btl_2005

Пользователи
  • Число публикаций

    6
  • Регистрация

  • Последнее посещение

Сообщения опубликованы btl_2005

  1. Выкладываю ответ НБУ на жалобу на комерческий банк. Думаю будет очень полезна обманутым заемщикам, для тех, чей выбор банковских продуктов был специально ограничен!!!

    Прошу высказывать Ваше мнение по данному письму, иск уже находится в производстве, а так же кому не сложно, что делать дальше????

    Это все хорошо, но без реквизитов..... Вышлите пожалуйста полную копию,без Ваших даных, на электоронку плиз. Спасибо
  2. Господа знатоки! Прошу Вашего совета. Вследствие продолжительных судебных разбирательств с банком за кредитное авто, Апелляционный суд принял решение о требовании Н-ной суммы денег с заемщика. ДВС наложила арест на авто и объявила его в розыск нотариальным предписанием. Заемщик готов авто отдать ДВС. Как ему правильно это сделать с точки зрения процедуры и документации? Отдавать авто с ключами/техпаспортом? Просто пригнать машину под ДВС? Какие документы ему должны выдать в ДВС о принятии автомобиля?

    Заранее благодарю за комментарии.

    Отдавать добровольно не надо, а лучше попробовать сделать оценку самому, у нормального эксперта, да такую, чтобы было больше чем весь кредит, пусть забирают, если найдут. Отдавать не надо, потому что останешься должен столько же, но уже без авто.

  3. А как Вам єтот прикол? Что будет? Законы пофиг

    ПРЕС-СЛУЖБА ВЕРХОВНОГО СУДУ УКРАЇНИ

    01043, м. Київ, вул. П.Орлика, 4 тел./факс: 594-54-11, Е-mail:[email protected]

    Повідомлення для преси

    Верховний Суд України не погодився з висновками

    Вищого спеціалізованого суду України

    з розгляду цивільних і кримінальних справ

    21 березня 2011 року Верховний Суд України розглянув справу за позовом Дмитра Олійника до публічного акціонерного товариства «ОТП Банк», Станіслава Грінченка, треті особи: Національний банк України, приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Лідія Іванова, Євген Кирчатий, про визнання кредитного договору та договору іпотеки недійсними.

    За результатами розгляду скасовано ухвалу Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 17 грудня 2010 року у даній справі, справу направлено на новий розгляд до суду касаційної інстанції відповідно до вимог ст. 360-4 ЦПК України.

    Верховний Суд України не погодився з висновками Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ про те, що, по-перше, ПАТ «ОТП Банк» не мав права на укладення договору споживчого кредиту зі Станіславом Грінченком, оскільки кредит надано в іноземній валюті, а банк не отримав індивідуальної ліцензії, необхідної для надання й одержання резидентами кредитів в іноземній валюті та використання іноземної валюти на території України як засобу платежу; а, по-друге, що наявність у банку банківської ліцензії та дозволу на право здійснення операцій із валютними цінностями, виданих НБУ, не є достатньою підставою для здійснення банком валютних операцій.

    За висновком Верховного Суду України основним законодавчим актом, що регулює правовідносини у сфері валютного регулювання та валютного контролю, є Декрет Кабінету Міністрів України «Про систему валютного регулювання і валютного контролю».

    Відповідно до ст. 5 цього Декрету операції з валютними цінностями здійснюються на підставі генеральних та індивідуальних ліцензій НБУ. Операції з валютними цінностями банки мають право здійснювати на підставі письмового дозволу (генеральна ліцензія) на здійснення операцій із валютними цінностями відповідно до п. 2 ст. 5 Декрету.z

    _______________________________________________.doc

  4. Недавно обсуждался вопрос. Вот наваял немного. Думаю опус будет востребован. Милости прошу подключаемся.думаем,редактируем.

    Памятка

    Сборщику долгов (коллектору)

    Уважаемый сборщик долгов! считаю своим гражданским долгом -попытаться довести до вашего сведения следующее: Ваша деятельность является незаконной ,противоречит многим нормам законодательства ,но об этом позже. Только лишь обратившись к заемщику с фразой «отдай деньги» Вы уже становитесь потенциальным клиентом правоохранительных органов ,а впоследствии возможно любимым питомцем Пенитенциарной системы. И если Вы думаете(либо Вас в этом убедили),что ваши действия законны ,моральны, то хочу вас огорчить .-Как только лично у Вас в связи с Вашей деятельностью начнутся проблемы, ваши хозяева от вас открестятся как от прокаженного и будут заверять что они вас на такие шаги не понуждали. Задумайтесь! У Вас наверняка есть семья они вряд ли готовы к посещениям своего родственника в СИЗО. А теперь по порядку:

    Конституция Украины

    Стаття 3. Людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю.

    Стаття 19. Правовий порядок в Україні ґрунтується на засадах, відповідно до яких ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством.

    Стаття 21. Усі люди є вільні і рівні у своїй гідності та правах. Права і свободи людини є невідчужуваними та непорушними.

    Стаття 22. Права і свободи людини і громадянина, закріпленіцією Конституцією, не є вичерпними.

    Стаття 28. Кожен має право на повагу до його гідності.

    Стаття 30. Кожному гарантується недоторканність житла.

    :rolleyes: :rolleyes:

    Стаття 32. Ніхто не може зазнавати втручання в його особисте і сімейне життя, крім випадків, передбачених Конституцією України.

    Стаття 41. Кожен має право володіти, користуватися і розпоряджатися своєю власністю, результатами своєї інтелектуальної, творчої діяльності.

    Ніхто не може бути протиправно позбавлений права власності. Право приватної власності є непорушним.

    Стаття 68. Кожен зобов’язаний неухильно додержуватися Конституції України та законів України, не посягати на права і свободи, честь і гідність інших людей.

    Уголовный кодекс

    Стаття 11. Поняття злочину

    1. Злочином є передбачене цим Кодексом суспільно небезпечне винне діяння (дія або бездіяльність), вчинене суб’єктом злочину.

    Стаття 18. Суб’єкт злочину

    1. Суб’єктом злочину є фізична осудна особа, яка вчинила злочин у віці, з якого відповідно до цього Кодексу може наставати кримінальна відповідальність.

    Стаття 19. Осудність

    1. Осудною визнається особа, яка під час вчинення злочину могла усвідомлювати свої дії (бездіяльність) і керувати ними.

    Стаття 28. Вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією.

    Стаття 127. Катування

    1. Катування, тобто умисне заподіяння сильного фізичного болю або фізичного чи морального страждання шляхом нанесення побоїв, мучення або інших насильницьких дій з метою примусити потерпілого чи іншу особу вчинити дії, що суперечать їх волі, у тому числі отримати від нього або іншої особи відомості чи визнання, або з метою покарати його чи іншу особу за дії, скоєні ним або іншою особою чи у скоєнні яких він або інша особа підозрюється, а також з метою залякування чи дискримінації його або інших осіб -

    карається позбавленням волі на строк від двох до п’яти років.

    2. Ті самі дії, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб, або з мотивів расової, національної чи релігійної нетерпимості, -

    караються позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років.

    Стаття 162. Порушення недоторканності житла

    1. Незаконне проникнення до житла чи до іншого володіння особи, незаконне проведення в них огляду чи обшуку, а так само незаконне виселення чи інші дії, що порушують недоторканність житла громадян, -

    караються штрафом від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

    2. Ті самі дії, вчинені службовою особою або із застосуванням насильства чи з погрозою його застосування, -

    караються позбавленням волі на строк від двох до п’яти років.

    Стаття 182. Порушення недоторканності приватного життя

    Незаконне збирання, зберігання, використання або поширення конфіденційної інформації про особу без її згоди або поширення цієї інформації у публічному виступі, творі, що публічно демонструється, чи в засобах масової інформації, -

    караються штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

    Стаття 186. Грабіж

    1. Відкрите викрадення чужого майна (грабіж) -

    карається штрафом від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від ста двадцяти до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або позбавленням волі на строк до чотирьох років.

    2. Грабіж, поєднаний з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого, або з погрозою застосування такого насильства, або вчинений повторно, або за попередньою змовою групою осіб, -

    карається позбавленням волі на строк від чотирьох до шести років.

    3. Грабіж, поєднаний з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдав значної шкоди потерпілому, -

    карається позбавленням волі на строк від чотирьох до восьми років.

    4. Грабіж, вчинений у великих розмірах, -

    карається позбавленням волі на строк від семи до десяти років.

    5. Грабіж, вчинений в особливо великих розмірах або організованою групою, -

    карається позбавленням волі на строк від восьми до тринадцяти років із конфіскацією майна.

    Стаття 189. Вимагання

    1. Вимога передачі чужого майна чи права на майно або вчинення будь-яких дій майнового характеру з погрозою насильства над потерпілим чи його близькими родичами, обмеження прав, свобод або законних інтересів цих осіб, пошкодження чи знищення їхнього майна або майна, що перебуває в їхньому віданні чи під охороною, або розголошення відомостей, які потерпілий чи його близькі родичі бажають зберегти в таємниці (вимагання), -

    караються обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк.

    2. Вимагання, вчинене повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або службовою особою з використанням свого службового становища, або з погрозою вбивства чи заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, або з пошкодженням чи знищенням майна, або таке, що завдало значної шкоди потерпілому, -

    карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

    3. Вимагання, поєднане з насильством, небезпечним для життя чи здоров’я особи, або таке, що завдало майнової шкоди у великих розмірах, -

    карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років із конфіскацією майна.

    4. Вимагання, що завдало майнової шкоди в особливо великих розмірах, або вчинене організованою групою, або поєднане із заподіянням тяжкого тілесного ушкодження, -

    карається позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна.

    Стаття 231. Незаконне збирання з метою використання або використання відомостей, що становлять комерційну або банківську таємницю.

    Умисні дії, спрямовані на отримання відомостей, що становлять комерційну або банківську таємницю, з метою розголошення чи іншого використання цих відомостей, а також незаконне використання таких відомостей, якщо це спричинило істотну шкоду суб’єкту господарської діяльності, -

    караються штрафом від двохсот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до п’яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років.

    Стаття 232. Розголошення комерційної або банківської таємниці.

    Умисне розголошення комерційної або банківської таємниці без згоди її власника особою, якій ця таємниця відома у зв’язку з професійною або службовою діяльністю, якщо воно вчинене з корисливих чи інших особистих мотивів і завдало істотної шкоди суб’єкту господарської діяльності, -

    карається штрафом від двохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, або виправними роботами на строк до двох років, або позбавленням волі на той самий строк.

    Стаття 255. Створення злочинної організації

    1. Створення злочинної організації з метою вчинення тяжкого чи особливо тяжкого злочину, а також керівництво такою організацією або участь у ній, або участь у злочинах, вчинюваних такою організацією, а також організація, керівництво чи сприяння зустрічі (сходці) представників злочинних організацій або організованих груп для розроблення планів і умов спільного вчинення злочинів, матеріального забезпечення злочинної діяльності чи координації дій об’єднань злочинних організацій або організованих груп -

    караються позбавленням волі на строк від п’яти до дванадцяти років.

    Стаття 355. Примушування до виконання чи невиконання цивільно-правових зобов’язань

    1. Примушування до виконання чи невиконання цивільно-правових зобов’язань, тобто вимога виконати чи не виконати договір, угоду чи інше цивільно-правове зобов’язання з погрозою насильства над потерпілим або його близькими родичами, пошкодження чи знищення їх майна за відсутності ознак вимагання, -

    карається виправними роботами на строк до двох років або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років.

    2. Примушування до виконання чи невиконання цивільно-правових зобов’язань, вчинене повторно або за попередньою змовою групою осіб, або із погрозою вбивства чи заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, або поєднане з насильством, що не є небезпечним для життя і здоров’я, або з пошкодженням чи знищенням майна, -

    карається позбавленням волі на строк від трьох до п’яти років.

    3. Примушування до виконання чи невиконання цивільно-правових зобов’язань, вчинене організованою групою або поєднане з насильством, небезпечним для життя чи здоров’я, або таке, що завдало великої шкоди чи спричинило інші тяжкі наслідки, -

    карається позбавленням волі на строк від чотирьох до восьми років.

    Другие нормативно-правовые документы

    ст. 60 Закону України "Про банки і банківську діяльність " встановлено, що банківською таємницею, зокрема, є відомості про банківські рахунки клієнтів, фінансово-економічний стан клієнтів та ін. Приватні особи та організації, які при виконанні своїх функцій або наданні послуг банку безпосередньо чи опосередковано отримали конфіденційну інформацію, зобов'язані не розголошувати цю інформацію і не використовувати її на свою користь чи на користь третіх осіб. Тобто банком у порушення вище зазначеної статті розголошується третій особі інформація, яка містить банківську таємницю.

    Ст. 23 Закону України «Про інформацію», інформація про особу охороняється законом.

    А хоть одному из коллекторов отправляли такое послание? Какая реакция?