Recommended Posts

Доброго дня. 

Короткий опис ситуації:

7.06.13р. - відкриття виконавчого провадження

14.06 13р. - постанова про стягнення з боржника виконавчого збору

На той час Закон "Про виконавче провадження" передбачав стягнення виконавчого збору в розмірі 10% від суми, що підлягає стягненню.

5.10.16 р. набрав чинності  новий Закон "Про виконавче провадження" , виконавчий збір стягується в розмірі 10 відсотків суми, що фактично стягнута.

З 31.08.18 - виконавчий збір знову стягується з всієї суми боргу. 

25.09.18р. - постанова про повернення виконавчого документу стягувачу за його заявою від 19.09.18р. Рішення суду державним виконавцем до того часу виконано частково.

25.09.18р. - постанова про відкриття виконавчого провадження з виконання постанови від 14.06.13 р. про стягнення з боржника виконавчого збору

Виконавець ніби все зробив правильно. У зміненій Інструкції з організації примусового виконання рішень зазначено: У разі повернення виконавчого документа стягувачу з підстав, передбачених пунктами 13,46 частини першої статті 37 Закону, закінчення виконавчого провадження з підстав, передбачених пунктами 124679 (крім випадку, передбаченого частиною дев’ятою статті 27 Закону), 1114 і 15 частини першої статті 39 Закону, якщо виконавчий збір не стягнуто, постанова про стягнення виконавчого збору не пізніше наступного робочого дня з дня повернення виконавчого документа (закінчення виконавчого провадження) реєструється в автоматизованій системі виконавчого провадження як виконавчий документ та підлягає виконанню в порядку, передбаченому Законом та цією Інструкцією. Державний виконавець зобов’язаний відкрити виконавче провадження за постановою про стягнення виконавчого збору не пізніше наступного робочого дня з дня її реєстрації в автоматизованій системі виконавчого провадження.

Питання таке. Чи є шанс поборотись за стягнення виконавчого збору лише з тієї частини суми, яку стягнуто виконавцем, а не з усієї суми за виконавчим листом. Вся позитивна судова практика стосується періоду до внесення останніх змін в закон "Про виконавче провадження", що набули чинності 31.08.2018р.

Дякую

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вы вставили отформатированный текст.   Удалить форматирование

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ваша ссылка была автоматически заменена на медиа-контент.   Отображать как ссылку

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зарузка...
  • Пользователи

    Нет пользователей для отображения