Сергей Posted September 7, 2025 Report Posted September 7, 2025 Прошу форумчан допомогти консультацією для подачі позову до адміністративного суду щодо протиправного зменшення Пенсійним фондом розміру моєї пенсії з 90% - до 70%. Отже: 18.02.2025 р. я звернувся до пенсійного фонду України (далі - ПФ) із заявою - пояснити мені, на яких підставах мені була зменшена пенсія з 90% до 70% ? Право на 90% пенсії я маю за вислугу років. 14.03.2025 року я отримав відповідь: " На виконання рішення Окружного адміністративного суду в місті Києві від 26.05.2020 р., Головним управлінням Пенсійного фонду України, з 01.01.2018р. - Вам проведено перерахунок пенсії в межах зобов’язальної частини, а саме: виходячи з 90% сум грошового забезпечення. У лютому 2022 року, на виконання рішення Окружного адміністративного суду в місті Києві від 29.06.2021р., - розмір Вашої пенсії перераховано з 01.04.2019р., Але, звертаємо Вашу увагу на те, що рішенням Окружного адміністративного суду в місті Києві від 29.06.2021 р. - не було зобов’язано Головне управління Пенсійного фонду України проводити Вам перерахунок пенсії виходячи з 90% сум грошового забезпечення і Ваша пенсія перерахована з 01.04.2019р., у розмірі 70% грошового забезпечення відповідно до норм Закону, чинного на дату здійснення перерахунку». Таким чином, ПФ, маючи судове рішення від 26.05.2020р. (на 90%-й розмір пенсії), при новому перерахунку пенсії, згідно судового рішення від 29.06.2021р., - змінив її розмір і почав її нараховувати у 70%-му розмірі. Мої запитання до форумчан: (з 29.06.2021р. - по сьогоднішню дату 07.09.2025р., минуло 4 роки й 2,5 місяці) 1. Чи пропустив я строк звернення до адмін. суду у питанні нарахування пенсії (я не розумію, який строк можна застосувати у моїй, «пенсійній», ситуації ? Чи це 3-х, чи 6-ти місячний строк, чи - 1 рік, а може взагалі строку нема і можна не поясняти пропуск строку?). 2. Які я маю надати пояснення суду щодо можливого пропуску строків звернення до суду у даній ситуації? 3. Які мені обрати законні аргументи проти ПФ? У чому його «звинуватити»? Що просити? 4. З якої нової дати (замість 01.04.2019р.), у разі пропуску строку звернення до суду, я маю право просити адмін. суд провести перерахунок моєї пенсії з 70% - на 90% ?
Сергей Posted September 9, 2025 Author Report Posted September 9, 2025 Вочевидь - иссяк народ, напевно.
OKCAHA Posted September 10, 2025 Report Posted September 10, 2025 Доброго дня! Вам треба написати нову скаргу до таких адресатів: 1. Пенсійного Фонду України (ЄДРПОУ: 00035323) адреса: 01601, м. Київ-14, вул. Бастіонна, буд. 9 контакт-центр 0-800-503-753; 044-281-08-70; 044-281-08-71 (Е-mail): [email protected] 2. ОМБУДСМЕНУ УКРАЇНИ (Уповноваженому Верховної Ради з прав людини) адреса: 01008, м. Київ, вул. Інститутська, буд. 21/8 Гаряча лінія Омбудсмена (Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини) 0–800–50–17–20, гаряча лінія працює: понеділок – пʼятниця з 09:00–19:00, субота, неділя з 9:00–15:00 Для електронних звернень та адвокатських запитів Е-mail: [email protected] Для подання запитів на інформацію (Е-mail): [email protected] У Скарзі викласти ситуацію що Ви виграли проти Головного Управління Пенсійного Фонуду судову справу і отримали Рішення Окружного адміністративного суду в місті Києві від 26.05.2020 р., яке не виконувалось належним чином, тому Ви були змушені знову судитись із Головним Управлінням Пенсійного Фонду та отримали рішення Окружного адміністративного суду в місті Києві від 29.06.2021 р. Згідно пункту 9 статті 129 Конституції України однією із основних засад судочинства є: обов’язковість судового рішення. Але ці обидва рішення суду з невідомих причин не виконується належним чином. Головне управління Пенсійного Фонду чинить свавілля, яке полягає в тому що замість виконання рішення суду, вирішило з невідомих підстав самостійно встановити мені перерахунок в розмірі 70% виплат пенсії, замість встановлених судовим рішенням 90%. Прошу розібратись із даним питанням, та вжити заходів щодо поновлення мені моїх прав на отримання пенсії, шляхом її перерахунку в розмірі 90% як встановлено судовим рішенням. Відповіді на скаргу прошу направити в паперовому вигляді «Укрпоштою» До Скарг долучати копії: - паспорту - ідентифікаційного коду, - пенсійного посвідчення Відправляти Скарги тільки цінними листами із Описом вкладення та рекомендованим повідомленнями про вручення. Обов'зково зберігати поштові докази: Описи вкладення, поштові накладні на яких буде штрих-код (трекінг). ПРИКРІПЛЯЮ ЗРАЗКИ ОПИСУ ВКЛАДЕННЯ ТА РЕКОМЕНДОВАНОГО ПОВІДОМЛЕННЯ ПРО ВРУЧЕННЯ, ЯКІ ВИ ВИПРАВИТЕ ЯК ВАМ БУДЕ ПОТРІБНО І ВНЕСЕТЕ СВОЮ ІНФОРМАЦІЮ І коли Ви отримаєте Відповіді від Омбудсмена та Пенсійного ФОнду України тоді будете дивитись що далі робити (можливо і без суду все виправлять). А якщо у Відповідях буде негативна для Вас відповідь що 70% нараховують, замість 90%. Ось тоді Ваші Скарги та Відповіді від Пенсійного Фонду та від Омбудсмена і будуть Вам в нагоді при поданя нового позову в суд. І їх обов'язково потріьно буде долучати до нового позову, що Ви робили всі можливі звернення, але Вам всюди відмовлено. Тому строк в який Ви повинні вкластись щоб подати новий позов на 90% перерахунку пенсії, а не 70% - буде тільки 3 місяці згідно приписів частини 4 статті 122 Кодексу адміністративного судочинства (КАСУ), в якій вказано що «4. Якщо законом передбачена можливість досудового порядку вирішення спору і позивач скористався цим порядком, або законом визначена обов’язковість досудового порядку вирішення спору, то для звернення до адміністративного суду встановлюється тримісячний строк, який обчислюється з дня вручення позивачу рішення за результатами розгляду його скарги на рішення, дії або бездіяльність суб’єкта владних повноважень.» Три місяці відліковуються із наступного дня після дати отримання Вами «Укрпоштою» Відповідей ПФУ та Омбудсмена. Наприклад сьогодні 10.09.2025 р. отримали Відповіді, а строк для подання Позову в адмінсуд буде відліковуватись не із сьогоднішної дати отримання 10.09.2025, а із наступного дня 11.09.2025. Тому Ви у своєму позову просите суд повновити Вам строки для подання позовної заяви, оскільки Ви вживали всіх можливих досудових заходів щоб врегулювати данне питання, про що додаєте наступні копії доказів завірених власним підписом: 1. Копію скарги до ПФУ (із копіями поштових доказів: Опису вкладення, поштової накладної із трекінкгом (штрих-кодом), рекомендованим повідомленням про вручення) 2. Копію скарги до Омбудсмена (із копіями поштових доказів: Опису вкладення, поштової накладної із трекінкгом (штрих-кодом), рекомендованим повідомленням про вручення) Про строки в які повинен бути поданий позов а також обчислення процесуальних строків (в які потрібно вкластись щоб подати Позовну заяву в адмін. суд), зазначено в таких статтях КАСУ Стаття 120. Обчислення процесуального строку 1. Перебіг процесуального строку починається з наступного дня після відповідної календарної дати або настання події, з якою пов’язано його початок. 2. Строк, що визначається роками, закінчується у відповідні місяць і число останнього року цього строку. 3. Строк, що визначається місяцями, закінчується у відповідне число останнього місяця цього строку. 4. Якщо закінчення строку, що визначається місяцями, припадає на такий місяць, що відповідного числа не має, то строк закінчується в останній день цього місяця. 5. Останнім днем строку, який закінчується вказівкою на певний день, вважається цей день. 6. Якщо закінчення строку припадає на вихідний, святковий чи інший неробочий день, останнім днем строку є перший після нього робочий день. 7. Перебіг строку, закінчення якого пов’язане з подією, яка повинна неминуче настати, закінчується наступного дня після настання події. 8. Останній день строку триває до двадцять четвертої години, але якщо в цей строк слід було вчинити процесуальну дію в суді, де робочий час закінчується раніше, строк закінчується в момент закінчення цього часу. 9. Строк не вважається пропущеним, якщо до його закінчення позовна заява, скарга, інші документи чи матеріали або грошові кошти здано на пошту чи передані іншими відповідними засобами зв’язку. 10. Зупинення провадження в адміністративній справі зупиняє перебіг усіх процесуальних строків у цій адміністративній справі. Перебіг процесуальних строків продовжується з дня поновлення провадження. Стаття 121. Поновлення та продовження процесуальних строків 1. Суд за заявою учасника справи поновлює пропущений процесуальний строк, встановлений законом, якщо визнає причини його пропуску поважними, крім випадків, коли цим Кодексом встановлено неможливість такого поновлення. 2. Встановлений судом процесуальний строк може бути продовжений судом за заявою учасника справи, поданою до закінчення цього строку, чи з ініціативи суду. 3. Якщо інше не встановлено законом, заява про поновлення процесуального строку розглядається судом, у якому належить вчинити процесуальну дію, стосовно якої пропущено строк, а заява про продовження процесуального строку, встановленого судом, - судом, який встановив строк, у письмовому провадженні. 4. Одночасно із поданням заяви про поновлення процесуального строку має бути вчинена процесуальна дія (подана заява, скарга, документи тощо), стосовно якої пропущено строк. 5. Пропуск строку, встановленого законом або судом учаснику справи для подання доказів, інших матеріалів чи вчинення певних дій, не звільняє такого учасника від обов’язку вчинити відповідну процесуальну дію. 6. Про поновлення або продовження процесуального строку, відмову у поновленні або продовженні процесуального строку суд постановляє ухвалу, яка не пізніше наступного дня з дня її постановлення надсилається особі, яка звернулася із відповідною заявою. 3. ОПИС.docx 4. БЛАНК РЕКОМЕНДОВАНОГО ПОВІДОМЛЕННЯ_f_119.docx
Сергей Posted September 11, 2025 Author Report Posted September 11, 2025 Оксана, будь-ласка, подивіться на дати мого спілкування із пенсійним фондом. Я спілкувався із ПФ через свій електронний кабінет. Там подав скаргу (18.02.2025) і потім, там же, отримав відповідь (14.03.2025). Я, все ж, зараз "киплю" від свавілля ПФ та маю намір, зараз, звернутися до адмін суду з приводу цих 90%. Так от, а чи не пропустив я 3-місячний строк для звернення до суду (про який ви написали)? І чи можу я, до 14.09.2025р., скористатися 6-місячним строком для звернення до суду? чи просити поновити строк? Залишилось 3 дні.🥵😭🤔 Наближається цейтнот. А до обмудсмена - звернуся. Не знав про таке. Дякую за майбутню відповідь.
Сергей Posted September 11, 2025 Author Report Posted September 11, 2025 А може є якесь судове рішення, що по питанням невірного перерахунку пенсії Пенсійним фондом - строків не існує? або існує більштй строк звернення досуду ? (наприклад - "збільшена" позовна давність).
OKCAHA Posted September 13, 2025 Report Posted September 13, 2025 В 11.09.2025 в 14:46, Сергей сказал: Оксана, будь-ласка, подивіться на дати мого спілкування із пенсійним фондом. Я спілкувався із ПФ через свій електронний кабінет. Там подав скаргу (18.02.2025) і потім, там же, отримав відповідь (14.03.2025). Я, все ж, зараз "киплю" від свавілля ПФ та маю намір, зараз, звернутися до адмін суду з приводу цих 90%. Так от, а чи не пропустив я 3-місячний строк для звернення до суду (про який ви написали)? І чи можу я, до 14.09.2025р., скористатися 6-місячним строком для звернення до суду? чи просити поновити строк? Залишилось 3 дні.🥵😭🤔 Наближається цейтнот. А до обмудсмена - звернуся. Не знав про таке. Дякую за майбутню відповідь. Доброго дня! Я рідко заходжу на форум Антирейд, бо часто нездужю (хворію). Тому із запізненням можу відповідати. Значить є золоте правило: ніколи не спілкуйтесь із органми влади та виконавими органами через електронні кабінети (бо інформацію в них можуть видаляти навмисно). Діяти треба згідно приказки: "Что написано пером - не вырубить и топором." Тому спілкуватись треба виключно в паперовій формі, шляхом надіслання "Укрпоштою" цінних листів із описами вкладення та рекомендованими повідомленнями про вручення. Навіть на порталі "Укрпошта" та у відділеннях "Укрпошта" інформація по трекінгам (штрих-кодам) про вручену та про відправлену кореспонденцію зберігається тільки 6 місяців - а потім ця інформація знищується. А так на руках у Вас будуть паперові поштові докази (опис вкладення, поштова накладна із штрих-кодом (трекінгом) та рекомендоване повідомлення про вручення на якому будуть відмітки про дату вручення (або будуть вказаны причини неотримання адресатом кореспонденції). А у Своїх Скаргах, Листах, Заява, Вимогах - Ви можете просити адресатів надсилати їх відповіді на Вашу електронну пошту (E-mail), а не в паперовому вигляді. Це щоб надіслані паперові відповіді не було знищено під час війни разом із поштовим відділеннями, в яких ця паперова кореспонденція знаходиться. Тому і просять на електронну пошту відповідь надсилати. Якщо відправляти електронною поштою кореспонденцію (Запити, Скарги, Вимоги, Листи), то для суду треба робити скріншоти екрану, скріншоти переписки та шукати нотаріуса який ці скріншоти як докази завірить нотаріально - щоб потім суд прийняв цю електронну переписку як докази по справі. А так в паперовому Описі вкладення у цінний лист - буде вказано які документи були відправлено та коли вони були відправлені. Вже по Опису вкладення суд побачить який перелік документів було відправлено адресату. Тому у паперових описах вкладення, треба докладно (подробно) писати що відправляємо. Наприклад, не просто писати Скарга Шевченко Т.Г. від 13.09.2025 р. до Пенсійного Фонду України, а треба писати докладно про що Скарга. Ось так, в Описі вклдення впечатуємо: 1. Скарга Шевченко Т.Г. від 13.09.2025 р. до Пенсійного Фонду України "Про свавілля Головного Управління ПФУ у вигляді самочинного трактування змісту Рішень Окружного адміністративного суду в м. Києві від 26.05.2020 р. від 29.06.2021 р. під час їх виконання". 2. Копія паспортних даних Скаржника Шевченко Т.Г. 3. Копія Реєстраційного номеру облікової картки платника податків (РНОКПП) 4. Копія Рішення Окружного адміністративного суду в м. Києві від 26.05.2020 р. "Про проведення перерахунку пенсії із 01.01.2018 р. в межах зобов'язальної частини, виходячи з 90% сум грошового забезпечення" 5. Копія Рішення Окружного адміністративного суду в м. Києві від 29.06.2021 р. "Про проведення перерахунку пенсії з 01.04.2019 р." P.S. Може я не вірно зрозуміла, але виходить що Ви просили перерахувати Вам пенсію з 01.01.2018 р., а Головне Управління ПФУ перерахувало за Рішенням суду від 26.05.2020 р. чогось тільки з 01.04.2019 р.? Так ось коли Ви отримаєте на свою нову паперову Скаргу Відповідь від Пенсійного Фонду України, то із наступного дня після її отримання починає відліковувавись 3 (тримісячний) строк в який Ви повинні вкластись щоб подати позов до адмін.суду. Я вище писала про строки. Три місяці відліковуються із наступного дня після дати отримання Вами «Укрпоштою» Відповіді Пенсійного Фонду України. Наприклад сьогодні 13.09.2025 р. отримали Відповідь від ПФУ, а строк для подання Позову в адмінсуд буде відліковуватись не із сьогоднішної дати отримання 13.09.2025, а із наступного дня 14.09.2025. Тому Ви у своєму позову просите суд повновити Вам строки для подання позовної заяви, оскільки Ви вживали всіх можливих досудових заходів щоб врегулювати данне питання. А 6 (шести) місячний строк для подання Позовної Заяви в адмін. суд - відліковується лише у випадку, якщо Ви не писали скаргу до Пенсійного Фонду України на свавілля Головного Управління ПФУ. Тобто не писали вищепідпорядкованому органу яким є Пенсійний Фонд на свавілля його нижчепідпорядкованого органу яким є Головне Управління ПФУ - ось тоді коли не було такої скарги до ПФУ на його нижчий орган Головне Управління ПФУ, тоді для Вас строк 6 місяців які відліковуються із наступного дня після отримання Відповіді від Головного Управління ПФУ. А якщо поскаржились до ПФУ на Головне Управління ПФУ - тоді дається 3 місяці щоб звернутись із Позовом на Головне Управління та на Пенсійний Фонд України (який зобов'язаний був вчинити дії по припиненню свавілля його нижчепідпорядкованим органом ПФУ - але нічого ПФУ як головний орган не зробив). Тому зараз пишіть Скаргу до Пенсійного Фонду України на його нижчепідпорядкований орган - Головне Управління ПФУ. Чекаєте Відповідь на Вашу Скаргу. А коли отримаєте Відповідь, то відліковується із наступного дня 3 місяці щоб вкластись в строк для подання свого Позову в адмін. суд. В Позові просить суд поновити процесуальний строк для подання позовної заяви, оскільки Ви вживали всіх можливих досудових заходів, щоб органи ПФУ почали виконувати належним чином Рішення суду, а не трактувати ці рішення на власний розсуд. Тому процесуальний строк для подання Позовної Заяви становить 3 місяці із дня коли Ви як Скаржник отримали Відповідь від Пенсійного Фонду на свою Скаргу. Тому процесуальний строк відліковується із наступного дня після дати отримання Відповіді від Пенсійного Фонду. Наприклад, припустимо що відповідь від Пенсійного Фонду Ви отримали 13.09.2025 р., тоді 3 місяці (це 30 календарних днів один місяць, і так треба три рази по 30 днів рахувати, або одразу 30 календарних днів помножуємо на 3 отримуємо 60 календарних днів). Ці 60 календарних днів відліковуються із наступного дня 14.09.2025 р. (після дати отриання 13.09.2025) та спливають 12.12.2025. Таким чином крайня дата для подання Позову в адмін. суд через "Укрпошту" буде припадати на дату 12.12.2025 р.
Сергей Posted September 13, 2025 Author Report Posted September 13, 2025 Дякую вам за відповідь. Виходить, що я пропустив 3-х місячний строк для подання позову ( скарги) проти ГУ ПФ в м.Києві. Саме вони мені відповіли листом від 14.03.2025р., а зараз вже 13.09.2025р. Уви. Буду "фантазувати" із поновленням строку на оскарження (єдиний варіант - це те, що я, з початком війни, виїхав за кордон і там знаходився до середини липня 2025р. (зараз - тимчасово в України і можу подати такий позов. Ну, як - форсмажорні обставини).
OKCAHA Posted September 14, 2025 Report Posted September 14, 2025 23 часа назад, Сергей сказал: Дякую вам за відповідь. Виходить, що я пропустив 3-х місячний строк для подання позову ( скарги) проти ГУ ПФ в м.Києві. Саме вони мені відповіли листом від 14.03.2025р., а зараз вже 13.09.2025р. Уви. Буду "фантазувати" із поновленням строку на оскарження (єдиний варіант - це те, що я, з початком війни, виїхав за кордон і там знаходився до середини липня 2025р. (зараз - тимчасово в України і можу подати такий позов. Ну, як - форсмажорні обставини). Так, 3-місячний строк Вами пропущено для подання адміністративного позову проти Відповідача №1 - Пенсійного Фонду України та проти Відповідача №2 - Головного управління ПФУ. Але можна "перетанцювати" (викрутити) на свою користь 3-місячний строк, якщо в паперовому вигляді відправити "Укрпоштою" нову скаргу на адресу Пенсійного Фонду України. І вже коли отримаєте в паперовому вигляді "Укрпоштою" нову Відповідь - тоді завдяки поштовим доказам (на яких буде дата отримання Вами тієї Відповіді) - вже будете рахувати 3-місячний строк. Не просіть у Скарзі щоб Вам Відповідь на електронку відправили, тому що ці паскуди заднім числом реєструють вихідну кореспонденцію і відправляють Відповіді із протермінованим строком для їх відправки. В мене таке було неодноразово. Головне управління ПФУ в Запорізькій області проклацало клювом і протермінувало надання відповіді аж на 45 календарних днів (а відповідь повинні були надати в строк 15 календарних днів). Але Відповідь свою Запорізьке ГУ ПФУ зареєструвало заднім числом і заднім вихідним номером реєстрації вихідної кореспонденції. Нарочним мені цю Відповідь видали через 45 календарних днів, а потім ще сказали мені в очі "Це ж Ви до нас не приходили за своєю Відповіддю. А ми все вчасно зробили, в строки для надання Відповіді вклались". Я від такої цинічної брехні, аж ошалела, бо до цього обривала телефон Запорізького ГУ ПФУ із питанням "Де відповідь на мій Лист?" А у відповідь чула "Підготовка Відповіді ще в роботі" Так що спілкуйтесь із усіма тільки в паперовому вигляді через "Укрпошту" цінними листами із описами вкладення та із рекомендованими повідомленнями про вручення. Щоб брехунів і маніпуляторів завдяки поштовим доказам спіймати на гарячому. І обов'язково робіть скріншоти на порталі "Укрпошта" трекінгу кореспонденції (щоб бачити дати відправки та отримання) https://track.ukrposhta.ua/tracking_UA.html
Сергей Posted September 18, 2025 Author Report Posted September 18, 2025 В 14.09.2025 в 17:56, OKCAHA сказал: Так, 3-місячний строк Вами пропущено для подання адміністративного позову проти Відповідача №1 - Пенсійного Фонду України та проти Відповідача №2 - Головного управління ПФУ. Але можна "перетанцювати" (викрутити) на свою користь 3-місячний строк, якщо в паперовому вигляді відправити "Укрпоштою" нову скаргу на адресу Пенсійного Фонду України. І вже коли отримаєте в паперовому вигляді "Укрпоштою" нову Відповідь - тоді завдяки поштовим доказам (на яких буде дата отримання Вами тієї Відповіді) - вже будете рахувати 3-місячний строк. Не просіть у Скарзі щоб Вам Відповідь на електронку відправили, тому що ці паскуди заднім числом реєструють вихідну кореспонденцію і відправляють Відповіді із протермінованим строком для їх відправки. В мене таке було неодноразово. Головне управління ПФУ в Запорізькій області проклацало клювом і протермінувало надання відповіді аж на 45 календарних днів (а відповідь повинні були надати в строк 15 календарних днів). Але Відповідь свою Запорізьке ГУ ПФУ зареєструвало заднім числом і заднім вихідним номером реєстрації вихідної кореспонденції. Нарочним мені цю Відповідь видали через 45 календарних днів, а потім ще сказали мені в очі "Це ж Ви до нас не приходили за своєю Відповіддю. А ми все вчасно зробили, в строки для надання Відповіді вклались". Я від такої цинічної брехні, аж ошалела, бо до цього обривала телефон Запорізького ГУ ПФУ із питанням "Де відповідь на мій Лист?" А у відповідь чула "Підготовка Відповіді ще в роботі" Так що спілкуйтесь із усіма тільки в паперовому вигляді через "Укрпошту" цінними листами із описами вкладення та із рекомендованими повідомленнями про вручення. Щоб брехунів і маніпуляторів завдяки поштовим доказам спіймати на гарячому. І обов'язково робіть скріншоти на порталі "Укрпошта" трекінгу кореспонденції (щоб бачити дати відправки та отримання) https://track.ukrposhta.ua/tracking_UA.html Дякую вам. Таким шляхом й піду: нова заява та 3-х місячний строк. Сподіваюсь, що ПФ не причепиться до того, що це моє вже 4-те подібне зверненя до них (фактично - повторне).
OKCAHA Posted September 19, 2025 Report Posted September 19, 2025 12 часов назад, Сергей сказал: Дякую вам. Таким шляхом й піду: нова заява та 3-х місячний строк. Сподіваюсь, що ПФ не причепиться до того, що це моє вже 4-те подібне зверненя до них (фактично - повторне). Та навіть якщо і у Вас повторна скарга, то строк буде відліковуватись із нової Відповіді на Вашу нову Скаргу. У своїй Скарзі до ПФУ на дії Голосного Управління ПФУ зазначайте, що давали шанс ГУ ПФУ на виправлення, щоб винне ГУ ПФУ перестало читини свавілля та усунуло свої помилки, шляхом належного і доросовісного виконання первістного судового Рішення Окружного адміністративного суду в м. Києві від 26.05.2020 р., яким зобов'язано провести перерахунок пенсії з 01.01.2018 р. виходячи з 90% сум грошового забезпечення. Зауважую, що якщо у другому Рішенні Окружного адміністративного суду в м. Києві від 29.06.2021 р., - розмір пенсії перераховано з 01.04.2019 р. і не вказано судом що суд зобов'язує ГУ ПФУ провести перерахунок пенсії виходячи із 90% сум грошового забезпечення, то це ще не означає що не треба виконувати первістне Рішення Окружного адміністративного суду в м. Києві від 26.05.2020 р., яким зобов'язано ГУ ПФУ провести перерахунок пенсії з 01.01.2018 р. виходячи з 90% сум грошового забезпечення. А другим Рішенням Окружного адміністративного суду в м. Києві від 29.06.2021 р. - не було скасовано первістне Рішення Окружного адміністративного суду в м. Києві від 26.05.2020 р. І якщо щось у другому Рішенні не зазначено, то це не означає що не потрібно не виконувати належним чином первістне Рішення суду від 26.05.2020 р. Тому що цм другим Рішенням від 29.06.2021 р. не було скасовано чи переглянуто виконання первістного Рішення від 26.05.2020 р. Таким чином виконання первістного Рішення від 26.05.2021 р. - обов'язкове і його тлумачення на власний розсуд ГУ ПФУ обмежено цим же Рішенням, в якому чітко прописано судом обов'язок ГУ ПФУ провести перерахунок пенсії з 01.01.2018 р. виходячи з 90% сум грошового забезпечення.
OKCAHA Posted September 19, 2025 Report Posted September 19, 2025 В 19.09.2025 в 00:40, Сергей сказал: Дякую вам. Таким шляхом й піду: нова заява та 3-х місячний строк. Сподіваюсь, що ПФ не причепиться до того, що це моє вже 4-те подібне зверненя до них (фактично - повторне). А взагалі, якщо Ви бачите що Рішення суду не виконується належним чином і ГУ ПФУ косячить, то: 1. Пишете Скаргу до ПФУ на ГУ ПФУ відправляєте "Укрпоштою" цінним листом із описом вкладення. 2. Отримуєте нову Відповідь "Укрпоштою" 3. Пишете в Окружний адміністративного суду в м. Києві: - або Заяву згідно статтей 381-1 та ст. 382 КАСУ "Про встановлення судового контролю за виконанням судового Рішення". https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1618-15#n9236:~:text=Розділ VII СУДОВИЙ КОНТРОЛЬ ЗА ВИКОНАННЯМ СУДОВИХ РІШЕНЬ - або Заяву в порядку статті 383 КАСУ "Про визнання протиправними рішень, дій чи бездіяльності, вчинених суб’єктом владних повноважень (Відповідачем) на виконання рішення суду" Оскільки первісне Рішення суду трактується Відповідачем на власний розсуд і не виконується належним чином (виконується, але рахітно і на власний розсуд ГУ ПФУ), тому у Вас тут більше підходить Заява в порядку статті 383 КАСУ "Про визнання протиправними рішень, дій чи бездіяльності, вчинених суб’єктом владних повноважень (Відповідачем) на виконання рішення суду", яка подається в термін 10 календарних днів, які відліковуються із наступного дня після отримання нової Відповіді від ПФУ на Вашу нову Скаргу. 3. До Заяви в суд долучаєте свої паспортні, ІПН, банківські реквізити карткового рахунку на яку пенсію перераховано, долучаєте ксерокопії своїх Скарг та Відповідей на них. Особливо важливо долучити до Заяви завірені власним підписом ксерокопії: - нової Скарги із ксерокопіями Опису вкладення та ксерокопією поштової накладної із трекінгом - нової Відповіді на Скаргу та ксерокопії поштових доказів отримання Відповіді (це копія поштового конверту на якому поштовий трекінг штрих-код, скріншот із порталу "Укрпошта" на якому по цьому трекінгу відправленої ПФУ Відповіді видно весь дати відправки та дати отримання). 4. Заяву (із додатками) в порядку статті 383 КАСУ "Про визнання протиправними рішень, дій чи бездіяльності, вчинених суб’єктом владних повноважень (Відповідачем) на виконання рішення суду" спочатку відправляють цінними листами із Описами вкладення - винним особам (якими є ПФУ та ГУ ПФУ). Потім Ви із оригиналів цих Описів із поштовими накладними якими Ви відправляли на адресу ПФУ та ГУ ПФУ примірники своєї Заяви (із додатками) - робите ксерокопії, які залишаєте собі. А в суд до примірника Заяви для суду - Ви долучаєте оригінали цих Описів із поштовими накладними, згідно яких Ви надіслали ПФУ та ГУ ПФУ примірники Заяви (із додатками) в порядку статті 383 КАСУ "Про визнання протиправними рішень, дій чи бездіяльності, вчинених суб’єктом владних повноважень (Відповідачем) на виконання рішення суду". Кину просто до відома посилання на судові рішення, може щось корисне для себе візьмете та вставите у свою Заяву до суду яка подається в термін 10 календарних днів в порядку статті 383 КАСУ "Про визнання протиправними рішень, дій чи бездіяльності, вчинених суб’єктом владних повноважень (Відповідачем) на виконання рішення суду" https://iplex.com.ua/doc.php?regnum=124381422&red=100003dc6c95a349cd3697e1a6060588221ddf&d=5 https://youcontrol.com.ua/ru/catalog/court-document/118170778/ https://youcontrol.com.ua/ru/catalog/court-document/127434615/
Сергей Posted September 25, 2025 Author Report Posted September 25, 2025 (edited) В 19.09.2025 в 14:45, OKCAHA сказал: А взагалі, якщо Ви бачите що Рішення суду не виконується належним чином і ГУ ПФУ косячить, то: 1. Пишете Скаргу до ПФУ на ГУ ПФУ відправляєте "Укрпоштою" цінним листом із описом вкладення. 2. Отримуєте нову Відповідь "Укрпоштою" 3. Пишете в Окружний адміністративного суду в м. Києві: - або Заяву згідно статтей 381-1 та ст. 382 КАСУ "Про встановлення судового контролю за виконанням судового Рішення". https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1618-15#n9236:~:text=Розділ VII СУДОВИЙ КОНТРОЛЬ ЗА ВИКОНАННЯМ СУДОВИХ РІШЕНЬ - або Заяву в порядку статті 383 КАСУ "Про визнання протиправними рішень, дій чи бездіяльності, вчинених суб’єктом владних повноважень (Відповідачем) на виконання рішення суду" Оскільки первісне Рішення суду трактується Відповідачем на власний розсуд і не виконується належним чином (виконується, але рахітно і на власний розсуд ГУ ПФУ), тому у Вас тут більше підходить Заява в порядку статті 383 КАСУ "Про визнання протиправними рішень, дій чи бездіяльності, вчинених суб’єктом владних повноважень (Відповідачем) на виконання рішення суду", яка подається в термін 10 календарних днів, які відліковуються із наступного дня після отримання нової Відповіді від ПФУ на Вашу нову Скаргу. 3. До Заяви в суд долучаєте свої паспортні, ІПН, банківські реквізити карткового рахунку на яку пенсію перераховано, долучаєте ксерокопії своїх Скарг та Відповідей на них. Особливо важливо долучити до Заяви завірені власним підписом ксерокопії: - нової Скарги із ксерокопіями Опису вкладення та ксерокопією поштової накладної із трекінгом - нової Відповіді на Скаргу та ксерокопії поштових доказів отримання Відповіді (це копія поштового конверту на якому поштовий трекінг штрих-код, скріншот із порталу "Укрпошта" на якому по цьому трекінгу відправленої ПФУ Відповіді видно весь дати відправки та дати отримання). 4. Заяву (із додатками) в порядку статті 383 КАСУ "Про визнання протиправними рішень, дій чи бездіяльності, вчинених суб’єктом владних повноважень (Відповідачем) на виконання рішення суду" спочатку відправляють цінними листами із Описами вкладення - винним особам (якими є ПФУ та ГУ ПФУ). Потім Ви із оригиналів цих Описів із поштовими накладними якими Ви відправляли на адресу ПФУ та ГУ ПФУ примірники своєї Заяви (із додатками) - робите ксерокопії, які залишаєте собі. А в суд до примірника Заяви для суду - Ви долучаєте оригінали цих Описів із поштовими накладними, згідно яких Ви надіслали ПФУ та ГУ ПФУ примірники Заяви (із додатками) в порядку статті 383 КАСУ "Про визнання протиправними рішень, дій чи бездіяльності, вчинених суб’єктом владних повноважень (Відповідачем) на виконання рішення суду". Кину просто до відома посилання на судові рішення, може щось корисне для себе візьмете та вставите у свою Заяву до суду яка подається в термін 10 календарних днів в порядку статті 383 КАСУ "Про визнання протиправними рішень, дій чи бездіяльності, вчинених суб’єктом владних повноважень (Відповідачем) на виконання рішення суду" https://iplex.com.ua/doc.php?regnum=124381422&red=100003dc6c95a349cd3697e1a6060588221ddf&d=5 https://youcontrol.com.ua/ru/catalog/court-document/118170778/ https://youcontrol.com.ua/ru/catalog/court-document/127434615/ Дякую вам за такі поради. А 15.09.2025 я подав позов до адмінсуду. Чекаю на першу ухвалу про визнання строку непропущеним та прийняття до розгляду. Щодо встановлення судового контролю - у мене виникло запитання: чи є позовна давність для справ про встановлення судового контролю? Чи на цю категорію розповсюджуються загальні правила строків позовної давності? 10 днів з 14.03.2025 року (дата отримання відповіді) - дааааавнооооо минуло. Тобто - строк пропущений. Edited September 25, 2025 by Сергей Доповнив уточнення про 10 днів.
Сергей Posted September 25, 2025 Author Report Posted September 25, 2025 Дякую вам за такі поради. А 15.09.2025 я подав позов до адмінсуду. Чекаю на першу ухвалу про визнання строку непропущеним та прийняття до розгляду. Щодо встановлення судового контролю - у мене виникло запитання: чи є позовна давність для справ про встановлення судового контролю? Чи на цю категорію розповсюджуються загальні правила строків позовної давності?
Сергей Posted October 16, 2025 Author Report Posted October 16, 2025 Поки все гаразд. Поданий мною позов прийнято до розгладу. Провадження - відкрите. Про пропуск строку або про його поновлення - нііііі слова в ухвалі. "Битва" за правильний розмір пенсії - розпочалась. 1
Сергей Posted March 26 Author Report Posted March 26 27.02.2026 - решение про размер пенсии - в мою пользу, но решение в силу еще не вступило. Оно - вот тут: https://reyestr.court.gov.ua/Review/134432347 1
Recommended Posts