Як ВСЕЛИТИ особу без її бажання?


Recommended Posts

Дві квартири розташовані поруч? № 9 та № 11). Свого часу вони належали двом різним власникам, які постійно конфліктують між собою. Обоє зареєстровані в квартирі № 9. Власник квартири № 11 позбавив через суд права власності особу на квартиру № 9, пізніше колишня власниця квартири № 9 позбавила права власності особу на квартиру № 11.
По факту зараз обидві квартири знаходяться в державному житловому фонді. Кожен колишній співвласник ФАКТИЧНО продовжує проживати кожен у своїх колишніх квартирах, проте обоє зареєстровані лише в квартирі № 9. Колишній власник квартири № 11 подає позов до суду про усунення перешкод в користуванні квартирою № 9. Йому задовольняють. Позов власниці квартири № 9 про визнання особи такою, що втратила право на користування квартирою № 9 (на підставі непроживання більше, ніж півроку) не задовольняють. 
Як вийти із ситуації? 
Виходить, колишній власник 11 квартири там же й живе і ще псує життя людям із 9 квартири, а вони нічого з цим зробити не можуть.
ЖЕК вказує, що квартира № 11 не закріплена за жодною особою - тобто взагалі ВІЛЬНА. 
Чи можна якось зобовязати виконком видати квартиру № 11 особі, яка там фактично проживає? так би мовити, насильно його туди вселити?

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

Через приватизацию.

якщо приватизовувати квартиру № 9, то співвласниками стануть вони обоє - вони ж обоє там прописані. Ситуація не поліпшиться.

Змусити його приватизувати квартиру № 11? Знову ж таки як??

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

Приватизируйте на одного.

Какая - то слишком заумная стратегия. Видимо что-то не договариваете, непонятны все действия, невидно конечной цели. Для чего всё это было нужно?

розказала все, що мені відомо. 

що незрозуміло - питайте.

мета - спокійно жити в своїй квартирі № 9, ідеально - зняти колишнього власника квартири № 11 з реєстрації в квартирі № 9. 

 

що Ви маєте на увазі фразою "на одного"? наскільки мені відомо, приватизація провадиться на всіх користувачів, або принаймні треба згода інших користувачів. Ви думаєте, що він надасть свою згоду?

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

може, хтось стикався - якщо звернутися до суду з позовом про встановлення факту проживання та користування квартирою № 11 особою (її колишнім власником) та зобовязання здійснити реєстрацію місця проживання?
Наскільки реальні шанси задоволення такого позову - визнати за іншою особою право користування іншою квартиру і зобовязати її там прописатися?

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

Приватизация проводится на зарегистрированных лиц, но например один из двух зарегистрированных может отказаться от приватизации в пользу одного из зарегистрированных.

Я бачу, що Ви не зрозуміли фабули справи.

Особа 1 та Особа 2 ОБОЄ зареєстровані в квартирі № 9. По факту проживає там тільки Особа 1. Особа 2 всіляко намагається заволодіти житлом (при тому що напівлегально проживає в іншій квартирі). Питання: як можна приватизувати Особі 1 квартиру, щоб не була задіяна Особа 2? Я дуже сумніваюся, що він напише відмову від приватизації на користь Особи 1? Або ж як змусити Особу 2 легалізувати свої правовідносини з користування іншим житлом?

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

Как описали, так и поняли. :)

Лицо1 может приватизировать с долей 1/1 части только в том случае если Лицо2 откажется в пользу Лица1,  либо будет снято с регистрации по адресу по которому планируется приватизация.

Обязать Лицо2 к совершению действий которые оно не обязано совершать никто не имеет право, включая суд.

я це й сама розумію :)

тому я й звернулася до форумчан. У мене голова в цьому вариться вже не перший день, може, хтось побачить вихід із цієї ситуації під іншим кутом.

 

Зараз поки що вирішили встановити через суд факт використання Особою 2 квартири № 11 (де вона фактично проживає), але, якщо чесно, сумніваюся, що це вдасться

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вы вставили отформатированный текст.   Удалить форматирование

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ваша ссылка была автоматически заменена на медиа-контент.   Отображать как ссылку

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зарузка...