Розподіл домоволодіння


Recommended Posts

На початку цього року було подано позовну заяву до районного суду про розподіл домоволодіння в натурі, відшкодування моральної шкоди та ін.

Суть спору така - після смерті батька, 1/2 будинку успадкувала дружина померлого,1/4 донька, 1/4 син. Через те, що мати не згодна була з вибором чоловіка донькою, вона (мати ) подарувала 1/2 будинку -сину. ТОбто склалося, що син володіє 3/4 будинку, сестра- 1/4. В будинк уна даний момент проживають мати, квартирантка (яку впустила мати), донька з сімєю - чоловік та малолітян дтина. Через доссить напружену ситуацію щодо користування будинком донька подає позов до суду про розподіл будинку. В процесі розгляду справи судом (звісно, що за клопотанням позивача) була призначена буд=тех експертиза на розгляд якої поставлено питання-

- яка дійсна вартість домоволодіння?

-дати можливі варіати розподілу домоволодіння на 1/4 та 3/4, які необхідно провести переобладнання виділивши їх в окремі квартири? та ін..

Будинок складається з 5 кімнат, площа - 84.9 м2.

В будинку є одна окрема (непрохідна) кімната площею 29,5 м2 в якій проживає позивачка з сімєю і яку б вона хотіла виділити в окрему квартиру, зробити перепланування - вибити в стіні двері та ін.,що б дало змогу зробити однокімнатну квартиру...

Надійшов в суд висновок експерта де зазначено:

1. вартість будинку

2. розподіл домоволодіння неможливий+ надано варіанти користування;

-3. АРИФМЕТИЧНА ЧАСТКА ЖИТЛОВОЇ КІМНАТИ СТАНОВИТЬ ПЛОЩЕЮ 29,5 М2 СТАНОВИТЬ 30/100.Зазначений варіант виділу житлової кімнати 29,5 м2 В НАТУРІ ТЕХНІЧНО МОЖЛИВИЙ з порушенням часток у праві власності + зазначена вартість будівельних робіт по переплануванню.

Потім було по вказівки судді погоджено висновок експерта в СЕС, Архітектурі та Газовому хгосподарстві, де зазначені служби погодили варіант розподілу будинку.

ПРийшовши на засідання, та наполягаючи на варіанту виділу в натурі кімнати 29.5 м2 позивачка просила задовольнити позов.Однак, суддя повідомила в засіданні, що прийшов другий лист з архітектури, де сказано -анулювати попереднє погодження, погодити тільки ккористування будинком. В цьому ж засіданні було прийнято рішення (заочне)- відмовити взадоволенні позову.

Післ цього рішення, позивач прийшов в архіітектуру і просиів пояснити , що стало причиною 2 листа. В архітектурі тільки розвели руками та сказали "я ни в чем не виновата, он сам ко мне пришёл!!!", тобто, вони і самі не вїхали, що написали, а може тільки зробили такий1 вигляд.Однак, погодилися прийти в апеляцію інадати згоду на перепланування 1 квартирного будинку в 2квартирний.

Потрібно писати апеляцію, підажіть будь-ласка, як залучити до справи архітектуру і експерта??щоб вони апеляц.інстанції розказали, що можна виділити одну кімнату в будинку*???

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вы вставили отформатированный текст.   Удалить форматирование

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ваша ссылка была автоматически заменена на медиа-контент.   Отображать как ссылку

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зарузка...