vodoley1402

Пользователи
  • Число публикаций

    1
  • Регистрация

  • Последнее посещение

Сообщения опубликованы vodoley1402

  1. Из текста вашего иска:

    Верховний Суд України 12 квітня 2010 року № 6-11

    Позовна давність

    13. Оскільки ст. 99 КАС України встановлений строк звернення до адміністративного суду, а не позовна давність, та беручи до уваги, що з набранням чинності Законом № 1691-VI справи із соціальних правовідносин підлягають розгляду за правилами цивільного судочинства, при розгляді справ цієї категорії суди мають застосовувати положення про позовну давність, визначену нормами ЦК України (відповідно до аналогії закону).

    Верховний Суд України 12 квітня 2010 року № 6-11

    зобов'язати провести нарахування/перерахування та виплату належних сум

    11. Відповідно до ст. 4 ЦПК України, здійснюючи правосуддя, суд захищає права, свободи та інтереси фізичних осіб у спосіб, визначений законами України.

    Згідно з ч. 2 ст. 1 ЦК України до майнових відносин, заснованих на адміністративному або іншому владному підпорядкуванні однієї сторони другій стороні, цивільне законодавство не застосовується, якщо інше не встановлено законом.

    Ураховуючи наведене та відповідні спеціальні законодавчі акти, які підлягають застосуванню у справах із соціальних правовідносинах, що носять публічно-правовий характер, суд може визнати дії відповідачів законними чи незаконними та в разі незаконності їхніх дій - зобов'язати провести нарахування/перерахування та виплату належних сум відповідно до закону, а не ухвалювати рішення про стягнення конкретних сум.

    На підставі вище викладеного, керуючись...ст.11, 13 роз’яснення ВСУ від 12.10.2010 року;...

    Так какая же дата правильная?

    Подскажите, где найти этот документ ВСУ? Покопался в реестре, не нашлось.

    Вот тут нашел => http://search.ligazakon.ua/l_doc2.nsf/link1/VSS00013.html , так он бесплатно весь не показывается.