Recommended Posts

Хотелось бы чтобы специалисты высказались по поводу реституции. Какие все таки основания соскочить с долларов на гривну. Ведь по Статья 48.

По недействительным соглашения каждая из сторон обязана возвратить другой стороне все полученное по сделке. Как выйти по закону на Разницу курсов?

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

Хотелось бы чтобы специалисты высказались по поводу реституции. Какие все таки основания соскочить с долларов на гривну. Ведь по Статья 48.

По недействительным соглашения каждая из сторон обязана возвратить другой стороне все полученное по сделке. Как выйти по закону на Разницу курсов?

Я дала вот такое обоснование, не знаю насколько оно правильное:Згідно п.2 ст..230 ЦК України про правові наслідки вчинення правочину під впливом обману сторона, яка застосувала обман, зобов’язана відшкодувати другій стороні збитки у подвійному розмірі та моральну шкоду, що завдані у зв’язку з вчиненням цього правочину.

За приписами п.2 ст..216 ЦК України якщо у зв’язку із вчиненням недійсного правочину другій стороні або третій особі завдано збитків та моральної шкоди, вони підлягають відшкодуванню винною стороною. Винною стороною в недійсності правочину є ПАТ «______», оскільки як вже зазначено вище кредитний договір є публічним договором, умови якого встановлювалися однаковими для всіх споживачів і не передбачували урахування яких-небудь пропозицій з боку позичальника. Тобто банком власноруч були закладені невідповідності діючому законодавству України у Кредитний договір, який є публічним договором.

За період з моменту укладання Кредитного договору та до настання фінансової кризи і різкого зростання курсу долара США, тобто за період ___________року, мною було виплачено згідно з графіком платежів суму, яка дорівнює ___________доларів США (еквівалент в гривні ___________грн.) по відсоткам та тілу кредиту за курсом, який був на момент укладання Кредитного договору. Долари США я купував по комерційному курсу в ПАТ «___________». На день укладання Кредитного договору курс іноземний валюти становив 1 USD = 5,05 грн. (http://www.bank.gov.ua/kurs/last_kurs1.htm).

Стрімке зростання курсу долара США почалося з листопада 2008 року, який досягав в комерційних банках до 10, а деякий невеликий період навіть більше 10 грн. за 1 долар США, і я був вимушений купувати за цім комерційним курсом долари США на використання їх як засобу платежу по кредиту.

На сьогоднішній день курс іноземний валюти становить 1 USD = 8,0055 грн. (http://www.bank.gov.ua/kurs/last_kurs1.htm). Оскільки я отримую прибутки в гривні, то з підвищенням курсу іноземної валюти, сума боргу значно зросла по Кредитному договору з 5,05 х $ ___________= ___________грн. (де розмір боргу $___________ отриманий з урахуванням виплат за період ___________) до 8,0055 х $ ___________= ___________грн. Тобто у зв’язку із вчиненням недійсного правочину мені завдано збитків на суму по Кредитному договору ___________ грн.

Також в зв’язку з укладенням Кредитного договору я був вимушений понести додаткові витрати в сумі ____грн. ___ коп. на оплату послуг страхування, які є обов’язковими згідно Кредитному договору, заставного автомобілю в рекомендованих ПАТ «________» страхових компаніях (Додатки №__).

Використовуючи своє право закріплене приписами п.2 ст..216 ЦК України, я прошу суд стягнути з відповідача на відшкодування завданих мені збитків по Кредитному договору:

___________ гривень

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вы вставили отформатированный текст.   Удалить форматирование

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ваша ссылка была автоматически заменена на медиа-контент.   Отображать как ссылку

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зарузка...