АнтиОТР

Пользователи
  • Число публикаций

    62
  • Регистрация

  • Последнее посещение

Сообщения опубликованы АнтиОТР

  1. Тобто за одне й те саме порушення зобов’язання передбачена подвійна відповідальність одного виду. При цьому в ст. 61 Конституції України зазначено, що ніхто не може бути двічі притягнений до юридичної відповідальності одного виду за одне й те саме правопорушення.

    Проте суди на ці положення закону не звернули уваги та не обговорили можливість одночасного застосування подвійної відповідальності одного виду за одне й те саме правопорушення.

    Люди, а может кто подскажет?

    Я когда судился с ОТР тоже настаивал на 61 статье Конституции, но суд послал меня, в ришенни ни единого намека на 61-ю.

    Содрали все пеня + штрафЫ (не один а 2 штрафа).

    Смотрел все мнения на лиге по поводу пеня+штраф+61-я, но там меня все убеждали, что пеня - это не есть неустойка и штраф - это не есть неустойка. И это две НЕУСТОЙКИ не есть одним и тем же видом.

    Мое мнение: пеня - подвид неустойки, штраф - подвид неустойки. Зобов"язання по ЦК НЕУСТОЙКА.

    Апелляцию тож мое мнение не заинтерисовало.

    Пеня и Штраф - есть Неустойка?

    Пеня и Штраф - разные подвиды ответственности?

    Ваши мнения по поводу Пеня+Штраф+61-я ст.

  2. При нарахуванні пені на фізичних осіб також розповсюджується подвійна облікова ставка НБУ. Такої позиції дотримується і Верховний Суд України ( ухвала від 15 грудня 2010 р.). Дана ухвала є в Реєстрі судових рішень.

    А можно ссылку на эту ухвалу, а то не нашел.
  3. Как хотите, но что будут пояснять третьи лица, если сам истец в иске не указал аргументы в обоснование своих требований, и не указал, какими доказательствами они подтверждаются ( в том числе и свидетелями).

    Просто после прочтения иска впечатление следующее: в законах написано вот так-то, поэтому договор недействительный, а зваимосвязь между первым и вторым где?

    Подскажите, а уточнення к исковому, можно на стадии всего процеса подавать?

  4. В договоре есть пункт "Врегулювання спорів", в котором говорится "Спірні питання за цим Договором розглядаються згідно з чинним законодавством України. При цьому Сторони, керуючись ст.112 Цивільного процесуального кодексу України, дійшли згоди про встановлення договірної підсудності, а саме - позови пред'являються за місцезнаходженням Банку у районний суд м. Києва."

    Дык вроде 112 ЦПК уже нет.

    " { Статтю 112 виключено на підставі Закону N 2453-VI

    ( 2453-17 ) від 07.07.2010 - зміни щодо здійснення повноважень

    Верховного Суду України та Вищого спеціалізованого суду України з

    розгляду цивільних і кримінальних справ вводяться в дію після

    початку діяльності Вищого спеціалізованого суду України з розгляду

    цивільних і кримінальних справ - з 1 листопада 2010 року } "

    http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main...nd=1&typ=21

  5. Вы мне лучше скажите удасться ли мне отфутболить иск банка о взыскании, который подан по местунахождения филии, а не месту жительства ответчика?

    Мое мнение: да, получиться.

  6. Я говорю об определении об открытии производства.

    Его ЦПК нам позволяет оспаривать.

    Можно ли подать апелляционную жалобу на опредление об открытии производства (которое было открыто по иску банка к физическому лицу о взыскании по месту нахождения филии банка)???

    Я так понимаю, что если Вы оспорили на попереднем - то вероятность, что оставят без розгяду.

    А если уже после вынесения ришення - то поезд ушел.

    Может ошибаюсь.

  7. Совершенно верно. Это и есть п. 7, ст. 110 ЦПК. И в данном случае Положение о Зачепиловском филиале будет подтверждением существования таковой и основание для применения этой нормы для определения подсудности дела.

    Да но в суде уже на стадии подачи искового нужно "очень настаивать", чтобы приняли к рассмотрению.

  8. А может стоит еще разок, но только не про визнання договору поруки припиненим, а соласно 16 ЦК України ч.2 7) припинення правовідношень?

    Кто как думает.

    y.voronizhskiy, писали одновременно!

  9. Не совсем, здесь идет речь о исках предъявляемых к юридическому лицу, тогда по желанию истца по месту нахождения филиала или юридического лица. Можно в Зачепиловский, а можно ну например Печерский.

    Не понял. Я подаю на ПАТ "Банк", как на юр.лицо. В реквизитах естественно г. Киев, но в з"вязку з тим, що позов виник з діяльності Зачепиловської філії ПАТ "Банк" подаю заяву в Зачепиловский суд.

    Так?

  10. По общим правилам подсудности иски подаются по месту нахождения (проживания) ответчика, а не по месту дислокации филиала

    А к чему тогда, по Вашему мнению, ч. 7 ст. 110 ЦПК ?

    Как она применяеться на практике ?

    Или просто написали - шоб було ?

  11. А вот это способно пройти апеляцию? :

    "Згідно ч.2 ст. 517 ЦК України боржник має право не виконувати свого обов’язку новому кредиторові до надання боржникові доказів переходу до нового кредитора прав у зобов’язанні.

    Як видно з свідоцтва про державну реєстрацію ПАТ "Універсал Банк" серії А01 №479981, п.1.1 Статуту ПАТ "Універсал Банк" 08.07.2009р. воно було перетворено з ВАТ "Універсал Банк" і до нього перейшли усі права та обов’язки ВАТ "Універсал Банк". Судом з’ясовано, що на момент закінчення судового слідства ПАТ "Універсал Банк" письмово не повідомило ОСОБА_4, ОСОБА_5 про заміну сторони в кредитних договорах №№CL21427 і CL52689 від 29.02.2008р. і 20.06.2008р. відповідно, не надав їм доказів того що до нього перейшли права у зобов’язаннях і договірні відносини виявилися не врегульованими, а тому суд не може до врегулювання сторонами питань заміни сторони (ВАТ "Універсал Банк" на ПАТ "Універсал Банк") виконати приписи ч.2 ст. 216 ЦК України. За таких обставин в задоволені позовних вимог представника ОСОБА_2 в інтересах ОСОБА_4 про повернення всього одержаного на виконання кредитного договору №CL21427 від 29.02.2008р., представника ОСОБА_3 в інтересах ОСОБА_5 про повернення всього одержаного на виконання кредитного договору CL52689 від 20.06.2008р. слід відмовити."

    Мнения?

    Пы.Сы. Пока читал -Антибанк задал тот же вопрос.

  12. Мне кажется, что правильный вопрос озвучили: "ч. 2 ст. 30 ЦПК України Позивачем і відповідачем можуть бути фізичні і юридичні особи, а також держава.

    Згідно ч. 3 ст. 95 ЦК України Філії та представництва не є юридичними особами. Вони наділяються майном юридичної особи, що їх створила, і діють на підставі затвердженого нею положення.

    Выходит, что Истцом нельзя быть в лице такой-то филии..."

  13. Истцом нельзя, а подать от имени банка филиал может

    Что значит от имени банка?

    Я могу подать иск от Вашего имени? Нет.

    Вы подаете от своего имени, а вот в суде я могу представлять Ваши интересы!

    То же и с юриками.

    Или как?

  14. Да, грустно все это. Я, например, тоже не знаю как изменить ситуацию...я стояла у истоков "Захиста" в Сумах , когда собиралось народу до 80 человек на собраниях, и наблюдала как народ быстро вешал нос, сдавался не видя, что мы можем изменить, и все реже становились ряды активистов... А я вот до сих пор не сдалась и не собираюсь сдаваться. Поскольку я не умею собирать стадионы и вести за собой людей, то своим вкладом вижу дойти до Европейского суда и победить по недействительности, а потом донести это в массы.... Вот сижу читаю юридические форумы пока мой сынуля маленький дрыхнет, ищу любые способы спасти свое имущество и успехи уже есть. И хрен, что эти банки от меня получат....

    Тоня, не вешай нос!

    Давай, как наши студенты (в былые времена, вместе с Минаевым-папой) !

    У меня сегодня позовную заяву в Ковпаковском суде не хотели принимать.

    В итоге: на заяве девочка написала - "очень настаивал"!

    Пы.Сы. Дык мэр наш, Генадий Минаев, в свое время, под дубинки и слезоточивый газ не побоялся броситься в том же Ковпаковском.

  15. Такой позов сделал:

    Позовна заява

    про визнання недійсним договору поруки

    …… р мною, особа_А, при укладанні кредитної угоди між ЗАТ …… та особа_Б до її підписання сторонами, був підписаний «Договір поруки» №……… згідно умов якого в разі невиконання боржником зобов`язань по кредитному договору я, як поручитель, повинна була відповідати перед кредитором – ………….. по зобов`язанням боржника.

    Але при укладанні кредитної угоди № …….. у особа_Б виникли питання по суті угоди. А саме: п. …. та п. … в яких йде посилання на умови забезпечення кредитної угоди, якими передбачалась застава майна особи Б та порука особи_А Метою кредитної угоди було поповнення обігових коштів для ведення спільної підприємницької діяльності особа_Б та особа_Г. Ведення спільної підприємницької діяльності передбачає солідарну відповідальність за результати такої діяльності. Тому на прохання особы_Б., особа_Г. виступив в якості поручителя та надав товари в обігу в якості застави.

    Зміни в кредитній угоді № … від …. були відображені таким чином:

    п. …: замість «Договору застави майна» (яке належить особі_Б на правах власності) - «Договір застави товарів в обігу» (які є власністю особа_Г.) № … від ….. р.

    п …..: замість «Договору поруки» зі мною, особа_А - укладений «Договір поруки» № …… від ….. р. з особою_Г.

    Тому раніше підписані «Договір поруки» та «Договір застави майна» були фізично знищені в з`язку зі зміною кредитної угоди. Тобто «Договір поруки» № ……. від …….. р. між особою_А та ЗАТ …… вважався фактично не укладеним.

    Поручителем по кредитній угоді між ЗАТ ..…. та особа_Б виступив особа_Г.

    Але як мені стало відомо, в матеріалах кредитної справи, робітниками ЗАТ …….був залишений один екземпляр фактично фізично знищеного «Договору поруки» між мною, особа_А, та ЗАТ …….

    Підставами для визнання договору недійсним є порушення загальних вимог, додержання яких є необхідним для чинності правочину, передбачені ст. 203 ЦК України, а саме:

    - зміст правочину не може суперечити цьому Кодексу, іншим актам цивільного законодавства, а також моральним засадам суспільства;

    - особа, яка вчиняє правочин, повинна мати необхідний обсяг цивільної дієздатності;

    - волевиявлення учасника правочину має бути вільним і відповідати його внутрішній волі;

    - правочин має вчинятися у формі, встановленій законом;

    - правочин має бути спрямований на реальне настання правових наслідків, що обумовлені ним.

    Відповідно до ч.1 ст.215 ЦК України, підставою недійсності правочину є недодержання в момент вчинення правочину стороною (сторонами) вимог, які встановлені, зокрема, частиною третьою та п"ятою ст.203 ЦК України.

    З положень ч.3, ч.5 ст.203 ЦК України вбачається, що однією з вимог, додержання яких є необхідним для чинності правочину є те, що волевиявлення учасника правочину має бути вільним і відповідати його внутрішній волі, а також правочин має бути спрямований на реальне настання правових наслідків, що обумовлені ним.

    Тому зазначений «Договір поруки» № …. від …….р. між особа_А та ЗАТ ……… на підставі наведених норм закону має бути визнаний недійсним, як такий, що укладений без вільного волевиявлення та без наміру створити в майбутньому правові наслідки для сторін.

    Додатково до вищевикладеного, хочу окремо звернути увагу на те, що згідно ч.7 ст. 110 ЦПК України підсудність справ за вибором позивача, що виникають з діяльності філії або представництва юридичної особи, можуть пред`являтися за їх місцезнаходженням.

    Місцезнаходження …… філії …….., згідно даних офіційного сайту ……… (додаток № 6).

    Також місцезнаходження ……. підтверджується даними Національного банку України: ……………. (додаток № 7).

    Позов до ………. виник саме з діяльності ……. філії ………., що підтверджується даними викладеними в реквізитах сторін в кредитній угоді № …… від ……. року та договору поруки № …… від …….року, а саме: … філія …., , м. ….., вул.. ….., к/р в . …….., МФО ……, код ЕГРПОУ ……..

    На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст. 15, 16, 203, 215, 236 Цивільного кодексу України, ст.ст. 3, 110, 118, 119, 120 ЦПК України, -

    ПРОШУ СУД:

    1. Керуючись ч. 7 ст. 110 ЦПК України, прийняти до свого розгляду позовну заяву про визнання недійсним договору поруки № ….. від …….р. між особа_А та ЗАТ …….за місцем знаходження ……. філії ………

    2.Визнати недійсним «Договір поруки» № …… від …….. між особа_А та ЗАТ ……

    3.Судові витрати покласти на відповідача.

    Ваши мнения?

    P.S. Ситуация с заключением поруки описана правдиво и может подтверждена свидетелями.