advant

Пользователи
  • Число публикаций

    1
  • Регистрация

  • Последнее посещение

Сообщения опубликованы advant

  1. Заявлять об исковой  давности нужно было на заседании, во время процесса. После решения суда поздно.

     

    Позовна давність застосовується судом лише за заявою сторони у спорі, зробленою до винесення ним рішення.

    http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/435-15/paran1468#n1468

     

    Правда если споживачи применительны (потребительский кредит), то суд должен был сам применить исковую давность.

     

    Пунктом 31 постанови пленуму Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 30 березня 2012 року № 5 "Про практику застосування судами законодавства при вирішенні спорів, що виникають із кредитних правовідносин" судам роз'яснено, що у спорах щодо споживчого кредитування кредитодавцю забороняється вимагати повернення споживчого кредиту, строк давності якого минув. У зв'язку із цим позовна давність за позовом про повернення споживчого кредиту застосовується незалежно від наявності заяви сторони у спорі.

     

    http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/v_070740-13

     

    Обжалуйте и обосновывайте, что заявления о применении исковой давности не было т.к. кредит потребительский и суд должен был применить ее независимо от заявления стороны, однако он этого не сделал, чем нарушил вышеуказанные НПА. 

     

    Пункт 31 постанови пленуму Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 30 березня 2012 року № 5 "Про практику застосування судами законодавства при вирішенні спорів, що виникають із кредитних правовідносин" з 07.02.2014 року викладений в іншій редакції, яка не містить тверджень про застосування позовної давності за позовами про повернення споживчого кредиту незалежно від наявності заяви сторони.

    Позовна давність у спорах про захист прав споживачів застосовується в загальному порядку, тобто лише за заявою сторони (з 01.01.2004 року).