Огляд рішень ЄСПЛ період з 25.05.2020 по 29.05.2020


Recommended Posts

Черговий огляд рішень Європейського суду з прав людини містить опис трьох справ проти України, які здебільшого стосувались порушень прав на свободу та особисту недоторканність: RASPRYAKHIN v. UKRAINE – стосовно ст. 3 (заборона катування) та пунктів 1 та 3 ст. 5 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод (право на свободу та особисту недоторканність); VYSHNEVSKYY AND OTHERS v. UKRAINE – щодо пунктів 1 та 3 ст. 5 Конвенції та ROMANOV v. UKRAINE – стосовно пунктів 1, 3 та 4 ст. 5 Конвенції.

Важливою в практиці правозастосування Конвенції подією є надання ЄСПЛ 29 травня 2020 року консультативного висновку на запит Конституційного суду Вірменії в порядку Протоколу № 16 до Конвенції щодо її ст. 7 (ніякого покарання без закону) в аспекті зворотної сили кримінального закону та застосування відсильних методів.

Огляд містить низку цікавих справ і щодо інших питань застосування Конвенції. Так, справа P. T. v. THE REPUBLIC OF MOLDOVA стосувалась дотримання ст. 8 Конвенції (право на повагу до приватного і сімейного життя) в аспекті розкриття інформації про стан здоров'я особи в довідці про її звільнення від проходження військової служби, розглянувши яку ЄСПЛ констатував наявність порушення цієї статті Конвенції.

https://supreme.court.gov.ua/userfiles/media/Ogljad_ESPL_21.pdf

Огляд рішень ЄСПЛ період з 25.05.2020 по 29.05.2020.pdf

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вы вставили отформатированный текст.   Удалить форматирование

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ваша ссылка была автоматически заменена на медиа-контент.   Отображать как ссылку

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зарузка...
  • Пользователи

    Нет пользователей для отображения