VictorR

Пользователи
  • Число публикаций

    5
  • Регистрация

  • Последнее посещение

Сообщения опубликованы VictorR

  1. Для начала - Пленум ВССУ принял три новых постановления http://jurliga.ligazakon.ua/news/2012/3/30/60592.htm

    Шановний, читайте першоджерела а не творчий переказ. http://sc.gov.ua/ua/golovna_storinka/plenu...ijnjav_nov.html

    "Для початку" - прийнято не лише три постанови але і внесено зміни і доповнень до постанови пленуму Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 30 вересня 2011 року № 11 «Про судову практику застосування статей 353-360 Цивільного процесуального кодексу України». Крім того, пленум ВССУ заслухав узагальнення судової практики розгляду судами цивільних справ про відшкодування шкоди, завданої джерелом підвищеної небезпеки у 2010-2011 роках.

  2. Постанова прийнята у другому читанні.

    http://sc.gov.ua/ua/golovna_storinka/plenu...ijnjav_nov.html

    Пленум ВССУ, обговоривши і врахувавши подані зауваження, підтримав відповідний проект постанови «Про практику застосування судами законодавства при вирішенні спорів, що виникають з кредитних правовідносин» і прийняв його у другому читанні.

    У кого з'явиться текст постанови, прохання викласти на сайті.

  3. http://sc.gov.ua/ua/golovna_storinka/30_be...ni_z_rozgl.html

    30 березня 2012 року відбудеться засідання пленуму Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ

    У другому читанні пленум розгляне проекти постанов про застосування цивільного процесуального законодавства при перегляді судових рішень у зв’язку з нововиявленими обставинами, про практику застосування судами законодавства при вирішенні спорів, що виникають з кредитних правовідносин та про практику застосування судами статті 376 Цивільного кодексу України (про правовий режим самочинного будівництва).

  4. Доброго дня. Хто може поділитися проектом постанови пленуму ВССУ "Про деякі питання судової практики при вирішенні спорів, що виникають з кредитних правовідносин"?

    Судовою палатою у цивільних справах ВССУ підготовлено проект постанови пленуму "Про деякі питання судової практики при вирішенні спорів, що виникають з кредитних правовідносин"

    26.09.2011 13:55

    У проекті висвітлені практично всі спірні питання, що пов’язані з розглядом і вирішенням справ цієї категорії, яка у розрізі судової статистики посідає перше місце.

    Роз’яснені питання, що стосуються юрисдикції спорів, підсудності, можливостей третейського розгляду, способів захисту порушеного права, змісту рішення суду, а також валютного кредитування та вирішення таких спорів, визнання правочинів (договорів кредиту, поруки, іпотеки, застави тощо) недійсними, їх розірвання як за позовами сторін договору, так і за позовами заінтересованих осіб, зокрема іншого з подружжя. Надаються рекомендації судам щодо застосування законодавства у спорах з поручителями, спадкоємцями, позичальниками у разі смерті поручителя чи позичальника; дострокового стягнення кредиту; велика увага приділена застосуванню іпотечного законодавства, звернення стягнення на предмет іпотеки та виселення з іпотечного майна.

    Проект постанови розіслано апеляційним судам, вищим навчальним закладам юридичного спрямування, заінтересованим державним установам, вченим для надання пропозицій та зауважень щодо удосконалення постанови.

    http://sc.gov.ua/ua/golovna_storinka/sudov...ki_pitannj.html