02m02

Пользователи
  • Число публикаций

    1
  • Регистрация

  • Последнее посещение

Сообщения опубликованы 02m02

  1. Отчитываюсь: подала иск 14.10.10, решение уже получила 08.11.10. Справа розглянута в скороченому провадженні. В иск добавила пункт до ПРОШУ: "3)Розглянути мій позов в порядку скороченого провадження та за моєю відсутністю ". Суд постановив: перерахувати і здійснити відповідні виплати за період з 09 липня 2007 по 31 грудня 2007 та з 22 травня 2008 по 08 листопада 2010.

    Пойду на днях узнаю про наличие аппеляции. А что дальше нужно делать с решением?!

    Кстати, немного по-другому изложила про сроки в иске:

    3. Посилання Відповідача на, строки до наслідків пропущення строків на звернення в суд з адміністративним позовом.

    Відповідно до ч. 2, ч. 3 ст. 99 Кодексу адміністративного судочинства України для звернення до адміністративного суду за захистом прав, свобод та інтересів особи встановлюється річний строк, проте цим Кодексом та іншими законами можуть встановлюватися інші строки для звернення до адміністративного суду. Згідно із ч. 2 ст. 87 Закону України «Про пенсійне забезпечення» від 5.11.1991 року (з наступними змінами і доповненнями) суми пенсій, не одержані своєчасно з вини органу, що призначає або виплачує пенсію, виплачуються за минулий час БЕЗ ОБМЕЖЕННЯ БУДЬ-ЯКИМ СТРОКОМ. Відповідно до ст. 9 ч. 7 КАС України у разі відсутності закону, що регулює відповідні правовідносини, суд застосовує закон, що регулює подібні правовідносини (аналогія закону). З урахуванням наведеного, а також зважаючи на те, що порушення щодо невиплати мені надбавки до пенсії є триваючим, і неможливо визначити початок перебігу строку звернення до суду, виходячи з аналогії закону можна зробити висновок, що строк позовної давності у даному випадку не застосовується

    Також хочу зазначити, що до звернення в ПФУ в Зарічному районі мені достеменно не було відомо, чи нараховує ПФУ надбавку в 30% відсотків, чи ні, оскільки мені було відомо лише загальний розмір нарахованої пенсії, яку я отримувала щомісяця в установі банку. ПФУ в Зарічному районі ніколи не повідомлялося мені про порядок та розмір нарахованої пенсії та її складові, як то розрахунковий розмір пенсії за віком, доплата до прожиткового мінімуму, доплата за понаднормативний стаж, надбавка дітям війни, тощо. Тому саме про факт порушення прав дітей війни мені стало відомо лише після отримання 20.05.2010 року відповіді від Відповідача, а саме з ДОВІДКИ про розміри призначеного та виплаченого підвищення до моєї пенсії як «дитини війни» (додаток № 5).

    Лише зазначена відповідь на моє звернення є єдиним наданим мені офіційним документом, що містить інформацію щодо факту невиплати мені (ОСОБИСТО) як дитині війни підвищення до пенсії у відповідності до ст.6 Закону України «Про соціальний захист дітей війни», та підтвердженням того, що Управління Пенсійного Фонду України в Зарічному районі м. Суми вважає свої дії цілком правомірними та законними та заперечує можливість проведення необхідних доплат.

    До отримання зазначеної відповіді спору про невиплачені кошти не існувало, тому підстав для звернення до суду не було, адже до моменту отримання відповіді я вважала, що всі нарахування та виплати Управлінням Пенсійного Фонду України в Зарічному районі м. Суми здійснюються у відповідності до діючого законодавства, у тому числі згідно із Законом України «Про соціальний захист дітей війни».

    Частиною 4 статті 99 КАСУ визначено, що «якщо законом встановлена можливість досудового порядку вирішення спору і позивач скористався цим порядком, то обчислення строку звернення до адміністративного суду починається з дня, коли позивач дізнався про рішення суб'єкта владних повноважень за результатами розгляду його скарги на рішення, дії або бездіяльність суб'єкта владних повноважень».

    Оскільки виплата підвищення пенсії дітям війни здійснюється органами Пенсійного фонду, в даному випадку слід застосовувати порядок оскарження дій виконавчих органів Пенсійного фонду, встановлений статтею 105 Закону України від 09.07.2003 №1058-ІV «Про загальнообов`язкове державне пенсійне страхування», а саме: оскарження дій (бездіяльності) виконавчих органів Пенсійного фонду та їх посадових осіб здійснюється відповідно до законодавства про звернення громадян, а також у судовому порядку.

    У відповідності із Законом України «Про звернення громадян» від 02.10.1996 р. №393/96-Вр із змінами та доповненнями, який згідно преамбули, забезпечує громадянам України можливості для відстоювання своїх прав і законних інтересів та відновлення їх у разі порушення, громадяни України мають право звернутися до органів державної влади, місцевого самоврядування, об’єднань громадян, підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності із заявою або клопотанням щодо реалізації своїх соціально-економічних, політичних та особистих прав і законних інтересів та скаргою про їх порушення (ч.1 ст.1) В розумінні ст.3 Закону України «Про звернення громадян» заява – це, зокрема, звернення громадян із проханням про сприяння реалізації закріплених Конституцією та чинним законодавством їх прав та інтересів.

    Причому зазначеним Законом не встановлено терміну звернення щодо реалізації своїх соціально-економічних, політичних та особистих прав і законних інтересів.

    Отже, керуючись нормами ч.1 ст.1 Закону України «Про звернення громадян» в порядку досудового вирішення питання щодо відновлення моїх прав, як уже зазначалося, я зверталася до Відповідача із відповідною заявою про здійснення доплати невиплачених сум, але у відповідь отримала відмову. У зв’язку з цим я змушена звернутися до суду.

    Таким чином, враховуючи, що отримана мною від Відповідача 20.05.2010 р. відповідь на звернення є одночасно і єдиним офіційним наданим мені документом, що свідчить про відмову Відповідача дотримуватися закону та про те, що ніяких доплат Відповідачем у добровільному порядку не здійснювалось та здійснюватися не буде; а також зазначена відповідь є результатом проведення досудового врегулювання. Отже, саме з дати її отримання у відповідності із приписами ч.4 ст.99 КАС України може бути враховано початок перебіг строку звернення до суду. Оскільки відповідь на своє звернення я отримала 20.05.2010 р., а до суду з адміністративним позовом звернулася у жовтні 2010 року, тобто в межах 6- місячного строку звернення.

    Здравствуйте Антонина!

    В каком городе такая "манна небеская?"