feliz

Пользователи
  • Число публикаций

    4
  • Регистрация

  • Последнее посещение

Контакты

  • ICQ
    196735346

Информация

  • Город
    Киев

feliz's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Репутация

  1. Ищу человека, который расскажет как он судится с банком, как у него банк пытается забрать квартиру, машину или дом. Или уже забрал. Интересует конкретная история человека, который попал в такую ситуацию
  2. сюжет для телека, номера законопроекта пока нет - в парламенте он не зарегистрирован. автор - НБУ. пишут о нем не так много хорошего, можете почитать отзывы. герой нужен для съемки. почитать я могу - но надо чтоб человек рассказал, сейчас как то эта тема поутихла и о проблемах из-за кредитох меньше говорят, а зря.
  3. Готовим сюжет на тему борьбы с банками, нужен герой из Киева До Верховної Ради подано законопроект про захист прав кредиторів і позичальників Депутати узаконять колекторів і позбавлять позичальників від комісій. А доларові кредити заборонять для всіх. До Верховної Ради подано законопроект про захист прав кредиторів і позичальників. Депутати хочуть ввести декілька істотних змін. По-перше, офіційно дати право розкривати банківську таємницю третім особам (колекторам), якщо клієнт прострочив виплати по кредиту, повідомляє UBR. По-друге, заборонити споживчі кредити в іноземній валюті на території України. Причому споживчим тепер буде вважатися навіть кредит на нерухомість. (Нагадаємо, нинішня заборона на валютні позики діяла тільки до кінця року, а з 1 січня кредитування в доларах і євро могло відновитися). По-третє, банкам не дозволять відбирати кредитне житло, навіть якщо виплати прострочені, у сімей з дітьми, в яких один з батьків помер або став інвалідом. Ця норма діє, поки дитині не виповниться 18 років і тільки якщо він живе в цій квартирі. Ще одне нововведення – при достроковому погашенні кредиту позичальник платить відсотки тільки за період фактичного використання кредиту. Крім того, він не зобов’язаний сплачувати будь-які комісії і збори, не прописані в договорі. Під час складання договору позичальникові зобов’язані назвати загальну орієнтовну вартість кредиту з відсотками, страховкою, оформленням та ін. При цьому всі суми повинні бути розписані окремо, і банку забороняється друкувати їх меншим кеглем, ніж сам текст договору, або іншим кольором. Якщо клієнт прострочив платежі, банк має право відібрати заставне майно або зажадати достроково віддати гроші, але прострочення повинно бути не менше, ніж на три місяці, якщо мова йде про іпотеку, і місяць – за звичайним кредитом. Природно, що продаж б/у товарів, авто або нерухомості – непрофільна діяльність для банків, тому їм вигідніше отримати від клієнта гроші, а не відбирати майно.