SEQUOIA2012

Пользователи
  • Число публикаций

    7
  • Регистрация

  • Последнее посещение

Сообщения опубликованы SEQUOIA2012

  1. 1. Применяют, только надо уметь им пользоваться, поскольку есть такой дядька, как Луспеник (судья ВСУ, сварганивший Узагальнення 2010), который говорит, что закон о ЗПП может применяться судами исключительно при исках о непроведении преддоговорной работы банками. Это разжевано на форуме.

    2. 1% в день - можно рубить (и я - тому живое подтверждение; в два приемы срубил 16+130= 146 тысяч гривен пени). Причем, апелляция, в моем случае, прикрыла судью первой инстанции (он с ними советовался, но не думал, что я буду апеллировать, к тому же - грамотно), не применяя указанного мною в апелляционной жалобе закона "Об ответственности за невыполнения долговых обязательств", а просто использовала свое право на уменьшение пени, до требуемого результата, спросив меня: сколько это "двойная учетная" в процентном выражении? ;) Через 20(!) минут совещаний так и постановили...

    Так что судиться - смысл есть...

    Спасибо! Обнадеживающе:-)

  2. Ч.2 п.5 ст. 261 Цивільного кодексу прямо вказано, що За зобов'язаннями, строк виконання яких не визначений або визначений моментом вимоги, перебіг позовної давності починається від дня, коли у кредитора виникає право пред'явити вимогу про виконання зобов'язання.

    Згідно з п. 4 ст. 267 ЦК України, сплив позовної давності, про застосування якої заявлено стороною у спорі, є підставою для відмови у позові.

    10.09.2008 + 3 роки (10.09.2011 року) строк давності для подання позову до суду за зобовязаннями по тілу та відсотках.

    1 рік - позовна давність для предявлення позову про стягнення пені, штрафів.

    Для даного договору застосовується позовна давність.

    Тут можна почати думати про те, що у них позовна давність пропала наприклад по поверненню тіла та відсотків щомісячних до сьогоднішнього числа, оскільки право вимоги на часткове повернення коштів наставало у банку по кожному платежу 5 числа якогось року якогось місяця.

    Якщо Ви зобовязані були сплачувати яастинку тіла і відсотків - то у банка право вимоги виникало тоді ще, отже вони пропустили сток позовної давності, за виключенням сум, які ви мали сплачувати з 13.04.2008 року до 10.09.2008 року.

    Спасибо!