Определение следственного судьи про самоотвод при рассмотрении меры пресечения в связи с преступлением по ст. 436-1 УК


Считаете ли Вы решение законным и справедливым?  

1 голос

  1. 1. Считаете ли Вы решение законным?

    • Да
      1
    • Нет
      0
    • Затрудняюсь ответить
      0
  2. 2. Считаете ли Вы решение справедливым?

    • Да
      1
    • Нет
      0
    • Затрудняюсь ответить
      0


Recommended Posts

УХВАЛА

Справа № 521/6897/17
Номер провадження:1-кс/521/2196/17

9 травня 2017 року

м. Одеса

Слідчий суддя Малиновського районного суду міста Одеси ПЕРЕДЕРКО Д.П., головуючий одноособово при розгляді клопотання слідчого Хмельницького ВП Малиновського ВП в м. Одесі ГУНП в Одеській області СОЛОМАХІНА А.О. про застосування запобіжного заходу у відношенні ОСОБА_2, підозрюваного у вчиненні злочину, передбаченого ст. 436-1 КК України, -

В С Т А Н О В И В:

9.05.2017 року, згідно протоколу автоматизованого розподілу судової справи суддям, мені для розгляду було розподілено клопотання слідчого Хмельницького ВП Малиновського ВП в м. Одесі ГУНП в Одеській області про застосування запобіжного заходу у відношенні ОСОБА_2

Вважаю, що вказане кримінальне провадження не може бути розглянуте під моїм головуванням, оскільки мною встановлені обставини, яки унеможливлюють розгляд мною цього провадження.

Так, згідно змісту клопотання, ОСОБА_2 підозрюється у вчиненні злочину, який полягає у демонстрації ним напередодні державного свята «День Перемоги» символіки комуністичного тоталітарного режиму, а саме: стягу з зображенням ордена «Вітчизняна війна».

Я, ОСОБА_3, є онуком героїчно загиблого під час Великої Вітчизняної війни ОСОБА_4 та онуком кавалера двох орденів «Вітчизняна війна», інваліда Великої Вітчизняної війни 1 групи ОСОБА_5. З цих обставин, а також в зв'язку із вихованням мене в дусі поваги до воїнів, які своїми героїчними подвигами і мужністю відстояли в тяжких боях право народу України на життя та в дусі шанування героїзму нашого народу під час Вітчизняної (Другої світової) війни, його незламної стійкості у боротьбі з нацизмом, я не можу розцінювати факт демонстрації зображення ордену «Вітчизняна війна» у дні святкування народного та державного свята «День Перемоги» як пропаганду тоталітарного режиму, тому вважаю неможливим з особистих та морально-етичних міркувань здійснювати розгляд вказаного клопотання.

З урахуванням викладеного, вважаю що наявними є обставини, які свідчать про мою упередженість у розгляді клопотання слідчого.

Відповідно до вимог ч.1 ст. 75 КПК України, слідчий суддя не може брати участь у кримінальному провадженні при наявності інших обставин, які викликають сумнів у його упередженості.

Керуючись ст. 81 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В:

Заявити самовідвід від розгляду клопотання слідчого Хмельницького ВП Малиновського ВП в м. Одесі ГУНП в Одеській області СОЛОМАХІНА А.О. про застосування запобіжного заходу у відношенні ОСОБА_2, підозрюваного у вчиненні злочину, передбаченого ст. 436-1 КК України.

Слідчий суддя:
ПЕРЕДЕРКО Д.П.

http://reyestr.court.gov.ua/Review/66367037

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

Судья принявший такое решение заслуживает на самое глубокое уважение. Бездумное применение законодательства приводит к абсурду, которого с каждым днем становится все больше.

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

13 часов назад, ANTIRAID сказал:

Судья принявший такое решение заслуживает на самое глубокое уважение. Бездумное применение законодательства приводит к абсурду, которого с каждым днем становится все больше.

Судья принявший такое решение порядочный человек сохранивший под мантией (рясой) честь и достоинство, не желающий принимать участие в откровенной шизофрении.

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вы вставили отформатированный текст.   Удалить форматирование

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ваша ссылка была автоматически заменена на медиа-контент.   Отображать как ссылку

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зарузка...