальною позовною давністю. Позовна давність в один рік застосовується, зокрема, до вимог: 1) про стягнення неустойки (штрафу, пені). Але я не можу зрозуміти як трактувати дану статтю у моєму випадку.
  2. Оксана, сужусь с Индекс банком Готова к борьбе. Давно уже понятно что каждый сам за себя в этой системе не выжевет. Пора, давно пора браться за вилы.
  3. А я уже ничему не удивляюсь. Наши проблемы это наши проблемы. На нашем горе многие научились просто деньги зарабатывать. Так вот и я. Сама побоялась в суде выступать по собственному иску о признании договоров купле - продажи и ипотеки, наняла адвоката, который ничего кроме пару вычитанных в интернете умных фраз в суде не сказал.
  4. Ребята, внимательно перечитайте закон. Не так все "страшно" как об этом пишут газеты и говорят банкиры. Уж очень много "но" в этом законе как в пользу банков так и в пользу заемщиков. Согласна с мнением что это просто обстановка нагнетается. А нам нужно думать и искать выходы. Хотя, с нашим то правительством фиг его знает какой в результате всего этого исход то будет.