sabadosh.yura

Пользователи
  • Число публикаций

    22
  • Регистрация

  • Последнее посещение

Сообщения опубликованы sabadosh.yura

  1. On 11.08.2015 at 11:25 AM, D_e_d_o_k said:

    А что вы предлагаете делать сидеть и ждать? Надо хоть как-то отбиваться от этого решения! У нас  он переписал имущество на ТОВ "КЕЙ-КОЛЕКТ"! Судов до этого никаких не было ,просто названивали коллектора и тут бац на тебе!   

    Основна причина - перепис нерухомості нотаріус вчиняє без підтвердження БЕЗСПІРНОСТІ ЗАБОРГОВАНОСТІ + десятки скасовани переоформлень рішеннями судів підтверджують це.
    Найбільший поток переоформлень йде через нотріуса з Дніпра БОНДАР ІРИНУ (почали ПриХватбанк і ОТП)

  2. Я в таких випадках роблю так:
    1. заява в ДВС на ознайомлення з матеріалами виконавчого провадження і роблю копії (в 95% відсутні підтвердження, що вас викликали і ви не з'являлися)
    2. подаю Апеляцію на Ухвалу (відсутність підтвердження ОТРИМАННЯ боржником викликів або відсутність самих викликів/повісток до ДВС є підтвердженням того, що він не уникає і суперечить аргументам виконавця і підставам в Ухвалі)
    3. ще жодного разу не була скасована подібна Ухвала, хоча сам факт такої Ухвали рідкісний (в основному обмежуть по алімента чи великим боргам перед державою).
    НЕ ПРОПУСТІТЬ СТРОК ЧИ ЗНАЙДІТЬ ПІДСТАВИ ЙОГО ПОНОВИТИ.

  3. "Юра Адвокат", ви черговий раз приємно дивуєте своєю оригінальністю. Спосіб настільки простий і примітивний, що треба подумати... Але ідея сподобалася. B)

  4. что можно вместе решить?

    Скорее не решать, а действовать. Безвыходных ситуаций не бывает. Пускай придут первые месяц-два морозы и счета за газ по новым ценам для людей, доходы и так падают и в гривне.

    Когда у человека к процентам и телу кредита добавляются штрафы и пени, которые ростут в геометрической прогрессии, и оплачивая их он видит, что ничего не меняется, то он рано или поздно перестанет бросать последние деньги как в колодец. Он скорее заплатит 50-100 долларов в месяц клерку из банка, пару сотен долларов судье (что бы отложил и не спешил), ДВС и т.д. что-бы никто не торопился и будет оттягивать и оттягивать. Причин десятки и десятки... Всё равно у народа по 100 долларов больше денег тормозить вопрос взыскания, чем у банков тратиться на писанину, коллекторов, юристов, госпошлину, юристов и..., и....

    Это не уход от вопроса. Причина ситуации обоюдна и для клиента и для банка, но банк все проблемы "переложил" на клиента + долг наростает как снежный ком. Поэтому для клиента это уже борьба за выживание и, часто, за последнее.

    Поправте, если я ошибаюсь.

  5. Этот форум теперь перестал иметь одно только теоретическое значение

    Теперь этот форум должен оказывать практическую помощь

    Да уж, лучше неправильно биться, чем правильно умирать. Увы, но теперь вынужден просто без остановки подавать позов за позовом, откладывать по разным формальным причинам судебные заседания, лишь бы блокировать выпллнение тех решений, которые могут вступить в силу на пользу банку.

    Неужели не осталось ни одного "не партизанского" метода борьбы за свои права?

    Не думаю, что за месяц-два что-то изменится, но "не проиграть" можно, а там ... надеюсь, что что-то измениться в этой стране (в том числе и в головах людей).

    Или мы будем вместе что-то решать, или нас просто по одному будут тупо и примитивно "щёлкать".

    Раньше я был лучшего мнения о нашей стране.

    Коли свобода зникла, залишається ще країна, та вітчизни вже немає.

    Франсуа Рене де Шатобріан

  6. согласна. а есть еще постулат банковский : деньги любят тишину; и опыт конца 2008, когда многие банки оказались на грани...

    когда население поймет как глупо хранить свои сбережения под 18% годовых, в то время как реальная инфляция в два раза больше, да еще всегда существует риск невернуть свои деньги , если те кто принял их - мошенники...

    Хорошо сказано, точно и коротко.

  7. Предприниматели молодцы, а где Заемщики?

    и что теперь с Ющенко делатЬ?

    Готов уже присоединиться. Чувствую, что точка кипения "подошла". Давайте предложения, варианты (я не из Киева). Думаю, что десяток-другой желающих (в т.ч. выжить) подтянется без особенных проблем.

    y.voronizhskiy, спасибо за ваши коментарии вообще (и за конкретику, и за точность, и ... за умение ценить своё и чужое время).

  8. Всегда был НЕ сторонником тактики затягивания дела, НО... в нынешней ситуации (по крайней мере на этот момент) это может стать чуть ли не единственно действенным методом решения кредитных вопросов в суде.

    Не штурмом - так осадой.

    Спасибо за подсказки, начну их систематизировать. Думаю, что потом в виде схемы в формате текстовом выставлю на сайте (в таком виде понятно сразу и всем).

    Успеха!

  9. Прочитал Обобщения ВСУ - в целом неплохие, я ожидал хуже. По валюте конечно написали в пользу банков, но я валюту не использую уже больше полугода.

    Зато остальное очень полезно:

    1. Если банк поднял процентную ставку без согласия поручителя - поручитель полностью свободен (ч. 1 ст. 559 ГК). Либо если банк своевременно не обратился к поручителю (ч. 4 ст. 559 ГК).

    2. Стороной в кредитном споре должен быть не филиал банка, а само юрлицо - это означает, что слушание всех дел можно отложить ещё на одно заседание, заявив ходатайство о ненадлежащем истце (т.к. почти всегда истец - филиал банка).

    3. Расписан перечень существенных условий договора, необходимых для заключённости договора - думаю не во всех договорах он соблюдён в полном объёме (предполагаю, что отсутствие существенных условий договора, при наличии обобщений, снимет некоторые страхи судей в части признания договора незаключённым).

    4. Очень важно, и в обобщениях это указано, что при выдаче кредита в валюте, банки обязаны во время заключения кредитного договора предупредить потребителя о том, что валютные риски несёт потребитель. Думаю, такая оговорка позволит в суде требовать исполнения обязательства по курсу на момент получения (если банк о рисках не предупредил).

    5. Великолепное замечание судам касается принятия решений без выяснения обстоятельств неисполнения или ненадлежащего исполнения должником кредитных обязательств по договору (у меня есть несколько дел, где суды принимали решения, не имея доказательств надлежащего обращения банка к поручителям, не имея подтверждений достоверности расчёта пени и т.д.).

    6. Очень я доволен разъяснениями, касающимися удовлетворения пени - в обобщениях чётко указано на возможность снятия пени по мотивированному ходатайству ответчика - супер (мотивированные ходатайства подготовим в ближайшее время и выложим на сайте).

    7. Весьма внятно расписано про незаконность одностороннего изменения процентной ставки банком (после 10.01.2009 г. - изменений в законодательстве).

    8. Полезными являются замечания в обобщениях о применении ЗУ "О защите прав потребителей" в части преддоговорной работы - это уже даёт определённые инструменты воздействия на банк (т.к. мы все знаем, что с 2005 года и до принятия Постановы НБУ №169 10.05.2007 ни один из банков не выполнял преддоговорную работу) - возможность как минимум разрывания договора по инициативе должника.

    9. Великолепные разъяснения относительно ситуаций, описывающих ответственность поручителя в случае смерти должника, - он почти всегда свободен (этот вывод я делаю на основании своего знания типовых условий договора поруки).

    Несколько огорчило, что судам дано разрешение выносить решения в валюте.

    Я не изучал материал обобщений в части обращения взыскания на предмет ипотеки и в части отношений по банковским вкладам, т.к. у меня нет таких дел.

    Не раскрытыми остались вопросы недействительности кредитных договоров по невалютным основаниям... думаю, это ещё впереди.

    Спасибо Гранд Иншур за правильный подход к решению вопроса, т.е. за начало использование обощений "в мирном русле". Хорошие и конкретные замечания а тезисы.

    Завтра в обед судебное заседание Аваль по автокредиту, сегодня буду ночью работать и постараюсь использовать все возможные моменты, за которые можно зацепиться.

  10. Теперь всем судьям для профилактики надо давать отвод сразу, чем не основание. Упрежденность судов теперь подверждена командой свыше.

    Надо ехать из этой страны.

    При всё моём хроничном оптимизме ЭТА МЫСЛЬ ВПЕРВЫЕ ПОЯВИЛАСЬ В ЭТОМ ГОДУ.

    Начинаю понимать как на свет появлялись Спартаки, Че Гевары, Бендеры, Маугли... Им не оставляли возможности выбора просто жить спокойно.

  11. Вопрос ко всем.

    Есть ли смысл сейчас писать жалобу в ВСЮ?

    если от туда же идет такая пропаганда против заемщиков.

    Считаю, что ДА. Кроме всего они ещё разбиты на кланы и грызут друг друга как только можно. Написав заявление в ВСЮ, вы даёте меч в руки опонентам/конкурентам/претендентам на кресло.... Кому-то не нравяться "полевые командиры" и "чегевары", а что делать, если беззаконие не оставляет выбора.

    Мне когда-то говорили: "Зачем ты это делаешь, ведь ничего не добьёшся?" Я отвечал, что если бы до меня 2-е "расшатали", то я б "завалил". Не проблема. Страна имеет право знать своих "козлов" (если страна вообще теперь существует..., впервые начал задумываться об этом).

    Если таким макаром будут и дальше продвигаться дела, то, не ровен час, придёться вспомнить слова старого бендеровца из анегдота: "Бережіть, хлопці, ліси. Вони нам ще пригодяться!"

    Где можно посмотреть образці заявлений в ВСЮ и квалификационную комиссию?

  12. Спасибо

    Придали уверенности в правильности выбора.

    А не простіше подати позов на підставі Закону "Про захист прав споживачів" і провести розгляд за місцем свого знаходження (вивести банк за межі купленого суду)?

  13. И все суды как рыба об лёд помалкивают про обоснованность применения текущего курса.

    Молчат. Как будто так и положено.

    2-649/10

    http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/10888597

    18.08.2010 Київський районний суд м. Полтави 1609 Яковенко Наталія Леонідівна

    Для Натальи Леонидовны - это рискованные суждения.

    Судья взял на себя необоснованное применение текущего курса. Банкиров покрыл.

    Кажется банкиры судью то подставили. Теперь головняк банкиров стал головняком судьи

    Злоупотребление - это нормативный термин. Риск однако.

    А за слова надо отвечать. Вот и надо "системно" по образу и подобию разложить по молекулам её писанину (прикладывая текст решений других судов противоположного мнения) и подать всё так у Вищу раду юстиции и Квалиф.комиссию. Клин клином вышибают.

  14. СУДЬИ БЕСПРЕДЕЛЬЩИКИ И МЕТОДЫ БОРЬБЫ С НИМИ

    http://antiraid.com.ua/forum/index.php?showtopic=1177

    Я о чем?

    Для того, чтобы в форуме было проще ориентироваться, предлагаю не мешать все в кучу.

    Меня тоже интересуют методы борьбы с беспеределом и реквизиты гос.органов для направления жалоб.

    Не мешало бы, что бы на форуме все это было в теме

    СУДЬИ БЕСПРЕДЕЛЬЩИКИ И МЕТОДЫ БОРЬБЫ С НИМИ

    Тогда форумом можно быстро и удобно пользоватся, как справочником,

    и там же можно было людям задавать вопросы другим участникам форума.

    Время отпусков заканчивается, начинается "страда"

    Как этот форум готов для прихода новичков?

    Как новичек может тут быстро раскопать то что ему нужно?

    Нам нужны новички? Для новичков структура форума комфортна? Дружелюбна?

    Вот я и предлагаю новичкам задавать вопросы

    Многие из нас могут новичка быстро ввести в валютную нормативку.

    В других темах - в процессуальную, в методы борьбы и так далее.

    Согласен с vekt.

    1. Стоит создать систему "борьбы с глухотой" в судах. Не надо считать, что одна сторона сильнее, а другая нет. Уязвимы одинаково обе и, как поёт Вакарчук, "... я не сдамся без бою!"

    2. Просьба к админы: если вы видите "несостыковку" темы или варианты улучшения восприятия информации - кроите и улучшайте.

    3. Уверен, что с сентября (особенно с середины) начнёться "страда" по полной. Потом не чильно будет много времени для дополнительного обучения.

  15. Здравствуйте форумчане, Антирейд, помогите, пожалуйста, на форуме обсуждалась ситуация, когда при подаче иска о признании исп. надписи нотариуса, не подлежащей выполнению нотариус выступает только как третье лицо, а ни как ответчик. Давалась ссылка или на ЗУ Про нотариат или на Инструкцию Про нотариальн. действия, перерыл Закон, Инструкцию, ветки форума не нашел. Кто знает ссылку на то, что нотариус выступает 3 лицом, помогите.

    Суды не принимают иск, мотивируя тем что ответчик - нотариус.

    Спасибо.

    Взагалі не бачу жодної проблеми, скорше навпаки. Для чого вам взагалі банк? Для чого в суді піднімати питання про кредит, борг, сальдо, розрахунки і т.д.?

    Суть позову одна - СКАСУВАННЯ ВИКОНАВЧОГО НАПИСУ і крапка.

    Позивач - ви (може ще й поручителі).

    Відповідач один - нотаріус.

    Жодних третіх сторін, суд розглядає справу в межах позовних вимог.

    Банк ви не залучаете взагалі. Нотаріус чи суд може хотіти, або ж ні - яка різниця? Банк подав документи які вже зафіксовані. Нотаріус прийняв рішення на підставі конкретних документів - і це вже зафіксовано. НЕ ВІРЮ, ЩО ТАКЕ РІШЕННЯ МОЖЕ БУТИ НЕ СКАСОВАНЕ, хіба що суддя тупо напише (в тому числі залучить до справи Покемонів і Шрека), а ви їх не оскаржите (для сміху судям ІІ інстанції).

    ЗАДАЙТЕ СОБІ ОДНЕ ПИТАННЯ: ЯКЩО НОТАРІУС МОЖЕ (ГІПОТЕТИЧНО) РОБИТИ ВИКОНАВЧИЙ НАПИС ВИКЛЮЧНО НА ДОКУМЕНТАХ, ЯКІ Є НОТАРІАЛЬНО ПОСВІДЧЕНІ, А ДОГОВІР ЗАСТАВИ (ІПОТЕЧНИЙ ЧИ ТРАНСПОРТУ, В ОСНОВНОМУ) Є ПОХІДНИМ ВІД КРЕДИТНОГО ДОГОВОРУ, ЯКИЙ НІДЕ В УКРАЇНІ НЕ ЗАВІРЯВСЯ НОТАРІАЛЬНО (можливо, але я ще не зустрічав); НОТАРІУС ПРИЦЬОМУ ВЗАГАЛІ ВИХОДИТЬ ЗА МЕЖУ ВЛАСНИХ ПОВНОВАЖЕНЬ + ЦЕ ВСЕ ВЖЕ РОЗ'ЯСНЕНО СУДАМИ ІІІ ІНСТАНЦІЇ, ТО: ДЕ ПРОБЛЕМА І В ЧОМУ ПИТАННЯ??????????

    Скасовуете рішення, реєструете заяву з копіями усіх документів до прокуратури про порушення кримінальної справи по нотаріусу + заява до юстиції про припинення дії нотаруса та вилучення ліцензії.

    У таких випадках нотар практично завжди взяв гроші. ІСНУЄ ТОВАР І ЦІНА. Нотар узяв гроші за конкретний товар, який включає і РИЗИК! Тук-тук! Я твій ризик і я прийшов! :D Іноді в житті треба відповідати за власні вчинки (як і за бездіяльність), це один з тих моментів.

    П О З О В Н А З А Я В А

    (у порядку виконання вимог Закону «Про захист прав споживачів»)

    Про визнання недійсним Виконавчого напису нотаріуса

    за

    №****** від *******.2009 року

    ************* 2009 року Приватним нотаріусом Чернівецького міського нотаріального округу Балацьким Олегом Олександровичем вчинено Виконавчий напис про звернення стягнення майна ************** на користь ВАТ «Банк «***************** (див.Додаток №2).

    Вважаю, що вказаний Виконавчий напис винесено з порушення вимог законодавства, а тому він підлягає скасуванню на підставі наступного:

    • Згідно зі ст. 87, ч.1 ст. 88 Закону України ”Про нотаріат”, п.п. 1,3 частини 283 Інструкції про порядок вчинення нотаріальних дій нотаріусами України (№20/5 від 03.03.2004 р.), для стягнення грошових сум або витребування від боржника майна нотаріуси вчиняють виконавчі написи на документах, що встановлюють заборгованість. Перелік документів, за якими стягнення заборгованості проводиться у безспірному порядку на підставі виконавчих написів, встановлюється Кабінетом Міністрів України. Нотаріус вчиняє виконавчий напис, якщо подані документи підтверджують безспірність заборгованості або іншої відповідальності боржника перед стягувачем та за умовами, що з дня виникнення права вимоги минуло не більше трьох років, а у відносинах між підприємствами, установами та організаціями – не більше одного року.

    Постановою Кабінету Міністрів України №1172 29.06.1999 р. затверджено перелік документів, за якими стягнення заборгованості проводиться у безспірному порядку на підставі виконавчих написів нотаріусів, п.1 якого визначено, що нотаріально посвідчені угоди, що передбачають сплату грошових сум, передачу або повернення майна, а також право звернення стягнення на заставлене майно. Для одержання виконавчого напису подаються:

    а) нотаріально посвідчені угоди;

    б) документи, що підтверджують безспірність заборгованості боржника та встановлюють прострочення виконання зобов’язань.

    Безспірний борг – це борг, що визнається боржником та кредитором, і про суму якого сторони не сперечаються.

    Тобто тільки за відсутності заперечень боржника – заставника, а це може бути тільки його або письмова, або особиста згода з сумою боргу, вимога кредитора - заставодержателя вважається безспірною.

    З вищезазначеного випливає, що в обов’язок нотаріуса входить перевірка безспірності боргу у боржника після надання стягувачем документів, що встановлюють прострочення зобов’язання. При наявності заперечень боржника нотаріус повинен оцінити його аргументи на предмет наявності ознаки безспірності відносно вимог заставодержателя. За відсутності ознаки безспірності нотаріус повинен був відмовити в здійсненні виконавчого напису.

    Згідно ст. 5 закону України «Про нотаріат» нотаріус зобов'язаний:

    - здійснювати свої професійні обов'язки відповідно до цього Закону і принесеної присяги;

    - сприяти громадянам, підприємствам, установам і організаціям у здійсненні їх прав та захисті законних інтересів, роз'яснювати права і обов'язки, попереджати про наслідки вчинюваних нотаріальних дій для того, що б юридична необізнаність не могла бути використана їм на шкоду;

    - відмовити у вчиненні нотаріальної дії в разі її невідповідності законодавству України або міжнародним договорам.

    • Відповідно до ст. 88 Закону України «Про нотаріат» нотаріус вчиняє виконавчі написи, якщо подані документи підтверджують безспірність заборгованості.

    Згідно з вказаними вище вимогами закону нотаріус не мав права вчиняти виконавчого напису, оскільки кредитний договір № ********* від ************ року, укладений між Банком *********** та *********************, з якого виникають зобов'язання по погашенню заборгованості ************************ - не був укладений в нотаріально-посвідченій формі. Договір же застави іпотеки є похідним від кредитного договору і є лише способом забезпечення зобов'язань за основним договором.

    Тобто заборгованість ________________ перед Банком ____________________ виникла не з умов передбачених договором застави нерухомості, а зі змісту кредитного договору, проте нотаріус не мав права досліджувати виконання його умов та робити висновок про безспірність вимог кредитора, адже він не був нотаріально посвідчений.

    • У відповідності до п.7.5 «Договору про відкриття відновлювальної кредитної лінії №___________________» від ____________р. третій екземпляр надано нотаріусу при оформленні договору іпотеки №___________» від __________________р. (див.Додаток №3).

    Отже, нотаріусу було відомо, що термін закінчення кредитного договору спливає лише ___________ 2022 року, т.т. через 12 років і вимога банку про стягнення «заборгованості за кредитом» ____________ є вимогою про дострокове погашення тіла кредиту, що суперечить чинному законодавству (банк в односторонньому порядку вимагав дострокового погашення тіла кредиту).

    ТЕРМІН ПОВЕРНЕННЯ ВСІЄЇ СУМИ КРЕДИТУ ПОЗИЧАЛЬНИКОМ НАСТУПАЄ ЛИШЕ ЧЕРЕЗ 12 РОКІВ, А ОДНОСТОРОННЯ ВИМОГА БАНКУ ПРО ДОСТРОКОВЕ ПОГАШЕННЯ ТІЛА КРЕДИТУ СУПЕРЕЧИТЬ ВИМОГАМ ЧИННОГО ЗАКОНОДАВСТВА.

    • «Договір про відкриття відновлювальної кредитної лінії №____________» від ________________р. є типовим для Відповідача, Позивача було позбавлено права вносити зміни і умови самого договору суперечать чинному законодавству по більшості пунктам.

    Достатньо лише згадати, що згідно п.6.1 БАНК НАРАХОВУЄ ПЕНЮ У РОЗМІРІ 1% ЗА КОЖЕН ДЕНЬ ПРОСТРОЧКИ, т.т. 1% х 365 днів = 365% РІЧНИХ, ЩО У 15,2 РАЗИ ПЕРЕВИЩУЄ ДОПУСТИМИЙ ЧИННИМ ЗАКОНОДАВСТВОМ РОЗМІР (подвійна ставка НБУ) і саме виходячи з таких нарахувань нотаріус вчиняв виконавчий напис.

    ПРИ ЗДІЙСНЕННІ ВИКОНАВЧОГО НАПИСУ ВЧИНЕНІ ПОРУШЕННЯ Є НАСТІЛЬКИ ЯВНИМИ, ЩО Є ЧІТКО ЗРОЗУМІЛИМ ТЕ, ЩО НОТАРІУС УСВІДОМЛЮВАВ НЕЗАКОННІСТЬ СВОЇХ ДІЙ.

    На підставі викладеного та керуючись вимогами Конституції України, Цивільного кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Законами «Про захист прав споживачів», «Про нотаріат» та іншими нормативними документами

    П Р О Ш У С У Д:

    1. Прийняти Позовну заяву до розгляду.

    2. Скасувати Виконавчий напис про звернення стягнення майна ____________________на користь ____________________________ вчинений Приватним нотаріусом Чернівецького міського нотаріального округу Балацьким Олегом Олександровичем за №______ від ___________р.

    Додатки:

    1. Позовна заява у 3-х екземплярах та додатків до неї для відправлення Відповідачу та Третій особі.

    2. Виконавчий напис нотаріуса за №______ від _______________ року.

    3. «Договору про відкриття відновлювальної кредитної лінії №_______________» від 1______________р. третій екземпляр надано нотаріусу при оформленні договору іпотеки №________________________» від ___________________р.

    4. Квитанція про сплату ІТЗ судового процесу.

    5. Рішення Вінницького районного суду по справі №2-1727/09 від 09.12.2009р.

    _________________ 2010 року Ю.О.Сабадош

    Це була перша позовна заява по цьому питанню, наступні вже більш розписані + підтвердження рішеннями та коментарями інстанцій.

  16. Может это подойдёт.

    ПОСТАНОВА ПЛЕНУМ ВЕРХОВНОГО СУДУ УКРАЇНИ від 6 листопада 2009 року N 9 Про судову практику розгляду цивільних справ про визнання правочинів недійсними

    26. Особами, які беруть участь у справі про визнання правочину недійсним, є насамперед сторони правочину.

    Нотаріуси, що посвідчували правочини, залучаються до участі у справі як треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, якщо позивач обґрунтовує недійсність правочину посиланням на неправомірні дії нотаріуса.

    Думаю, що в цьому випадку використання цього документу недоречно.

    НОТАРІУС ВЧИНЯВ НАПИС, А НЕ БАНК І ЦЕ ПОВНОВАЖЕННЯ ЙОГО, А НЕ БАНКУ.

    Позивач - один.

    Відповідач один - нотаріус. БАНК НЕ ЗАЛУЧАЮ ВЗАГАЛІ. Справа банку захотіти будь-що, а справа нотаріуса працювати в правовому полі.

  17. [ Як думаєте, скільки раз треба "бити в одне місце", що б "справа завагітніла" :blink: ? Нехай нотаріус платить, і платить, і платить... З СИСТЕМОЮ ТРЕБА БОРОТИСЯ ЗА ПРАВИЛАМИ СИСТЕМИ. З хитрими - хитрістю, з сильними - силою (або професіоналізмом / снайпер :D ).

    б) в грудні 2009 року Приват проплатив масоове прийняття "заочніх рішень" про повне задоволення позовних вимог, що б показати позитивну статистику своєї діяльності "ПАПІКУ". Люди в шоці отримали рішення, у кого вистачило після депресняка підійти до судді, то почули:" Так це ж заочне рішення, пишіть заяву і я його скасую!" А чому людина має писати, ходити, нервувати...? Бо суддя отримав під ялинку пакунок, а банківський клерк вирішив припискою від шефа отримати премію?

    1. пишіть заяву на скасування заочного рішення (підстави завжди можна знайти;

    2. пишіть заяву на ознайомлення з справою, отримання копій документів та ОТРИМАННЯ АУДІОЗАПИСУ СУДОВОГО ЗАСІДАННЯ;

    3. НЕМАЄ ЗАПИСУ - ЗАЯВУ В ПРОКУРАТУРУ ПРО ПОРУШЕННЯ УРИМІНАЛЬНОЇ СПРАВИ ПРОТИ СУДДІ ПО ФАКТУ ФАЛЬСИФІКАЦІЇ СУДОВИХ РІШЕНЬ. Нехай пояснює і платить, платить, платить...

    скинь шаблоны упрощонные но с ращотм чтобы не юрист ,а чайник мог прямо на заседании вписать реквизиты и вложить заяву в конверт. такие заяви распространять возле суда ,узнав о таких заявах в свободном ходу среди людей ,у них мороз по коже пойдет ведь все заявы групируются в дело судьи и когда папка разбухнет ее откроют ,

    я когда таких будет 10 20 с резонансом ЭТО ЦЕПНАЯ РЕАКЦИЯ что нам и надо добится

    я не юрист и не могу все в тонкостях но чую нутром что это реально

    надо их волну типа они правы забить встречной . в принципе они трусливы и дорожат мягким стулом под свой зад

    поетому результат будет скорый при условии коврового заяво метания даже если часть заяв не пройдет то все равно то хоть 10% до назначения результат будет их уже начнет трусить

    скинь есть желание распространять

    Согласен с stairtov. ЛУЧШЕ НЕТОЧНО ДЕЙСТВОВАТЬ, ЧЕМ ТОЧНО НЕ ДЕЙСТВОВАТЬ.

    Создание шаблона очень ухудшает качество работы (не бывает волшебной палочки на конвеере), но считаю идею правильной. Нужно воевать и качеством, и количеством. Если судьи хотят быть глухими (качественный показатель), то надо завалить правильными позовами (количественный показатель), а это уже конституционное право каждого.

    НАДО СОВМЕСТНО ОБЪЕДИНЯТЬСЯ И ДЕЛАТЬ ОБЩИЕ ДВИЖЕНИЯ/МЕРОПРИЯТИЯ, иначе снайперы будут держаться до последнего, а наша задача - победить!

  18. А не могли бы вы для примера выложить парочку скарг для примера не юристам, которые самостоятельно защищают свои права, и хотят тоже граммотно и эффективно вести борьбу. Скарги нужны не для передирания, а для того, что бы посмотреть содержание, формулировки, а дальше народ сориентируется. Это будет большая польза!!! и вообще, я обращаюсь ко всем юристам. Спасибо огромное за ваши иски и размышления на сайте, они нам очень помагают. Но очень важно держать оборону в ходе процесса и после него. Выкладывайте все что у вас есть по борьбе со "справедливой та неупередженой" судебной системой.

    1.СРАЗУ УТОЧНЮ, ЧТО Я НЕ ЮРИСТ И НЕ АДВОКАТ! Но в этом есть есть свой огромный плюс (это отдельная тема).

    2. Я могу выкладывать всё, что имею. Абсолютно не жалко. Если вы решили зарабатывать на автогонках, товам надо вложить деньги в спортивный автомобиль и ... специалиста-пилота. Если одного из двух нету - результата не будет. ДОБРО ДОЛЖНО БЫТЬ С КУЛАКАМИ, а не просто иметь задекларированную "добрую волю". Аминь. :blink:

    Чем больше людей "в нападении", тем легче и мне.

    3. Не верю, что позовные заявления можно писать под шаблон. Пробовал пару месяцев и всё переделывал.

    НЕДОДЕЛАННАЯ РАБОТА - ЭТО НЕ СДЕЛАННАЯ РАБОТА. Наполовину грамотный документ - это безграмотный. Кто сомневается - попробуйте. Качество сводиться "на нет".

    4. Или вы шьёте костюм под свою мерку / индивидуальная ситуация или берёте стандарт, но вам его подгоняют. Иначе легко воспользоваться вашими "небольшими неточностями" и "зарубать всё на корню".

    5. Помощь клиенту не сводиться к написанию Позова и пожеланию успеха. Продумывается линия поведения (используются все свои плюсы и упущения опонента; чем не бокс? :blink: ), досудебная работа, суд, 1,2,3-я инстанция, запасные варианты (5-7), исполнители...... Просчёт или лень на одном этапе может поламать всю цепочку.

    Кстати, подумайте, почему годами на Западе востребована специальность "психология финансов"? Не отчаяться, часто, не так уж и легко. Для этого нужен посторонний врач с трезвым расчётом (без эмоций) и работой на результат.

    НАЧИНАЮ ВЫКЛАДЫВАТЬ "ШТРИХИ", КАК ВЫ И ПРОСИЛИ! Моя любимая тема "ЛОХОТРОН ВЕРУС" И ПРИХВАТБАНК!!!

    Боже, как они красиво вляпались. Грех не сделать всё возможное, для возбуждения криминальных дел по ПриХВАТбанку и некоторым героям Жовтневого суда Днепропетровска.

    Голові Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська

    ОЛІЙНИКУ МИКОЛІ ВАСИЛЬОВИЧУ

    49044, м. Дніпропетровськ, вул.Паторжинського, 18-А

    Копія

    Віце – Президенту

    МСП «Міжнародна служба порятунку Police 911»

    генерал-лейтенанту **********************

    Копія

    Головному редактору

    газети «Правозахист»

    Голова Закарпатської обласної організації

    Всеукраїнського громадського об’єднання

    по захисту конституційних прав та свобод

    громадян України „Правозахист”

    п.Темнову Михайлу Юрійовичу

    88000, м. Ужгород, *******************

    Копія

    Прокурору

    Дніпропетровської області

    старшому раднику юстиції

    Ступа Віктор Федосійович

    49000, м. Дніпропетровськ, вул. Набережна Леніна, 29

    Копія

    Прокурору

    Закарпатської області

    старшому раднику юстиції

    Петруню Анатолію Леонідовичу

    88000, м. Ужгород, вул. Коцюбинського, 2-а

    Копія

    Ужгородський міський відділ ДВС

    88000, м.Ужгород, вул.Заньковецької, 10

    Копія

    Ужгородський районний відділ ДВС

    88017, м.Ужгород, вул.Ш.Петефі, 14

    Вих.№196/10 від 12.06.2010р.

    від Сабадош Юрія Олександровича

    88000, м.Ужгород, ****************

    +380-67-312-0500 +380-50-965-7747

    [email protected]

    в інтересах **********************

    88000, Ужгородський район, с.***********

    (за довіреністю, посвідченою нотаріусом *******.2010р., реєстр №***, див.додаток №**)

    На поштову адресу ********** було отримано Витяг про реєстрацію в Державному реєстрі обтяжень рухомого майна за ********* від ******.2010р.(додаток №4), згідно Постанови про відкриття виконавчого провадження Ужгородської РВ ДВС від *****.2010р. (додаток №3).

    Лише після звернення до представництва ДВС стало відомо, що арешт накладався згідно Ухвали №******/09 виданої 23.06.2009 року суддєю Жовтневого районного суду м.Дніпропетровська В.І.Чорнобук за Позовом ЗАТ КБ «Приватбанк».

    На професійних банківських сайтах інтернету неодноразово згадується про те, що Приватбанк подавав Позовні заяви до Жовтневого суду м.Дніпропетровська датовані після 25.06.09, ухвали підписувалися саме суддею Чорнобук В.І. від 23.06.2009р., а суддю з 25.06.2009р. було переведено з Жовтневого суду м.Дніпропетровська до Васильківського суду м.Дніпропетровська.

    Відсутність нумерування ухвал (вказується тільки дата та номер справи) дає можливість їх оформлення «заднім числом» і навіть після закінчення повноважень. Після указу Президента суддя не має права виносити ухвали за старим місцем роботи.

    КІЛЬКІСТЬ УХВАЛ ПРО НАКЛАДЕННЯ АРЕШТУ НА МАЙНО ПОЗИЧАЛЬНИКІВ, ВИДАНИХ ЖОВТНЕВИМ СУДОМ м.ДНІПРОПЕТРОВСЬК ДАТОЮ ВІД 23.06.2009 РОКУ ГОВОРИТЬ САМА ЗА СЕБЕ.

    Пізніше виявилося, що на підставі цієї ж «Ухвали» винесена ще додатково Постанову але вже Ужгородського міського відділу ДВС про арешт майна боржника та оголошено заборону на його відчудження від *******.2009р. ВП №*********** (додаток №2).

    **************** не отримував жодних документів стосовно розгляду справи у вищевказаному суді (насамперед відсутня Позовна заява, яку згідно п.2 ст.127 ЦПК надсилає саме суд).

    У відповідності до п.1 ст.109 ЦПК «позови до фізичної особи пред’являються в суд за місцем їх проживання”, т.т. справа за позовом до ********. може розглядатися виключно в Ужгородському міськрайонному суді і аж ніяк у м.Дніпропетровську.

    Поштою на ім’я ************ було отримано «Судову повістку про виклик» за №К-*********/10 від ******.2010р. по справі №********/10 датованою від 11.01.2010 року про ПОПЕРЕДНЄ (судове) засідання яке призначене на 10:20 год. 19.05.2010р., однак згідно штемпелю на конверті Дніпропетровського відділу поштового зв’язку, так звана “Судова повістка» відправлена аж 21.05.2010р., ТОБТО:

    1. ухвала про накладення арешту на майно датована 23.06.2009р;

    2. ПОПЕРЕДНЄ (СУДОВЕ) ЗАСІДАННЯ ПРИЗНАЧЕНЕ НА 19.05.2010р. (ЧЕРЕЗ 11 МІСЯЦІВ ПІСЛЯ ПРИЙНЯТТЯ ПЕРШОЇ УХВАЛИ !!!);

    3. «СУДОВА ПОВІСТКА ПРО ВИКЛИК» НА ПОПЕРЕДНЄ (СУДОВЕ) ЗАСІДАННЯ ВІДПРАВЛЕНА РІВНО ЧЕРЕЗ 4 МІСЯЦІ ВІД ДАТИ ЇЇ РЕЄСТРАЦІЇ І ЧЕРЕЗ 2 ДНІ ПІСЛЯ САМОГО СУДОВОГО ЗАСІДАННЯ (якщо воно взагалі відбувалося).

    Крім того, «Судова повістка» виконана з порушенням вимог та нормативів документообігу і не може взагалі нести функцій документу, з витікаючими, відповідно, наслідками (виконана не на «фірменому» бланку, відсутня печатка або штамп суду та ін.)

    Однак у «Судовій повістці» від 11.01.2010р. вказано наявність ДВОХ ВІДПОВІДАЧІВ: ********* та ТОВ «УКРАЇНСЬКЕ ФІНАНСОВЕ АГЕНСТВО «ВЕРУС» (49094 м.Дніпропетровськ, вул.Набережна Перемоги, 32).

    Згідно офіційної інформації, колекторська компанія «Верус» створена «ПриватБанком» шляхом виведення підрозділу банку, що займався простроченою заборгованістю у окрему колекторську компанію і яка складається з колишніх працівників МВС та СБУ.

    ТОВ «УФА «ВЕРУС» СТВОРЕНО ДЛЯ ЗАКЛЮЧЕННЯ ФІКТИВНИХ ДОГОВОРІВ ПОРУКИ з СВОЇМ ЗАСНОВНИКОМ - ПриватБанком. При сумі кредиту до 20 000 доларів США порука становить 200 гривен, при сумі понад 20 000 доларів США – 2000 гривен.

    Поруки на «символічні» суми пов’язані також з метою заниження бази оподаткування та ухиленням від сплати реальних податків до бюджету країни.

    Невідповідність дат оформлення кредитів та «договорів поруки», а також їхніх сум та чіткого «вузького» напрямку «роботи» ТОВ «УФА «Верус», кількість угод (а їх тисячі), конкретні офіційні коментарі про сумісну «роботу» паном Дубілетом не залишає сумнівів щодо незаконності подібної діяльності та організований злочинний підхід.

    На незаконність подібних дій та рішень/ухвал Жовтневого районного суду м.Дніпропетровськ неодноразово вказувалося і в Ухвалах Апеляційного суду Дніпропетровської області (див. Додаток №№ 9, 10, 11).

    У зв’язку з вищенаведеним а також отриманням «Судової повістки про виклик» від імені судді Ткаченко Жовтневого районного суду м.Дніпропетровська по справі №*******/10, відповідно до Закону України «Про звернення громадян»

    П Р О Ш У П О В І Д О М И Т И

    1. Чи відкривалося суддею Чорнобук В.І. Жовтневого районного суду м.Дніпропетровська провадження у справі №********/10 за позовом ПАТ комерційний банк „Приватбанк” (49094, м. Дніпропетровськ, вул. Набережна Перемоги, 50, ЄДРПОУ 14360570), до відповідачів:

    • *********************, ідентифікаційний номер *********;

    • Товариство з обмеженою відповідальністю „Українське фінансове агентство „Верус”;

    про стягнення заборгованості, якщо так, то повідомити час та місце наступного судового засідання та надати копії УСІХ Позовних заяв та доповнень згідно вимог ЦПК ;

    2. Чи існує у проваджені Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська будь-яка справа в якій **********, ідентифікаційний номер *********, виступає стороною по справі або третьою особою, якщо так, то повідомити час та місце наступного судового засідання і надати копії УСІХ Позовних заяв та доповнень згідно вимог ЦПК;

    3. Чи існує будь яке рішення або ухвала Жовтневого районного суду м.Дніпропетровська винесене відносно ******************, ідентифікаційний номер **************, якщо так, то повідомити час та місце наступного судового засідання, надати копію рішення або ухвали та надати копії УСІХ Позовних заяв та доповнень згідно вимог ЦПК.

    Відповідь прошу направити за адресою: 88000, Ужгородський район, с.******************

    Додаток на 17 (сімнадцяти) аркушах:

    1. Копія паспорта та індентифікаційного коду ***********************.

    2. Копія Постанови Ужгородського міського відділу ДВС про арешт майна боржника та оголошення заборони на його відчудження від 30.10.2009р. ВП №************

    3. Копія Постанови про відкриття виконавчого провадження Ужгородського районного відділу ДВС від 04.02.2010 року ВП №********

    4. Витяг про реєстрацію в Державному реєстрі обтяжень рухомого майна за №******** від 04.02.2010р.

    5. Запит до Ужгородського районного відділу ДВС від 04.02.2010 року ВП №********* вих.№160/10 від 10.02.2010року.

    6. Лист від 24.02.2010 року вих.№7079/10 Ужгородського міського відділу ДВС.

    7. Копія «Судової повістки про виклик» за №********/10 від 21.01.2010р. по справі №*********/10 від 11.01.2010 року.

    8. Копія поштового конверту в якому надійшла кореспонденція «від імені» Жовтневого районного суду м.Дніпропетровська (відтиск поштового штемпеля з датою 21.05.2010 року) про судове засідання на 10.20к.ч. 19.05.2010 року.

    9. Копія Ухвали Апеляційного суду Дніпропетровської області від 01.02.2010 справа 2ц-504 (головуючий у першій інстанції суддя Ткаченко Н.В.)

    10. Копія Ухвали Апеляційного суду Дніпропетровської області від 15.02.2010 справа 22ц-1051 (головуючий у першій інстанції суддя Маймур Ф.Ф.)

    11. Копія Ухвали Апеляційного суду Дніпропетровської області від 07.04.2010 справа 22ц-1333/10 (головуючий у першій інстанції суддя Ткаченко Н.В.)

    12. Довіреність, посвідчена нотаріусом 26.02.2010р., реєстр №******* на право представлення інтересів ******** Сабадош Юріем Юрійовичем.

    З повагою Ю.О.Сабадош

    ДЛЯ НАЧАЛА ДОЛЖНО ХВАТИТЬ. Дальше будет веселее + копии судебных решений, статьи в прессе и инете ПриХвата о героях "вИруса".

    Не сегодня выставлю ответ, особенно суда. Такой прикол не часто в жизни попадается.

    Удачи всем! :)

  19. Правильно, раз уж эта система такая гнилая, пусть жрет сама себя. Я также считаю, что ответственность судей должна быть персонифицирована. Оспаривать решения таких судей- это хорошо и надо обязательно, но этого мало. Наказывать надо их лично. А как наказать? Ведь способ должен быть законным, в отличие от их незаконных способов.

    Они сами вынуждают нас ухищряться в этом.

    Надіюсь, що вам не заважатиме, якщо я перейду на українську мову (це не принципово, але якби я писав українською на пакістанському сайті, то це б здалось дивно :D ).

    Я почав писати на цьому сайті не для того, що б показувати "власну обізнаність" в тій чи іншій сфері. За перепискою на сайті слідкую приблизно 2 роки. Багато раз "чухалися руки" сісти і написати, але час і сили також мають свою вартість.

    Змусити написати заставило одне: ТІЛЬКИ ОБ'ЄДНАВШИ ЗУСИЛЛЯ МИ ЗМОЖЕМО ЗАБЕЗПЕЧИТИ СВОЇ ПРАВА В КРАЇНІ, ДЕ ЦІ ПРАВА НЕ СПРИЙМАЄ НІХТО. Джерело усіх невирішених питань знаходиться виключно... в нашій голові. Пес, який бачить у наших очах страх та невпевненість - цим самом провокується вкусити.

    Відсутність страху в очах - відбиває бажання нападати. Страх перед ким, за що, чому...? Ми нічого не вкрали, ми не проїхали світлофор на червоне світло і тепер протягуємо 10 гривен, що б інспектор "закрив очі". Ми маємо права, передбачені законом, ідсутність страху і ... бажання скористуватися своїми правами "по-повному" і зробити так, що б ті, хто прийшов на свої посади у суспільстві або виконував свою функцію, або звільнив місце, або ... був "спалений до тла і під корінь" грамотно, по фактурі і публічно.

    У сіцілійської мафії є прислів'я "ТАРАКАНИ БОЯТЬСЯ СВІТЛА" і я впевнений, що невирішуємі питання вирішуються в десятки разів простіше, ніж здається (особлив тим, хто й не пробував).

    Слона легше всього з'їсти по шматочкам, а отже потрібно просто робити свою справу. Пес гавкає, а караван іде.

    Є багато скарг на систему, а з чого вона складається? З людей. У них що, не має слабких місць, чи вони не роблять помилок? Оскільки я, як і усі люди лінивий :P , то вимушений працювати головою. Моя сила (станом на сьогоднійшій момент) не у моїй силі, а ... у слабкості опонентів. Можна використати і знання законів, і..., і..., але якщо справу можна, наприклад, поламати за формальними ознаками, то навіщо себе перевантажувати? ЛІНЬ - ДВИГУН ПРОГРЕСУ І КАТАЛІЗАТОР РОЗВИТКУ ПРОГРЕСУ (особливо правої півкулі головного мозку :D ).

    а)нотаріус отримав гроші від банку за здійснення виконавчого напису (розуміючи, що це незаконно і це може біти єдина квартира чи єдиний Жигуль):

    1.позовна заява до суду про скасування напису (не уявляю собі, як його можна не скасувати);

    2.грамотна заява на юстицію (з копіями усіх документів, аналогічних рішень судів 2 та 3 інстанції...) ПРО ВИЛУЧЕННЯ ЛІЦЕНЗІЇ НОТАРІУСА ВНАСЛІДОК НЕПРОФЕСІЙНОСТІ, НЕКОМПЕТЕНТНОСТІ АБО Ж ЗАЦІКАВЛЕНОСТІ. Нехай Юстиція спробує не прийняти міри, тим більше, що таких справ та й лише по одному банку, навряд, чи одна.

    3. грамонта заява з повним пакетом документів на прокуратуру ПРО ПОРУШЕННЯ КРИМІНАЛЬНОЇ СПРАВИ ПРОТИ НОТАРІУСА ПО ФАКТУ ЗЛОВЖИВАННЯ СЛУЖБОВИМ ПОЛОЖЕННЯМ, ......

    Як думаєте, скільки раз треба "бити в одне місце", що б "справа завагітніла" :blink: ? Нехай нотаріус платить, і платить, і платить... З СИСТЕМОЮ ТРЕБА БОРОТИСЯ ЗА ПРАВИЛАМИ СИСТЕМИ. З хитрими - хитрістю, з сильними - силою (або професіоналізмом / снайпер :D ).

    б) в грудні 2009 року Приват проплатив масоове прийняття "заочніх рішень" про повне задоволення позовних вимог, що б показати позитивну статистику своєї діяльності "ПАПІКУ". Люди в шоці отримали рішення, у кого вистачило після депресняка підійти до судді, то почули:" Так це ж заочне рішення, пишіть заяву і я його скасую!" А чому людина має писати, ходити, нервувати...? Бо суддя отримав під ялинку пакунок, а банківський клерк вирішив припискою від шефа отримати премію?

    1. пишіть заяву на скасування заочного рішення (підстави завжди можна знайти;

    2. пишіть заяву на ознайомлення з справою, отримання копій документів та ОТРИМАННЯ АУДІОЗАПИСУ СУДОВОГО ЗАСІДАННЯ;

    3. НЕМАЄ ЗАПИСУ - ЗАЯВУ В ПРОКУРАТУРУ ПРО ПОРУШЕННЯ УРИМІНАЛЬНОЇ СПРАВИ ПРОТИ СУДДІ ПО ФАКТУ ФАЛЬСИФІКАЦІЇ СУДОВИХ РІШЕНЬ. Нехай пояснює і платить, платить, платить...

    Так можна продовжувати до бескінечності! :)

    Згоден, що відповідальність судів має бути персоніфікована (а хто сказав, що вона не така?). Я зараз готую подачу документів по 4 суддям про позбавлення судійських повноважень.

    Колись давно голова господарського суду США сказала, що НІХТО НЕ МОЖЕ БУТИ ПОЗБАВЛЕНИЙ ПРАВА ЗАХИЩАТИ СВОЇ ІНТЕРЕСИ, ОПТИМІЗУВАТИ СПЛАТУ ПОДАТКІВ ТА ІН., ЯКЩО ТАКА МОЖЛИВІСТЬ ПЕРЕДБАЧЕНА ЗАКОНОДАВСТВОМ.

    Вважаю, що ТРЕБА ВИКЛАДАТИ НА САЙТІ ІНДИВІДУАЛЬНІ ТУПІ РІШЕННЯ ВІДПОВІДНИХ СУДДІВ "ДАБЫ ДУРЬ ИХ НА ВИДУ ВИДНА БЫЛА"!

    НАРОД МАЄ ПРАВО ЗНАТИ СВОЇХ ХЕРОЇВ!

  20. ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА СЕВАСТОПОЛЯ

    судья Гаркуша Оксана Маївна

    http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/10853721

    "ОСОБА_4 Кабінету Міністрів України "Про систему валютного регулювання та валютного контролю", ані жоден з інших нормативно-правових актів України не передбачають прямих обмежень щодо видачі кредитів в іноземній валюті, а також не містять заборони на вираження грошових зобов'язань в іноземній валюті. "

    Действительно не содержит. Кроме ЗУпроНБ. Как в своем иске заемщик "спросил" - так ему и ответили

    "Доводи позивача по зустрічному позову щодо гривни, яка є єдиним законним засобом платежу на території України (ст. 99 Конституції України, ст. 3 ОСОБА_4 КМУ "Про систему валютного регулювання і валютний контроль"), не може бути покладений в основу визнання кредитного договору в іноземній валюті недійсним, оскільки операція по видачі банком кредиту і його поверненню не є операцією, що пропонує реалізацію функції грошових коштів як засобу платежу."

    А как НБУ считает?

    "Вказане підтверджує ОСОБА_3 НБУ від 29.05.2001, № 28-313/2178 "Щодо здійснення резидентами операцій по отриманню або наданню кредитів в іноземній валюті". Відповідно до підпункту "в" пункту 4 статті 5 ОСОБА_4 Кабінету Міністрів України "Про систему валютного регулювання та валютного контролю" від 19.02.93 N 15-93 індивідуальної ліцензії вимагають операції по наданню і отриманню резидентами кредитів в іноземній валюті, якщо терміни і суми таких кредитів перевищують встановлені законодавством межі.

    На сьогодні вимоги або які-небудь обмеження щодо граничного розміру сум і строків повернення кредитів в іноземній валюті, що залучаються або надаються резидентами України, чинним законодавством не встановлені, тому здійснення резидентами операцій по отриманню або наданню кредитів в іноземній валюті не вимагає індивідуальної ліцензії Національного банку України."

    Разве в приведенном отрывке НБУ утверждает, что

    "операція по видачі банком кредиту і його поверненню не є операцією, що пропонує реалізацію функції грошових коштів як засобу платежу." ???!!! :angry:

    Дальше:

    "Норми ст. 533 ЦК України не може бути застосована відносно банку, оскільки зобов'язання банку надати кредит не є грошовим зобов'язанням (визначення поняття "грошове зобов'язання" відсутнє в Цивільному і Господарському кодексах, що вимагає використовування його аналогічно закону (ст. 8 Цивільного кодексу України) в іншому законодавчому акті, зокрема, Законі України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкротом"). Таким чином, кредитна операція не полягає в обов'язку банку заплатити позичальнику за що-небудь в рамках кредитного договору, оскільки виходячи з аналізу ст. 1054 Цивільного кодексу України, банк надає фінансову послугу у вигляді банківської операції, яка реалізується шляхом передачі банком грошових коштів позичальнику в строкове користування із зобов'язанням останнього повернути ці засоби з відсотками."

    Нехилый анализ. :angry:

    Еще одно свежее решение этого же судьи

    http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/10853730

    Новичков призываю задавать вопросы.

    Участников форума прошу снова и снова отвечать и отвечать на вопросы новичков

    Даже на одни и те же вопросы.

    Этот форум теперь перестал иметь одно только теоретическое значение

    Теперь этот форум должен оказывать практическую помощь

    Пока форумчане не много могут изменить в этой стране,

    но

    как дятлы

    талдычить и талдычить об одном и то же,

    вбивать и вбивать в головы заемщиков и адвокатов НОРМАТИВКУ-

    - это мы можем.

    Если я выкладываю аргументы, с которым сложно поспорить (кроме того, использую решения судов/2-3 инстанция/, разъяснения минюста, минфина......, всё, что аргументировано и компетентно можно использовать, как уже "пережёванный" факт), но судья ПРОСТО ТУПО "НЕ ВИЖУ/НЕ СЛЫШУ " (ОН ПРОСТО НЕ ХОЧЕТ НИЧЕГО ВОСПРИНИМАТЬ), то есть 3 варианта:

    1. он получил деньги от банка (в основном платит один банк, к которому больше всего претензий на Украине);

    2. есть указание шефа (сегодня судья закрывает глаза на что-то, а завтра шеф закрывает глаза на что-то: те же деньги, но "с другой стороны");

    3. судья "встал не стой ноги ("у каждого мужчины бывают критические дни") или же "у него проблемы с жизнью и по жизни" (кто имеет дело с судами, думаю, что хорошо меня понимают).

    Ко всем 3 причинам я не имею отношения, НО... затрачено моё время и силы. Закон сохранения говорит, что за это должен кто-то платить. Кто? Не клиент же!

    Берём и пишем по конкретному делу письмо на Высший совет юстиции, Квалификационную комиссию и ..., чётко указываю причины неправоты судьи (прикладываем уже раньше принятые судебные решения, статьи законов, разъяснения судов 3-ей инстанции,...). "Левый" судья не со мной спорит, а с десятками решений принятых другими судьями, у которых квалификация и уровень выше.

    На основании указанного, делаю вывод, что судья либо НЕКОМПЕТЕНТЕН, либо же он УПЕРЕДЖЕНЫЙ.

    - не забудьте выставить копию в интернете (это не противоречит законодательству);

    - при других новых позовах перед началом даю отвод судье "у зв'язку з тим, що своїми передніми діями суддя чітко засвідчив некомпетентність, непрофесіоналізм та упередженість, у зв'язку з чим мною подані відповідні звернення та скарга з проханням розглянути відповідність займаній посаді та можливості дострокового припинення судійських повноважень". Я использую соё конституционное право.

    Для судьи хуже заявление об его отводе, чем "зарубаное" апеляцией решение/ухвала и это хорошо учтётся (в т.ч. его "друзьями").

    Варианты:

    1. когда около 100 судей на Украине уволены по статье + около 200 судей написали заявление об увольнении + новая власть МЕНЯЕТ ВСЕХ судей (без оглядки на опыт, "мозговитость", платёжеспособность :rolleyes: ...), то моё письмо используют "по назначению", А ОН ЭТО ЗАСЛУЖИЛ в игре "внутридворцовые перевороты" (не забудьте, что теперь уже судьи сами выбирают Председателя между собой и борьба огромная);

    2. для вызова "на ковёр" придёться нести подарки (много и нередко, плюс нули дорисовывать); пускай одна ветка власти покормит другую. ОН ЭТО ЗАСЛУЖИЛ.

    3. если вы подали аргументировано и грамотно жалобы на некомпетентность судьи 2-3 раза, сколько ещё захотят продолжить эту цепочку? (А аргументы должны быть правильными, правильно изложенными, логичными и подкреплёнными уже зафиксированными фактами, заявления зарегистрированными, сроки ответов выдержанными, в интернет выложены, ....... используются все законные методы + НЕ ТОЛЬКО ИЗВЕСТНЫЕ И "ОБКАТАННЫЕ", ВСЕГДА НАДО РАСШИРЯТЬ СВОИ ВОЗМОЖНОСТИ И НЕ ЗАСТАИВАТЬСЯ "НА МЕСТЕ"). Каждый следующий вопрос решать всё легче и легче!

    Грибы растут на не топтаных дорожках. Поверьте в свои силы, действуйте грамотно и всегда всё выйдет. И чем не реальнее - тем больше выходит.

    Удачи всем! Жизнь прекрасна! Через 4-5 лет вы даже не вспомните о существовании когда-то сегодняшних проблем, так стоит ли трепать нервы самому себе!