Определение Одесского окружного админсуда об обеспечении иска о неправомерности действий нотариуса по регистрации права собственности ипотекодержателя путем запрета органам регистрации осуществлять любые регистрационные действия с имуществом


Recommended Posts

http://reyestr.court.gov.ua/Review/47160932

Державний герб України

    

                               Справа № 815/4048/15

УХВАЛА

про забезпечення позову

21 липня 2015 року                                                              м.Одеса

Одеський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Бойко О.Я.,

за участі:

секретаря судового засідання Гацанюк К.В.

представника позивача ОСОБА_1 (довіреність від 13.07.2015 року);

представника відповідача не зявився,

третьої особи не зявився,

розглянувши в порядку відкритого судового засідання клопотання про забезпечення позову в адміністративній справі за позовом ОСОБА_2 Валеріївнидо приватного нотаріуса ОСОБА_3, третя особа ТОВ Кей-Колект про скасування рішення та зобовязання вчинити певні дії,-

В С Т А Н О В И В:

До Одеського окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов ОСОБА_2 до приватного нотаріуса ОСОБА_3, третя особа ТОВ «Кей-Колект» про скасування рішення та зобовязання вчинити певні дії.

20.07.2015 року позивач звернувся до суду через канцелярію з клопотанням про забезпечення позову.

Відповідач та третя особа в судове засідання, призначене на 21.07.2015 року на 09:00 годину, не зявилися.

Суд, з урахуванням ч.3 ст.118 КАС України та думки позивача вирішив розглянути заявлене клопотання за даної явки.

Ознайомившись з матеріалами справи суд дійшов висновку, що клопотання про забезпечення позову належить до задоволення.

Зі змісту клопотання суд встановив, що позивач просить забезпечити позов шляхом заборони вчинення дій щодо відчуження у будь-який передбачений чинним законом спосіб, а також переоформлення та реєстрацію права власності на квартиру АДРЕСА_1 (Тополева) у місті Одесі до прийняття судом рішення по справі.

Відповідно до ч.1 ст.117 КАС України суд за клопотанням позивача або з власної ініціативи може постановити ухвалу про вжиття заходів забезпечення адміністративного позову за наявності таких підстав: 1)існує очевидна небезпека заподіяння шкоди правам, свободам та інтересам позивача до ухвалення рішення в адміністративній справі, 2) захист цих прав, свобод та інтересів стане неможливим без вжиття таких заходів,3) для їх відновлення необхідно буде докласти значних зусиль та витрат, 4)якщо очевидними є ознаки протиправності рішення, дії чи бездіяльності суб'єкта владних повноважень.

У своєму клопотанні як на підставу забезпечення позову представник позивача посилається на наявність очевидної небезпеки заподіяння шкоди правам та інтересам позивача. Позивач на підтвердження зазначеної обставини посилається на листи ТОВ «Укрборг» наявні в матеріалах справи (а.с.20-21).

Зі змісту вказаних листів суд встановив, що дійсно ТОВ «Кей-Колект» набуло право власності на квартиру АДРЕСА_1 (Тополева) у місті Одесі та має намір реалізувати дане нерухоме майно будь-якій особі.

Так, заслухавши пояснення представника позивача та дослідивши матеріали справи суд дійшов висновку, що позивач надав достатні докази в обґрунтування підстав забезпечення позову. Таким чином, суд вважає, що дане клопотання належить до задоволення.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.117, 118 КАС України, суд

У Х В А Л И В:

1. Задовольнити клопотання представника позивача про забезпечення позову.

2. Забезпечити позов шляхом заборони вчинення дій щодо відчуження у будь-який передбачений чинним законом спосіб, а також переоформлення та реєстрацію права власності на квартиру АДРЕСА_1 (Тополева) у місті Одесі до прийняття судом рішення по справі.

3. Копію ухвали невідкладно направити сторонам.

Відповідно до ч.5 ст.118 КАС України ухвала належить до негайного виконання.

Порядок і строки оскарження ухвали визначаються ст. 185 Кодексу адміністративного судочинства України. Ухвала суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення 5-денного строку з дня проголошення ухвали.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. Якщо ухвалу було постановлено у письмовому провадженні або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Одеського апеляційного адміністративного суду через адміністративний суд першої інстанції, який  ухвалив судове рішення.

СуддяО.Я. Бойко

 

                                        

20 липня 2015 року

 

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вы вставили отформатированный текст.   Удалить форматирование

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ваша ссылка была автоматически заменена на медиа-контент.   Отображать как ссылку

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зарузка...