Vitaly

Пользователи
  • Число публикаций

    6
  • Регистрация

  • Последнее посещение

Сообщения опубликованы Vitaly

  1. Коллеги, очень нужно позитивное решение ВСУ или ВССУ по подобному делу (о признании недействительмыми дополнений к договору, не подписанных заемщиком), если у кого-то есть - напишите в личку или на e-mail. Заранее благодарен.

  2. Образец тут не поможет, обратитесь к грамотному юристу в вашем городе, который составит исковое заявление на основании имеющихся у вас документов. Скорее всего это будет иск о признании договора недействительным вследствие обмана, но могут быть и другие варианты. Большое значение также будут иметь результаты следствия по уголовному делу (важно, чтобы был зафиксирован факт мошеннических действий и подделки документов).

  3. Если договором предусмотрен увеличенный срок исковой давности (в т.ч. по пене), то эта программа не подходит. Подскажите пож-та, есть ли другая версия для такого случая?

  4. ...И второй момент: Банк сейчас стал действовать по такой системе - подал в местный суд по взысканию с физ.лица заемщика всей суммы+ второй иск в хозяйственный суд на поручителя по тем же основаниям. Хотелось бы услышать мнение как здесь бороться, учитывая, что хоз.процесс проходит быстрее, чем гражданский? Что будет, если хоз.суд признает оплачивать поручителю вместо заемщика?

    Подавайте в хоз. суд заявление от имени поручителя о приостановлении производства по делу до окончания рассмотрения дела местным судом (ст. 79 ХПК).

    Хотелось бы услышать каким образом суд повесит судебные издержки на Банк? Можно ссылку на НПА

    Ст.ст. 44-49 ХПК, ст.ст. 79, 84, 88 ГПК. Главное условие - чтобы Ваш иск был удовлетворен судом ;)

  5. На форумі є позитивні рішення з цього питання.

    Але дуже невпевнено виглядає твердження, що на кожній сторінці Правил має стояти підпис позичальника, коли він начебто погодився на такі умови підписавшись у пункті про них

    але треба пробувати.

    Дайте будь-ласка посилання на будь-яке таке позитивне рішення, щось не можу знайти.

    Доречі я не стверджував, що на кожній сторінці Правил має стояти підпис позичальника. В моєму випадку позичальник взагалі в очі не бачив цих правил і не розписувався на них жодного разу (а коли запитав, то йому сказали що це "чиста формальність"). Проте банк заявляє, що підпис і не потрібен, тому що "позичальник автоматично погодився з Правилами, підписавши договір". У самих Правилах говориться, що вони "не підлягають додатковому підписанню та/або візуванню Сторонами" і "є загальнодоступними, розміщуються на сайті Банку, на дошках об'яв у відділеннях Банку та надруковані в газеті "Голос України".

    Якими можуть бути контраргументи позичальника?

  6. Доброго дня, прошу поради в наступній ситуації.

    Людина уклала з УкрСибанком "договір про надання споживчого кредиту з Правилами". Правила - це "Правила (договірні умови) споживчого кредитування позичальників АКІБ "УкрСиббанк", яких позичальнику для ознайомлення не надавали (немає їх і в переліку додатків до договору). При цьому в договорі зазначено, що Правила є невід'ємною частиною договору і що своїм підписом у договорі позичальник підтверджує, що він ознайомлений і згідний з цими Правилами. :angry:

    Як з'ясувалося надалі, у Правилах є дуже цікаві пункти, наприклад щодо того, що на просрочену кредитну заборгованість нараховується збільшена удвічі процентна ставка, а також ними передбачена пеня (ні першого, ні другого в самому кредитному договорі немає).

    Мене цікавить питання, чи хтось зустрічався вже на практиці з такими "договорами з правилами" і чи є перспектива для визнання цього договору недійсним (повністю або частково) з мотивів порушення ЗУ "Про захист прав споживачів" (нав'язування споживачу умов, з якими він не мав реальної можливості ознайомитись і т.п.)?