Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби


Recommended Posts

Номер, дата реєстрації:
10378 від 25.12.2023

Сесія реєстрації:
10 сесія IX скликання
Рубрика законопроекту:
Безпека і оборона
Суб'єкт права законодавчої ініціативи:
Кабінет Міністрів України
Ініціатор(и) законопроекту:
Шмигаль Денис Анатолійович

https://itd.rada.gov.ua/billInfo/Bills/Card/43451

Проект Закону (25.12.2023) - https://itd.rada.gov.ua/billInfo/Bills/pubFile/2137927
Порівняльна таблиця (25.12.2023) - https://itd.rada.gov.ua/billInfo/Bills/pubFile/2137926
Пояснювальна записка (25.12.2023) - https://itd.rada.gov.ua/billInfo/Bills/pubFile/2137925
Подання (25.12.2023) - https://itd.rada.gov.ua/billInfo/Bills/pubFile/2137923
Проект Постанови до Закону (іншого Акта) (25.12.2023) - https://itd.rada.gov.ua/billInfo/Bills/pubFile/2137924
Додаток (25.12.2023) - https://itd.rada.gov.ua/billInfo/Bills/pubFile/2137922

Порівняльна таблиця (25.12.2023).docx

Додаток (25.12.2023).pdf

Проект Постанови до Закону (іншого Акта) (25.12.2023).docx Подання (25.12.2023).docx Проект Закону (25.12.2023).pdf Пояснювальна записка (25.12.2023).docx

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

Перше враження, після прочитання цього шедевра запаленого розуму адміністраторів СПА салонів та фотографів і безмежної фантазії неробів, що не займали та схоже й не збираються займатись військовим обліком та належним комплектуванням ЗСУ, у мене особисто є те, що очевидно єдине — будь-який депутат, який це підтримує назавжди поставить хрест на своїй політичній кар'єрі.

https://t.me/rkravetsUA/11296

Навіть у звичному турборежимі шанси на його прийняття мінімальні.

Примусова конфіскація, електронні кабінети призовника, безмежні повноваження ТЦК, відсутність захисту персональних даних, залишення жінок інвалідів та батьків інвалідів напризволяще, вбивство науки це мала частина покращень, щоб українці не плакали.

Як витончене знущання виглядає турбота про інвалідів, яких тепер можуть мобілізувати тільки за їх згодою, що ніяк не впливає на позбавлення дружин і батьків інвалідів піклування.

Деякі категорії відстрочок тепер будуть надавати не ТЦК, а місцеві органи влади, що ще більше підніме рівень корупції.

На військову службу тепер можуть направляти, а не призивати. Направлення дає особисто Президент своїм Указом персонально.

У Генштабу забрали формування ЗСУ і передали Міноборони та Кабміну.

Вводиться базова військова підготовка, яка на думку Умєрова не потребує фінансування, відповідно і якість її буде такою, як не потребує фінансування і створення електронних кабінетів призовників, військовозобов'язаних та резервістів та відповідних баз й створення та діяльність рекрутерів. Так і не потребує фінансування покладання ведення персонально-первинного обліку на виконавчі органи сільських, селищних, міських рад.

Додали можливість уникнення базової військової служби шляхом проходження військової служби за кордоном.

При цьому введену за подання Третьякової під приводом захисту дітей до Закону у березні 2022 року відстрочку від мобілізації для нардепів залишили.

Єдиний позитив, так це строки базової служби, хоча для ЗСУ це більше негатив, а також можливість звільнення інвалідів 1 чи 2 групи, а також можливість чоловікам йти у декретну відпустку.

Спростили звільнення з СБУ та УДО будь-кого і будь-коли, що ставить під загрозу національну безпеку.

На військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період можуть бути призвані за бажанням особи, які засуджені до відбування покарання з випробуванням, крім тих, хто засуджений за вчинення злочинів проти основ національної безпеки України, а також злочинів, передбачених статтями 401 - 414, 426 - 433, 436, 437 - 442 Кримінального кодексу України. Таким чином формуємо своїх вагнеров на мінімалках з випробуванням.

Повний відказ від своїх громадян за кордоном.

Внесення в реєстр Боржників і блокування рахунків особам, що не з'явились для уточнення даних чи не стали на військовий облік.

З зовсім смішного — прокурорам юридична освіта та досвід не обов'язкові, а от проходження базової військової служби потрібно бути.

Легалізовано так звані бази розшуку ухилянтів, які сьогодні існують незаконно.

І наостанок громадяни України, які були визнані обмежено придатними до військової служби до набрання чинності цим Законом, підлягають повторному медичному обстеженню протягом шести місяців з дня набрання чинності цим Законом.

Натомість громадяни України, які навчаються у закладах освіти та мали право на відстрочку на час навчання, у разі втрати цього права відповідно до статті 23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» мають право завершити навчання до кінця навчального року з дня набрання чинності цим Законом

Що сказати, бувший голова ФДМУ, а сьогодні міністр оборони УкраЙни Умєров продемонстрував свій рівень разом з депутатами та міжнародними партнерами і їх посіпаками, що готували цей шедевр.

На останок, ще раз хочу сказати свою думку. Шанси на прийняття цього шедевра, навіть цим парламентом, мінімальні. Видохніть.

Вірю у ЗСУ, незалежний суд України та перемогу💙💛

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вы вставили отформатированный текст.   Удалить форматирование

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ваша ссылка была автоматически заменена на медиа-контент.   Отображать как ссылку

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зарузка...