yura_lv

Пользователи
  • Число публикаций

    12
  • Регистрация

  • Последнее посещение

yura_lv's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Репутация

  1. В травні 2010 року з банку (надра) прийшов лист до боржника і поручителя про погашення кредиту в звязку з невиконанням. В Ввересні 2010 року кредитний договір розірвано судом. Світова криза + висновок ТПП !!!. Через 2,2 роки в листопаді 2012 року банк подає на апеляцію, якимось "чудом", яке знає банк відкривають провадження і 30 травня 2013 виносять рішення про скасування рішення першої інстанціії. Касація -- ухвала про залишення без розгляду. Вересень 2013 - ухвала про арешт майна позичальника і поручитееля + про стягення заборгованості Допоможіть і розясніть: 1. Судове рішення першої інстанції діяло з вересня 2010 по червень 2013 (2,8 роки), але банк донарахував проценти за цей період. Чи це законно чи ні??????? По закону рішення першої інстанції не вступає в силу і не видається до рішення апеляції. Тут рішення набуло законної сили і діяло 2,8 роки але було скасоване рішенням аапеляції. Що тут можна зробити і як є правильно з юридич точки?????
  2. Якщо в договорі написано --- строк користування кредитом встановлено .... грудень 2006 - грудень 2013, а про термін дії договору нічого немає. Чи можна цей термін вважати терміном дії договору??? Тобто, якщо банк подав в суд у вересні 2013 р на стягнення заборгованості, а суд буде тривати 1,2 чи 3 роки, то банк може потім виставити додаткові притензії за період вересень-грудень 2013 , чи за весь період (1, 2 чи 3 роки) ???????? Що тоді вважати терміном дії договору, згідно якого начисляються %, шртафи і т д. Допоможіть розібратись, але юридично мотивуйте чомук так. Дякую
  3. А яка ситуація по процентах за цей період поки рішення було в силі і виконувалося?????? як юридично правильно і чому??????
  4. В травні 2010 року з банку (надра) прийшов лист до боржника і поручителя про погашення кредиту в звязку з невиконанням. В Ввересні 2010 року кредитний договір розірвано судом. Світова криза + висновок ТПП !!!. Через 2,2 роки в листопаді 2012 року банк подає на апеляцію, якимось "чудом", яке знає банк відкривають провадження і 30 травня 2013 виносять рішення про скасування рішення першої інстанціії. Касація -- ухвала про залишення без розгляду. Вересень 2013 - ухвала про арешт майна позичальника і поручитееля + про стягення заборгованості понад 700.000 грн. Допоможіть і розясніть: 1. Судове рішення першої інстанції діяло з вересня 2010 по червень 2013 (2,8 роки), але банк донарахував проценти за цей період. Чи це законно чи ні??????? По закону рішення першої інстанції не вступає в силу і не видається до рішення апеляції. Тут рішення набуло законної сили і діяло 2,8 роки але було скасоване рішенням аапеляції. Що тут можна зробити і як є правильно з юридич точки????? 2. В травні 2010 направив лист про необхідність дострокового погашення кредиту. Минуло понад 3 роки !!! Чи є якийсь термін позовної давності??? Чи банк мусів повторно слати лист про дострокове повернення боргу чи ні? Чи можливо якось витягнути поручителя????? -- розірвати договір поруки !!! 3. В 17 липні 2013 року ( 1,5 міс після рішення апеляції) банк видав довідку , де вказана сума без % в період 2010- травень 2013, а в вересні донарахував аж 29.000 дол за цей період. Чи ця довідка є офіційним документом, чи на неї можна опиратись і чи це щось дасть???
  5. Банк то присутній був, але банк ссилається на те, що дізнався тільки в серпні 2012 року, а суддя не зважвючи ні на що прийняв ухвалу про відкриття апеляційного провадження. Ухвала оскарженню не підлягає --- суддя. Аж в листопаді прийняли до провадження і 30 травня винесли рішення. На мої доводи не зважали. !!!!! тому думаю це нічого не міняє. Касація -- теж відмовили у відкритті провадження . Що можна реального зробити????
  6. Плз, прокоментуйте ще раз если кредитор в течение шести месяцев со дня наступления срока исполнения основного обязательства 'Обязательства не предъявляет "явит требования к поручителю. ----- це від момента коли потрібно було вносити черговий платіж???? але лист з вимогою прийшов в травні 2010 а позов подали вересень 2013, більше 3 роки. Чи є якась позовна давність??????? Если нет - тогда ищите основания для подачи иска по ч.1. ст.559. --- які реальні можливі варіанти?????
  7. Спасибо за информацию, но 1. Банк на засідання ходив, був ознайомлений , но ........ апеляцію прийняли (без права оскарження) і скасували перше рішення через 2.8 роки 2. Касацію -- відмова у відкритті провадження. 3. Сделай ТС эти нехитрые движения ценою до 50 грн -- перепрошую, що таке ТС 4. Самий важливий момент -- чи правомірно донараховані проценти ???? Чи можливо оскаржити їх??? як правильно з юридичної точки зору і чому??? Ще раз нагадаю . Вересень 2010 кредитний договір розірваний, рішення вступило в силу і діяло....... через 2,8 роки -- рішення апеляції, скасувати рішення першої інстанції. (про законність апеляції мова не йде, подавалися заперечення і т д, але..... ).
  8. В травні 2010 року з банку (надра) прийшов лист до боржника і поручителя про погашення кредиту в звязку з невиконанням. В Ввересні 2010 року кредитний договір розірвано судом. Світова криза + висновок ТПП !!!. Через 2,2 роки в листопаді 2012 року банк подає на апеляцію, якимось "чудом", яке знає банк відкривають провадження і 30 травня 2013 виносять рішення про скасування рішення першої інстанціії. Касація -- ухвала про залишення без розгляду. Вересень 2013 - ухвала про арешт майна позичальника і поручитееля + про стягення заборгованості понад 700.000 грн. Допоможіть і розясніть: 1. Судове рішення першої інстанції діяло з вересня 2010 по червень 2013 (2,8 роки), але банк донарахував проценти за цей період. Чи це законно чи ні??????? По закону рішення першої інстанції не вступає в силу і не видається до рішення апеляції. Тут рішення набуло законної сили і діяло 2,8 роки але було скасоване рішенням аапеляції. Що тут можна зробити і як є правильно з юридич точки????? 2. В травні 2010 направив лист про необхідність дострокового погашення кредиту. Минуло понад 3 роки !!! Чи є якийсь термін позовної давності??? Чи банк мусів повторно слати лист про дострокове повернення боргу чи ні? Чи можливо якось витягнути поручителя????? -- розірвати договір поруки !!! 3. В 17 липні 2013 року ( 1,5 міс після рішення апеляції) банк видав довідку , де вказана сума без % в період 2010- травень 2013, а в вересні донарахував аж 29.000 дол за цей період. Чи ця довідка є офіційним документом, чи на неї можна опиратись і чи це щось дасть??? Допоможіть юридично, які є можливі варіанти, особливо по поручителю !!!!!!!!
  9. так то ніби так, але полеміки на цю тему є багато: ссилаються на те, що припинення кредитного договору, не є припинення основного зобовязання. Щи є у Вас трактування судів у цьому питанні??????
  10. Є наступне питання: У випадку розірвання кредитного договору на основі ст.652 (істотна зміна обставин), чи припиняється дія поруки? Відповідно чи може поручитель подати позов на розірвання договору поруки ссилаючись на ст.652 по якій був розірваний кредитний договір? Що в такому випадку може зробити поручитель, у випадку розірвання судом крежитного договору, щоб припинити своє зобовязання як поручителя?