Огляд рішень ЄСПЛ період з 27.01.2020 по 31.01.2020


Recommended Posts

Огляд практики Європейського суду з прав людини містить, окрім іншого, опис справи SUKACHOV v. UKRAINE, на яку зверталася значна увага засобів масової інформації. Це рішення є пілотним рішенням ЄСПЛ, яке є наслідком прийняття цим судом великої кількості рішень щодо однієї й тієї ж проблеми: неналежних умов тримання під вартою та відсутності належних правових засобів забезпечення належних умов особами, які тримаються під вартою.

ЄСПЛ зобов’язав Україну впродовж 18 місяців з дати набуття цим рішенням статусу остаточного комплексно вирішити відповідну проблему та забезпечити існування ефективних внутрішніх засобів правового захисту щодо умов тримання під вартою, які мають включати як превентивний, так і компенсаторний ефект. Варто зауважити, що застосування відповідної процедури свідчить про наявність у державі – учасниці Конвенції структурної проблеми, що вимагає вжиття комплексних заходів для її вирішення. Нагадуємо, що стосовно України вже перебуває на виконанні в Комітеті міністрів Ради Європи одне пілотне рішення у справі «Юрій Миколайович Іванов проти України».

Звертаємо також увагу в цьому огляді і на справу STUDIO MONITORI AND OTHERS v. GEORGIA. У рішенні у цій справі ЄСПЛ констатував відсутність порушення ст. 10 Конвенції (право на свободу вираження поглядів), на яке скаржились заявники, аргументуючи це відмовою представників органів державної влади надати інформацію у кримінальних провадженнях, які, на їхню думку, становили суспільний інтерес та мали перебувати у безперешкодному доступі.

https://supreme.court.gov.ua/userfiles/media/Ogljad_2020_4_1.pdf

Огляд судової практики ЄСПЛ за період з 27.01 по 31.01.2020.pdf

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вы вставили отформатированный текст.   Удалить форматирование

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ваша ссылка была автоматически заменена на медиа-контент.   Отображать как ссылку

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зарузка...
  • Пользователи

    Нет пользователей для отображения