КАБАЛЬНЫЕ УСЛОВИЯ кредитного договора


Recommended Posts

Обман по ст. 230 ЦК Украині пойдет?

Вчинення правочину під впливом обману

Правочин може бути визнаний вчиненим під впливом обману у випадку навмисного цілеспрямованого введення іншої сторони в оману щодо фактів, які впливають на укладення правочину. Ознакою обману, на відміну від помилки, є умисел: особа знає про наявність чи відсутність певних обставин і про те, що друга сторона, якби вона володіла цією інформацією, не вступила б у правовідносини, невигідні для неї. Обман також має місце, якщо сторона заперечує наявність обставин, які можуть перешкодити вчиненню правочину, або якщо вона замовчує їх існування.

Правочин, здійснений під впливом обману, на підставі ст. 230 ЦК може бути визнаний судом недійсним. Вбачається, що саме позивач як сторона, яка діяла під впливом обману, повинен довести наявність умислу з боку відповідача, істотність значення обставин, щодо яких її введено в оману, і сам факт обману. Якщо все інше, крім умислу, доведено, вважається, що мала місце помилка.

Варто враховувати, що обман стосовно мотиву, тобто внутрішнього спонукання особи до здійснення правочину, не має істотного значення. Зокрема, обман щодо фінансового становища контрагента як мотиву правочину не може бути підставою для визнання правочину недійсним.

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

Обман по ст. 230 ЦК Украині пойдет?

Вчинення правочину під впливом обману

В наступному судовому засіданні збираюсь заявити, що визнав отримання кредиту і сплачував борг(обставина) під впливом обману.

Стаття 178.ЦПК Відмова від визнання обставин. 1. Відмова від визнання в попередньому судовому засіданні обставин приймається судом, якщо сторона, яка відмовляється, доведе, що вона визнала ці обставини внаслідок помилки, що має істотне значення, обману…

2. Про прийняття відмови сторони від визнання обставин суд постановляє ухвалу. 3. У разі прийняття судом відмови сторони від визнання

обставин вони доводяться в загальному порядку.

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

а я хочу на основании тог, что авто біло приобретено ранее за грн. КД в долларах а на салон ушла гивна и КАСКО тоже интресная ситуация.

не знаю как

думаю возможно ли применение Решение КС о том, что клиент не имеет соответсвенніх знаний каким рбразом идет опла и какой механизм єтого всего.

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вы вставили отформатированный текст.   Удалить форматирование

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ваша ссылка была автоматически заменена на медиа-контент.   Отображать как ссылку

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зарузка...
  • Пользователи

    Нет пользователей для отображения