Recommended Posts

Добрый вечер. Подскажите, а было ли у кого то внесудебное переоформление ипотеки, где право собственности перешло на вектор по договорной оговорке (ст.37 ипотеки)?

А как выглядит эта оговорка в договоре?

Можно ее цитату?

 

На мой взгляд, это вопиющий случай беззакония.

Еще хуже, чем надпись нотариуса.

 

Но есть одна зацепка - это право оспорить в суде.

И там шансы очень большие.

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

  • Ответы 3.5k
  • Created
  • Последний ответ

Top Posters In This Topic

Наверное стоит ВСЕМ ПРОВЕРИТЬ свои квартиры у нотариуса или в регистрационной.

Суды --это долго да и мараторий тоже пока мешает. Вот они и решили "на пролом" пойти. Нужно оспаривать такие проявления.

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

В суд я уже намылился. И они, как я понял, знают что нарушили закон. Будем видеть.

А есть в квартире прописанные?
Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

Вітаю.

 

Люди, наврядчи тут основним аргументом мають бути діти!

Я зіштовхнувся з такою ж проблемою. Більше того, мені дзвонили; кепкували з мене, мовляв:- "що, залишився без хати?"; погрожували, що викинуть на вулицю по тій причині, що буцімто власниками моєї квартири вже вони і якщо я не вірю щоб я перевірив в реєстрі нерухомого майна.

Того ж дня я перевірив інформацію у нотаріуса. Виявилось, що від 23.04 власником квартири є Вектор Плюс. А таке право власності зареестрував Київський нотаріус Єгорова Марина Євгенівна. 

Нотаріус у якого я перевіряв запевнила мене, що це не законно, а Єгорова Марина Євгенівна скоріш за все карманний нотаріус та порадила знайомого адвоката.

 

Як пояснив мені адвокат - це дуже серйозна штука!

Схема така:

1. Нотаріус рееструє право на квартиру за колекторами.

2. Колектор продає потім іншій особі чи своїй фірмі.

3. Після цього фірма робить рейдерський захват квартири (міняє замки, вивозить речі, створює психологічний тиск і т.д.), а колектори ніби ніпричому.

 

Якщо таке трапилось, захиститись можна тільки через суд. Я не збираюсь віддавати квартиру колекторам, які купили мій борг за 10% і тепер хочуть заробити зверхприбуток на мені. Буду вести війну до останнього.

 

Люди, ось один з документів який підготував мій адвокат. Якщо комусь потрібна допомога - раджу вам свого адвоката. Пишість мені на [email protected] дам всю контактну інформацію.

 

Настав час допомагати і підтримувати один одного.

 

Голові Вищої кваліфікаційної комісії нотаріату

01001 м. Київ, вул. Городецького, 13

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

СКАРГА

на незаконні дії приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу

Єгорової Марини Євгенівни

 

Я, громадянин України – ______________________________, є власником ½ квартири, що знаходиться за адресою: ___________________________. Вказана частка квартири належить мені на праві власності яке я набув на підставі Договору купівлі-продажу квартири від _________________року посвідченого державним нотаріусом Київської державної нотаріальної контори та зареєстрований за реєстровим номером _______________.

Я та моя сім’я, яка складається з ______ чоловік:

1.

2.

3.

4.

зареєстровані та фактично проживаємо в даній квартирі починаючи з 2000 року по сьогодні.

У 2008 році я виступив майновим поручителем по кредиту __________________________ перед Відкритим Акціонерним Товариством «Сведбанк» та підписали Іпотечний договір ________________________року посвідчений приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу

Починаючи з 2012 року зв'язок з банком обірвався, неодноразові наші спроби отримати інформацію, що обслуговування кредиту жодного результату не дали. Оператор гарячої лінії повідомив, що банк вивів свої активи з України.

На початку 2015 року на моє ім’я надійшов лист від представника ТОВ «ФК «Вектор Плюс» Горєлого С.О. в якому дане товариство вимагало виселення мене та моєї сім’ї. Пізніше надійшов лист від нотаріуса, датований 24.02.2015 роком, в якому йшлося про те, що право вимоги за кредитним та іпотечним договором відступлено ТОВ «ФК «Вектор Плюс».

Пізніше стало відомо, що своїм рішенням від 23.04.2015 року приватний нотаріус Єгорова Марина Євгеніївна позбавила мене права власності на квартиру за адресою – ______________________________ та зареєструвала право власності на нового власника, а саме – Товариство з обмеженою відповідальністю «Факторингову компанію «Вектор Плюс» та яке на думку нотаріуса Єгорової М.Є. виникло товариства на підставі Іпотечного договору _________________________посвідчений приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу

 

З середини квітня по сьогодні я консультувався з багатьма спеціалістами в сфері права, адвокатами, приватними і державними нотаріусами і всі вони в один голос заявляли, що дії нотаріуса Єгорової М.Є. не законні і були вчинені з грубим порушенням не тільки законодавства, що регулює правовідносини в даній сфері, а й фундаментальні принципи права власності, точніше принцип не порушності права власності (ст. 321 ЦК України).

 

Тезисно, суть незаконних та злочинних дій приватного нотаріуса Єгорової М.Є.:

 

Теза 1 – положення Іпотечного договору,

проконсультувавшись з спеціалістами та уважно прочитавши умови Іпотечного договору хочу звернути увагу на п. 12, відповідно до якого іпотекодержатель може задовольнити свої вимоги одним з таких способів звернення стягнення на предмет іпотеки:

а) п. 12.1. за рішенням суду;

б) п. 12.2. на підставі виконавчого напису нотаріуса;

в) п. 12.3. згідно з договором задоволення вимог або застереженням в договорі, яке прирівнюється до такого договору.

Якщо з п. 12.1. і п. 12.2. все зрозуміло то п. 12.3. передбачає обмежену кількість варіанти своєї реалізації, а саме:

а) п. 12.3.1. передбачає право іпотекодержателя в порядку встановленому ст. 37 ЗУ «Про іпотеку», зареєструвати за собою право власності на предмет іпотеки. Підставою для реєстрації права власності іпотекодержателя на предмет іпотеки є договір задоволення вимог або застереженням в договорі, яке прирівнюється до такого договору.

б) п. 12.3.2. передбачає право іпотеко держателя в порядку встановленому ст. 38 ЗУ «Про іпотеку», продати від свого імені предмет іпотеки будь-якій особі на підставі договору купівлі-продажу.

 

Тобто, умовами договору не передбачено можливість прийняття рішення нотаріусом щодо позбавлення мене права власності на квартиру шляхом реєстрації права власності на іпотекодержателя. Нотаріус при реалізації п. 12.3. іпотечного договору має право виключно посвідчити договір купівлі-продажу предмету іпотеки і не більше.

 

Теза 2 - положення ЗУ «Про іпотеку»,

далі, пропоную перейти до аналізу норм ЗУ «Про іпотеку». Основні положення щодо задоволення вимог іпотекодержателе та способу такого задоволення викладені в 5-му розділі цього Закону, детальніше.

Ч. 3 ст. 33 Закону передбачено підстави звернення стягнення на предмет іпотеки, а саме рішення суду; виконавчий напис нотаріуса; договір про задоволення вимог іпотекодержателя.

Відповідно до ст. 36 Закону, договором про задоволення вимог іпотекодержателя також вважається і відповідне застереження в іпотечному договорі.

Ч. 3 тієї ж статті розкриває способи позасудового врегулювання спору за договором про задоволення вимог іпотекодержателя - передачу іпотекодержателю права власності на предмет іпотеки в рахунок виконання основного зобов'язання у порядку, встановленому статтею 37 цього Закону та право іпотекодержателя від свого імені продати предмет іпотеки будь-якій особі на підставі договору купівлі-продажу у порядку, встановленому статтею 38 цього Закону.

Відповідно до ч. 1 ст. 37 Закону, іпотекодержатель може задовольнити забезпечену іпотекою вимогу шляхом набуття права власності на предмет іпотеки. Договір про задоволення вимог іпотекодержателя, який передбачає передачу іпотекодержателю права власності на предмет  іпотеки в рахунок виконання основного зобов'язання, є правовою підставою для реєстрації права власності іпотекодержателя на нерухоме майно, що є предметом іпотеки.

Відповідно до ч. 1 ст. 38 Закону, якщо рішення суду або договір про задоволення вимог іпотекодержателя передбачає право іпотекодержателя на продаж предмета іпотеки будь-якій особі покупцеві, іпотекодержатель зобов'язаний за 30 днів до укладення договору купівлі-продажу письмово повідомити іпотекодавця та всіх осіб, які мають зареєстровані у встановленому законом порядку права чи вимоги на предмет іпотеки, про свій намір укласти цей договір. У разі невиконання цієї умови іпотекодержатель несе відповідальність перед такими особами за відшкодування завданих збитків.

Відповідно до ч. 9 ст. 38 Закону, договір купівлі-продажу предмета іпотеки, укладений відповідно до цієї статті, є правовою підставою для реєстрації права власності покупця  на  нерухоме майно, що було предметом іпотеки.

 

Аналіз вище викладених норм Закону, дозволяє зробити висновок щодо способу звернення стягнення на предмет іпотеки, в якому нотаріус приймає участь, а точніше передбачена участь нотаріуса на законодавчому рівні. Та які дії може вчиняти, а які ні.

 

Отже, в силу норм ЗУ «Про іпотеку», нотаріус, в процесі звернення стягнення на предмет іпотеки має право посвідчувати договори купівлі-продажу іпотечного майна, що укладаються між іпотекодержателем та будь-якою особою покупцем та відповідно вносити записи до державного реєстру про перехід права власності до особи покупця на підставі договору купівлі-продажу, але ні в якому разі не приймати рішення щодо наділення чи позбавлення ту чи іншу особу права власності злочинно порушуючи фундаментальні принципи права та норми діючого законодавства.

 

Теза 3 - положення ЗУ «Про нотаріат» та «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень»,

відповідно до ст.3 ЗУ «Про нотаріат», нотаріус - це уповноважена державою фізична особа, яка здійснює нотаріальну діяльність у державній нотаріальній конторі, державному нотаріальному архіві або незалежну професійну нотаріальну діяльність, зокрема посвідчує права, а також факти, що мають юридичне значення, та вчиняє інші нотаріальні дії, передбачені законом, з метою надання їм юридичної вірогідності, а також здійснює функції державного реєстратора прав на нерухоме майно у порядку та випадках, встановлених Законом України "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень".

Відповідно до ст. 34 ЗУ «Про нотаріат», нотаріуси вчиняють такі нотаріальні дії:

1) посвідчують  правочини  (договори, заповіти, довіреності тощо);

2) вживають заходів щодо охорони спадкового майна;

3) видають свідоцтва про право на спадщину;

4) видають свідоцтва про право власності на частку в спільному майні подружжя в разі смерті одного з подружжя;

5) видають свідоцтва про придбання майна з прилюдних торгів (аукціонів);

6) видають свідоцтва про придбання майна з прилюдних  торгів (аукціонів), якщо прилюдні торги (аукціони) не відбулися;

7) провадять опис майна фізичної особи, яка визнана безвісно відсутньою або місце перебування якої невідоме;

8) видають дублікати нотаріальних документів, що зберігаються у справах нотаріуса;

9) накладають заборону щодо відчуження нерухомого майна (майнових прав на нерухоме майно), що підлягає державній реєстрації;

10) засвідчують вірність копій (фотокопій) документів і виписок з них;

11) засвідчують справжність підпису на документах;

12) засвідчують вірність перекладу документів з однієї мови на іншу;

13) посвідчують факт, що фізична чи юридична особа є виконавцем заповіту;

14) посвідчують факт, що фізична особа є живою;

15) посвідчують факт перебування  фізичної особи в певному місці;

16) посвідчують час пред'явлення документів;

17) передають заяви фізичних та юридичних осіб іншим фізичним та юридичним особам;

18) приймають у депозит грошові суми та цінні папери;

19) вчиняють виконавчі написи;

20) вчиняють протести векселів;

21) вчиняють морські протести;

22) приймають на зберігання документи.

У даному переліку відсутня така дія як - прийняття рішення про реєстрацію права власності на підставі іпотечного договору.

Відповідно до ст. 9 ЗУ «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень», державним реєстратором може бути громадянин України, який має вищу юридичну  освіту,  стаж юридичної роботи не менш як два роки. У випадку, передбаченому цим Законом, державним реєстратором є нотаріус як спеціальний суб’єкт, на якого покладаються функції державного реєстратора прав на нерухоме майно. Державний реєстратор є державним службовцем, крім випадку, коли державним реєстратором є нотаріус як спеціальний суб’єкт.

Відповідно до ч. 2 тієї ж статті державний реєстратор:

1)        встановлює відповідність заявлених прав і поданих документів вимогам законодавства, а також відсутність суперечностей між заявленими та вже зареєстрованими правами на нерухоме майно та їх обтяженнями; відповідність обов'язкового дотримання письмової форми правочину та його нотаріального  посвідчення (у випадках, встановлених законом); відповідність повноважень особи, яка подає документи на державну реєстрацію прав та їх обтяжень; відповідність відомостей про нерухоме майно, наявних у Державному реєстрі прав та поданих документах; наявність обтяжень прав на нерухоме майно, зареєстрованих відповідно до вимог цього Закону; наявність факту виконання умов правочину, з якими закон та/або договір (угода) пов'язує можливість проведення державної реєстрації виникнення, переходу, припинення прав на нерухоме майно або обтяження таких прав;

2)        приймає рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень, про відмову в державній реєстрації, про її зупинення, внесення змін до Державного реєстру прав;

3)        відкриває і закриває розділи Державного реєстру прав, вносить до них відповідні записи;

4)        веде реєстраційні справи щодо об'єктів нерухомого майна;

5)        присвоює реєстраційний номер об'єкту нерухомого майна під час проведення державної реєстрації;

6)        видає свідоцтво про право власності на нерухоме майно у випадках, встановлених статтею 18 цього Закону;

7)        надає інформацію з Державного реєстру прав або відмовляє у її наданні у випадках, передбачених цим Законом;

8)        у разі потреби вимагає подання передбачених законодавством додаткових документів, необхідних для державної реєстрації прав та їх обтяжень;

8.1.  під час проведення державної реєстрації прав, які виникли та оформлені в установленому порядку до 1 січня 2013 року, запитує від органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, які відповідно до  чинного на момент оформлення права законодавства проводили таке оформлення, інформацію (довідки, копії документів тощо), необхідну для реєстрації прав та їх обтяжень, якщо такі документи не були подані заявником або якщо документи, подані заявником, не містять передбачених цим Законом відомостей про правонабувача або про нерухоме майно. Органи виконавчої влади, органи місцевого самоврядування, підприємства, установи та організації, до яких надійшов запит, зобов’язані безоплатно в установленому законодавством порядку протягом трьох робочих днів надати  державному реєстратору відповідну інформацію, зокрема щодо оформлених  речових  прав на нерухоме майно, у тому числі земельні ділянки;

9)      здійснює інші повноваження, передбачені цим Законом та іншими законами України.

Нотаріус як спеціальний суб’єкт здійснює функції державного реєстратора, крім передбачених пунктами 4 і 6 частини другої статті 9 цього Закону.

 

Згідно абзац. 2 ч. 2 цієї статті - нотаріус як спеціальний суб'єкт здійснює функції державного реєстратора за винятком п.п. 4 і 6. Далі, абзац 2 ч. 1 даної статті передбачає, що у випадках, передбачених цим законом державним реєстратором є нотаріус, як спеціальний суб'єкт, на якого покладаються державного реєстратора права на нерухоме майно.

 

Отже, шляхом не складно аналізу норм чинного законодавства дійшли висновку, що нотаріус у сфері реєстрації прав власності є спеціальним суб'єктом, виконуючим функцію державного реєстратора, тільки в тих випадках, коли здійснює нотаріальну дію (див. вище), оскільки є спеціальним суб'єктом у цій сфері у зв'язку з суміжним родом діяльності.

А тому дії нотаріуса з реєстрації права власності на користь іпотекодержателя за договором іпотеки або застереження в такому договорі без здійснення нотаріальної дії, що ретранслює перехід права власності від однієї особи до іншому - не законно.

 

Теза 4 - компетентність та моральний аспект нотаріуса,

відповідно до ч. 2 ст. 18 ЗУ «Про охорону дитинства», діти - члени сім'ї наймача  або власника жилого приміщення мають право користуватися займаним приміщенням нарівні з власником або наймачем.

Ч. 3 тієї ж статті, говорить про те, що Органи опіки та піклування зобов'язані здійснювати контроль за додержанням батьками або особами, які їх замінюють, майнових та житлових прав дітей при відчуженні жилих приміщень та купівлі нового житла.

Відповідно до пп. 3.1. Глави 1 Розділу 2 Порядку вчинення нотаріальних дій нотаріусами України, у разі укладення правочинів, які підлягають нотаріальному посвідченню та (або) державній реєстрації, у тому числі договорів щодо поділу, обміну житлового будинку, квартири за участю малолітніх осіб, а також осіб, над якими встановлено опіку або піклування, нотаріус перевіряє наявність дозволу органу опіки та піклування на укладення таких правочинів.

 

На сьогоднішній день в квартирі що в місті Києві окрім мене, проживають ще двоє дітей, найменшому з них всього два місяці.

Які моральні якості нотаріуса, яка має повну вищу юридичну освіту та яка б мала захищати права та інтереси відповідно до чинного законодавства залишається під питання.

Як нотаріус своїм рішенням може перекреслити норми Закону які покликані захищати найдорожче, що є у людини – дітей залишивши їх без даху над головою?

 

Як нотаріус, яка складала присягу та присягала виконувати свої обов’язки чесно і сумлінно, згідно з законом і совістю, поважати права і законні інтереси громадян і організацій, скрізь і завжди берегти чистоту високого звання нотаріуса – натомість грубо порушує Закон та чинить свавілля?

 

Враховуючи все вище викладене, прошу –

 

 

1.      Розглянути мою скаргу.

2.      Провести перевірку щодо законності рішення приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Єгорової Марини Євгенівни про державну реєстрацію прав та їх обтяжень з відкриттям розділу індексний номер_______________, що було прийнято на підставі іпотечного договору __________________ посвідчений приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу.

3.      Направити до Вищої кваліфікаційної комісії нотаріату подання в якому підняти питання про анулювання свідоцтва про право на зайняття нотаріальною діяльністю приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Єгорової Марини Євгенівни.

4.      Повідомити про результати проведеної перевірки та прийнятого рішення.

 

 

Додатки:

1.      Копія довідки за формою № 3.

2.      Копія листа ТОВ «ФК «Вектор Плюс»

3.      Копія іпотечного договору.

4.      Копія витягу з реєстру прав власності.

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

Добрый вечер. Подскажите, а было ли у кого то внесудебное переоформление ипотеки, где право собственности перешло на вектор по договорной оговорке (ст.37 ипотеки)?

так, було в мене. нижче я написав детальніше.

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

Вітаю.

 

Люди, наврядчи тут основним аргументом мають бути діти!

Я зіштовхнувся з такою ж проблемою. Більше того, мені дзвонили; кепкували з мене, мовляв:- "що, залишився без хати?"; погрожували, що викинуть на вулицю по тій причині, що буцімто власниками моєї квартири вже вони і якщо я не вірю щоб я перевірив в реєстрі нерухомого майна.

Того ж дня я перевірив інформацію у нотаріуса. Виявилось, що від 23.04 власником квартири є Вектор Плюс. А таке право власності зареестрував Київський нотаріус Єгорова Марина Євгенівна. 

Нотаріус у якого я перевіряв запевнила мене, що це не законно, а Єгорова Марина Євгенівна скоріш за все карманний нотаріус та порадила знайомого адвоката.

 

Як пояснив мені адвокат - це дуже серйозна штука!

Схема така:

1. Нотаріус рееструє право на квартиру за колекторами.

2. Колектор продає потім іншій особі чи своїй фірмі.

3. Після цього фірма робить рейдерський захват квартири (міняє замки, вивозить речі, створює психологічний тиск і т.д.), а колектори ніби ніпричому.

 

Якщо таке трапилось, захиститись можна тільки через суд. Я не збираюсь віддавати квартиру колекторам, які купили мій борг за 10% і тепер хочуть заробити зверхприбуток на мені. Буду вести війну до останнього.

 

Люди, ось один з документів який підготував мій адвокат. Якщо комусь потрібна допомога - раджу вам свого адвоката. Пишість мені на [email protected] дам всю контактну інформацію.

 

Настав час допомагати і підтримувати один одного.

 

Голові Вищої кваліфікаційної комісії нотаріату

01001 м. Київ, вул. Городецького, 13

 

 ...

Додатки:

1.      Копія довідки за формою № 3.

2.      Копія листа ТОВ «ФК «Вектор Плюс»

3.      Копія іпотечного договору.

4.      Копія витягу з реєстру прав власності.

Выходит, что Марина Евгенивна просто переписала право собственности на вектор без испол. надписи? Я очень хорошо знаю эту тётю, она сидит на Саксаганского в здании ПУМП банка на 4-ом этаже. А в суд уже подали? Какие основания?

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

Мій адвокат готує всі документи для розгляду справи в суді.

Запевняє, що шанси суттєві.

А Вам эта коза или вектор присылали типо письмо-застереження почьтой? А если бы в это время шол судебный процесс по ипотеке? Как натариус может знать о безспорности момента? Хрень какая-то выходит.
Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

Нет. Вектор не закрыли. У меня квартиру переоформили с детьми на Вектор в регистрационной службе без уведомления еще в январе. В офисе их был. Есть живые и даже что то там делают. А суд. Суд фигня. Они это могут не делать. Вот только что потом они с квартирой будут делать сам не пойму

Думаю, что типо продадут кому-то (сами себе) и попробуют рейдорским способом "вселиться"

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

А Вам эта коза или вектор присылали типо письмо-застереження почьтой? А если бы в это время шол судебный процесс по ипотеке? Как натариус может знать о безспорности момента? Хрень какая-то выходит.

Вибачте, я Вас трохи не зрозумів.

Про те, що я вже не власник, дізнався з дзвінка їх колектора. А раніше, від них отримав лист яким вони погрожували забрати іпотеку.

А скаргу готував адвокат для мене.

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

Вибачте, я Вас трохи не зрозумів.


Про те, що я вже не власник, дізнався з дзвінка їх колектора. А раніше, від них отримав лист яким вони погрожували забрати іпотеку.


А скаргу готував адвокат для мене.


Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

Вибачте, я Вас трохи не зрозумів.

Про те, що я вже не власник, дізнався з дзвінка їх колектора. А раніше, від них отримав лист яким вони погрожували забрати іпотеку.

А скаргу готував адвокат для мене.

А лист, яким вони погрожували як надійшов, з повідомленням чи просто в ящик? Чому Ви не надіслали відповідь на цей лист? Тепер виходить, що Ви не проти були того.
Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

А лист, яким вони погрожували як надійшов, з повідомленням чи просто в ящик? Чому Ви не надіслали відповідь на цей лист? Тепер виходить, що Ви не проти були того.

Вы противоречите самому себе в предложениях.

Если письмо без уведомления, то и отвечать не надо.

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

Вы противоречите самому себе в предложениях.

Если письмо без уведомления, то и отвечать не надо.

Ну да. Просто я хочу понять механизм этого процеса. Возможно ли себя обезопасить.
Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

Вітаю.

 

Люди, наврядчи тут основним аргументом мають бути діти!

Я зіштовхнувся з такою ж проблемою. Більше того, мені дзвонили; кепкували з мене, мовляв:- "що, залишився без хати?"; погрожували, що викинуть на вулицю по тій причині, що буцімто власниками моєї квартири вже вони і якщо я не вірю щоб я перевірив в реєстрі нерухомого майна.

Того ж дня я перевірив інформацію у нотаріуса. Виявилось, що від 23.04 власником квартири є Вектор Плюс. А таке право власності зареестрував Київський нотаріус Єгорова Марина Євгенівна. 

Нотаріус у якого я перевіряв запевнила мене, що це не законно, а Єгорова Марина Євгенівна скоріш за все карманний нотаріус та порадила знайомого адвоката.

 

Як пояснив мені адвокат - це дуже серйозна штука!

Схема така:

1. Нотаріус рееструє право на квартиру за колекторами.

2. Колектор продає потім іншій особі чи своїй фірмі.

3. Після цього фірма робить рейдерський захват квартири (міняє замки, вивозить речі, створює психологічний тиск і т.д.), а колектори ніби ніпричому.

 

Якщо таке трапилось, захиститись можна тільки через суд. Я не збираюсь віддавати квартиру колекторам, які купили мій борг за 10% і тепер хочуть заробити зверхприбуток на мені. Буду вести війну до останнього.

 

Люди, ось один з документів який підготував мій адвокат. Якщо комусь потрібна допомога - раджу вам свого адвоката. Пишість мені на [email protected] дам всю контактну інформацію.

 

Настав час допомагати і підтримувати один одного.

 

Голові Вищої кваліфікаційної комісії нотаріату

01001 м. Київ, вул. Городецького, 13

 

СКАРГА

на незаконні дії приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу

Єгорової Марини Євгенівни

 

...

...

Вроде все хорошо и правильно в скарге, но чего от неё ожидаете?

Я тоже такого рода писал и подавал, и ждал (сейчас понимаю, что зря) чуда.

На нотариуса наехать не удасться. У них там круговая порука. Только время для зашиты потеряете, да и лишнее (на бесполезное) адвокату заплатите.

 

ПС. эта жалоба только для удовлетворение своего самолюбия и т.п.

 

ПС2. а почему Ваш адвокат не затронул ещё более раннее событие в действиях коллекторов - получение ими статуса ипотекодержателя? учитывая смену реестров на 01.01.2013 года - это процедура могла быть явно тоже незаконной.

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

Вроде все хорошо и правильно в скарге, но чего от неё ожидаете?

Я тоже такого рода писал и подавал, и ждал (сейчас понимаю, что зря) чуда.

На нотариуса наехать не удасться. У них там круговая порука. Только время для зашиты потеряете, да и лишнее (на бесполезное) адвокату заплатите.

 

ПС. эта жалоба только для удовлетворение своего самолюбия и т.п.

 

ПС2. а почему Ваш адвокат не затронул ещё более раннее событие в действиях коллекторов - получение ими статуса ипотекодержателя? учитывая смену реестров на 01.01.2013 года - это процедура могла быть явно тоже незаконной.

По подробней можно?
Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

Сегодня было первое заседание и пришл ВЕКТОР-енок, заявил, что только 25.05 получили ухвалу. Попросили перерыв, мы были против, но судья объявила до 22.06.

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

люди, ось гляньте - https://www.youtube.com/watch?v=Kw4Ywwu1gmE

А если так ко мне придут добры-молодцы куда звонить, кого звать? Или каждый день проверять реестр?

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

А если так ко мне придут добры-молодцы куда звонить, кого звать? Или каждый день проверять реестр?

 

В милицию, куда же ещё в таких случаях... Или есть варианты...

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вы вставили отформатированный текст.   Удалить форматирование

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ваша ссылка была автоматически заменена на медиа-контент.   Отображать как ссылку

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зарузка...