Artyom

Пользователи
  • Число публикаций

    5
  • Регистрация

  • Последнее посещение

Artyom's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Репутация

  1. Первісний продавець до теперішнього часу має право на заставу будинку, оскільки покупець не розрахувався
  2. Мені запропонували перспективний варіант, на підставі ч. 6 ст. 694 ЦКУ визнавати недійсним договір іпотеки, зараз аналізую судову практику!
  3. Розірвати договір купівлі - продажу житлового будинку через суд вийде 100 %, оскільки є всі підстави. Проте, щоб піти цим шляхом, треба бути впевненим у тому, що на підставі цього рішення вподальшому можна буде визнати недійсним договір іпотеки і питання полягає в тому, яким має бути обгрунтування позову щодо визнання договору іпотеки недійсним. Мета - позбутися іпотеки, адже схема дійсно є злочинною і перш ніж вирішити питання в рамках кримінального провадження, хотілось б якимось чином вирішити це в цивільному провадженні!
  4. Дякую за відповідь, але вже намагились в судовому порядку визнати недійсним договір купівлі - продажу - відмовили в задоволені позову. Цікавить питанння саме щодо наслідків розірвання договору купівлі - продажу, чи буде це підставою для розірвання чи визнання недійсним договір іпотеки?
  5. Між власником житлового будинку та третьою особою був укладений договір купівлі - продажу цього нерухомого майна, яким сторони передбачили відстрочку сплати покупцем придбаного житлового будинку до трьох днів. Право власності покупець переоформив на себе в перший ж день і відразу поклав будинок під іпотеку. Кошти за договором купівлі - продажу протягом трьох дів не сплатив, та вже протягом тривалого часу не сплачує. Банк згодом звернув стягнення на предмет іпотеки, тобто на той житловий будинок, за який не було здійнено розрахунок, та наразі ця процедура перебуває у ВДВС. Питанн: якщо в такому випадку через суд розірвати зазначений договір купівлі продажу (дійсно є всі підстави), то чи можливо буде потім з позитивним судовим рішенням звернутися до суду для розірвання чи визнання недійсним договір іпотеки, чи буде в такому випадку задоволено позов? Можливо є інші шляхи вирішення даної справи, буду вдячний за допомогу