Определение Амур-нижнеднипровского райсуда г. Днепропетровска об обеспечении иска о признании неправомерными действий ООО "Кей-коллект" и частного


Recommended Posts

УХВАЛА

07.04.2016 року                                                                                         м. Дніпропетровськ

 

Судця Амур-Нижньодніпровського районного суду м. Дніпропетровська Скрипник О.Г. розглянувши заяву Ос.1 про забезпечення позову по цивільній справі за її позовом до приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Кобелєвої Алли Михайлівни, Товариства з обмеженою відповідальністю «КЕЙ-КОЛЕКТ» про визнання неправомірними дій та скасування рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень,-

 

В СТА Н О В И В:

 

Ос.1 звернулася до суду з позовом до приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Кобелєвої Алли Михайлівни, Товариства з обмеженою віщові дальністю «КЕЙ-КОЛЕКТ» про визнання неправомірними дій та скасування рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень, в якості забезпечення якого просить сул заборонити ТОВ «КЕЙ-КОЛЕКТ» виселяти та знімати з реєстрації мешканців домоволодіння за адресою: ___, а також без дозволу Іпотекодавця вселяти інших осіб до нього, проникати та входити до вказаного домоволодіння, іншим чином користуватися, володіти та розпоряджатися ним, в тому числі укладати договори іпотеки, оренди, купівлі-нродажу. дарування тощо з третіми особами.

 

В обгрунтування заяви позивач зазначає, що він звернувся до суду із вказаним позовом і відновлення його права, всупереч вимогам законодавства буде неможливо досягнути, якщо не буде заборонено виселення та зняття з реєстрації мешканців домоволодіння за адресою _______________, а також без дозволу Іпотекодавця (позивача) вселяти інших осіб до вказаного домоволодіння, проникати та входити до нього. Іншим чином користуватися, володіти та розпоряджатися ним, в тому числі укладати договори іпотеки, оренди, купівлі-продажу, дарування.

 

Відповідно до ч.ч. 1,3 ст. 151 ЩІК України суд за заявою осіб, які беруть участь у справі, може вжити заходи забезпечення позову.

 

Згідно ч. 3 ст. 151 ЦПК України, забезпечення лозову допускається па будь якій сіадії розгляду справи, якщо невжиття заходів забезпечення може утрудниш чи зробити неможливі? виконання рішення суду.

 

Згідно ч. 3 ст. 152 ЦПК України, заходи забезпечення позову мають бути співмірннми із заявленими позивачем вимогами.

 

Відповідно до п. 4 Постанови Пленуму Верховного Суду України «Про практику застосування судами цивільного процесуального законодавства при розгляді заяв про забезпечення позову» від 22.12.2006р. роз'яснено, що розглядаючи .заяву про забезпечення позову суд (суддя) має з ураху ванням доказів, наданих позивачем на підтвердження своїх вимог, негесвідчич нея. зокрема, в тому, що між сторонами дійсно виник спір про право та існує реальна загроза невиконання чи утруднення виконання можливого рішення суду про задоволення позову, з'ясувати обсяі позовних вимог, дані про особу відповідача, а також відповідність виду забезпечення позову, який просить застосувати особа, котра звернулася із заявою, позовним вимогам.

 

Особам, які беруть участь у справі має бути гарантована реальна можливість захистиш евто права при вирішенні заяви про забезпечення позову, оскільки існує ризик спричинення їм збитків у разі, якщо сам позов або пов'язані матеріально-правовими обмеженнями заходи його забезпечення ви являться необгрунтованими.

 

Вирішуючи заяву про забезпечення позову, суд виходить з того, що згідно Інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реестру прав власності на нерухоме майно № _________ від __ березня 2016 року відповідач до справі ГОВ «КЕЙ-КОЛЕКТ» дійсно являється власником домоволодіння за адресою: ______________ на підставі рішення про державну реєстрацію прав іа їх обтяжень, індексний номер _________ від ____.2015 року, виданого приватним нотаріусом Кобелєвою А.М..

 

Позовні вимоги позивача не є явно безпідставними, та, враховуючи те, що позивачем заявлені вимоги саме щодо визнання неправомірними дій відповідача щодо набуття права власності на спірне домоволодіння, суд вважає, що с підстави для забезпечення позову.

 

При цьому, необхідним та достатнім способом забезпечення позову стане заборона відчуження спірного майна, а також заборона на вчинення будь-яких дій щодо користування ним.

 

Керуючись ст.ст. 151-153 ЦПК. України,

 

У X В АЛ И В:

 

Заяву __________________ про вжиття заходів, забезпечення позову задовольнивши часткового.

 

Заборонити Товариству з обмеженою відповідальністю «КЕЙ-КОЛЕКТ (код СДРГІОУ 37825968, м. Київ, вул. Індійська, 8, 04070) вчиняти будь-які дії відносно нерухомого майна: ________________, щодо його відчуження та користування,

В задоволенні решти вимог відмовити.

 

Ухвала підлягає негайному виконанню.

 

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п’яти днів з дня її проголошення до шелядійного суду Дніпропетровської області через Амур-ІІижньодніпровський районний суд. м. Дніпропетровська. У разі якщо ухвалу суду було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п’яти днів з дня отримання копії ухвали,

 

Оскарження ухвали не зупиняє її виконання тане перешкоджає подальшому розгляду справи.

 

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

Определение может и хорошее, но совершенно бесполезное. Видимо по этой причине, по причине бесполезности и было вынесено судьёй которая перевелась из Оболонского райсуда Киева,  в 2015 году.

Такое определение ни каким способом не может защитить право истца по данному спору.

 

…был бы очень удивлен, если бы этот состав суда вынес что-либо вменяемое…. :(

Какое из прав Вектора позволяет ему входить в жилье истца без согласия истца?

Вы имеете в виду, что должно было быть обеспечение путем запрета розпоряджатися, а не відчужувати?

В чем бесполезность?

Вот и я не понял.

Гарна ухвала, не рахуючи помилок в тексті)

Ошибки в тексте из-за того, что оно распознаволсь со скана.

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

В будь-якому випадку ця ухвала зв'язує руки кеям

Я теж так думаю, подивимося, що скажуть в реєстраційній службі.

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

В будь-якому випадку ця ухвала зв'язує руки кеям

Да. но только лишь в конкретном случае. Да и неизвестно как дальше по инстанциям дело пойдёт. Нужна массовость.

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

Да. но только лишь в конкретном случае. Да и неизвестно как дальше по инстанциям дело пойдёт. Нужна массовость.

Не только в конкретном случае.

если все правильно и вовремя делать, то никто ни к кому не проникает и не выселяет.

Кроме этого, это определение:

http://antiraid.com.ua/forum/index.php?showtopic=8276, может использовать каждый.

При этом, необходимо написать грамотное заявление в полицию, копию которого, в случае необходимости передать в прокуратуру.

 

Помимо исков в админ суд и суд общей юрисдикции о признании неправомерными действий якобы нового ипотекодержателя и нотариуса, обязательно подавать жалобу  в Минюст.

 

Это небольшой перечень первичных действий, если Ваше жилье перерегистрировали.

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вы вставили отформатированный текст.   Удалить форматирование

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ваша ссылка была автоматически заменена на медиа-контент.   Отображать как ссылку

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зарузка...