Очередные банковские бесспредельщики теперь из ВиЕйБи Банка


Recommended Posts

Случайно нашел решение апелляционного суда. Вот если бы таки штрафы взыскивали за несвоевременный возврат вкладов.

Справа № 22Ц-160/11

31.01.2011

АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24 січня 2011 року колегія суддів судової палати з цивільних справ апеляційного суду Вінницької області в складі:

Головуючого: Нагорняка В.А.

Суддів: Мартьянової Л.І., Пащенко Л.В.

При секретарі: Руденко О.М.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі судових засідань апеляційного суду Вінницької області цивільну справу за апеляційною скаргою ОСОБА_1 на рішення Ленінського районного суду м. Вінниці від 30 листопада 2010 року за позовом ПАТ «ВіЕйБі Банк» в особі відділення №85 «ВіЕйБі Банк»до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за кредитним договором, -

В С Т А Н О В И Л А :

ПАТ Всеукраїнській акціонерний банк «ВіЕйБі Банк»в особі відділення №85 «ВіЕйБі Банк»звернулось до суду з позовом до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за кредитним договором, посилаючись на те, що 19.03.2008 року між сторонами укладено кредитний договір, згідно якого відповідач отримав кошти в сумі 13200 грн. терміном до 18.03.2011 року із сплатою 24% річних.

Боржник не виконує належним чином взятих на себе зобов’язань, внаслідок чого утворилася заборгованість за кредитом 8189 гр., плата за пропуск платежів –1961 гр. 30 коп. та проценти в сумі 540 гр. 04 коп., а всього 10 690 гр. 34 к.

В подальшому позивач змінив позовні вимоги та просив стягнути остаточний борг в сумі 9 690 гр. 34 коп.

Рішенням Ленінського районного суду м. Вінниці від 30 листопада 2010р. позов задоволено і стягнуто з відповідача вказану суму та судові витрати.

В апеляційній скарзі ОСОБА_1 просить скасувати вказане рішення, оскільки судом порушено норми матеріального і процесуального права та ухвалити нове рішення, яким відмовити у задоволенні позову.

Перевіривши законність та обґрунтованість рішення суду першої інстанції в межах доводів апеляційної скарги, колегія суддів дійшла висновку про її часткове задоволення з наступних підстав.

Вирішуючи спір суд цілком підставно дійшов висновку про задоволення позову і виходив з того, що 19.03.2008 року між сторонами укладено договір кредиту, відповідно до якого відповідач отримав кошти в сумі 13200 грн.

Згідно до укладеного договору позичальник зобов’язався здійснювати повернення кредиту зі сплатою процентів за користування кредитними коштами щомісячно, на умовах та в порядку встановленого графіком погашення кредиту та відсотків.

За умовами кредитного договору п. 4.3 за несвоєчасне повернення кредитних коштів та за несвоєчасну повну та часткову сплату відсотків, позичальник сплачує банку штраф у розмірі 25% від суми неповерненого кредиту та/або несплачених відсотків, строк сплати яких настав.

Відповідно до ч. 1 ст. 629 ЦК України договір є обов’язковим для виконання сторонами, однак згідно розрахунку заборгованості відповідач належним чином не виконує свої зобов’язання, а тому боргові зобов’язання підлягають до безперечного стягнення.

Разом з тим, колегія суддів вважає за необхідне зменшити розмір заборгованості по основному кредиту в сумі 1000 гр., оскільки відповідно квитанції від 26.11.2010р. ОСОБА_1 вніс вказану суму коштів на рахунок банку, в зв’язку з чим сума стягнення має бути зменшена на цю суму.

В іншій частині рішення суду є законним та обґрунтованим і підстав для його скасування немає.

Доводи апеляційної скарги не спростовують висновок суду і до задоволення не підлягають.

Керуючись ст. ст. 307, 309, 314, 315 ЦПК України, колегія суддів, -

У Х В А Л И Л А :

Апеляційну скаргу ОСОБА_1 задоволити частково.

Рішення Ленінського районного суду м. Вінниці від 30 листопада 2010 року частково змінити і в резолютивній частині вказати про стягнення з ОСОБА_1 заборгованість за кредитом в сумі 6729 гр. 34 коп.

В іншій частині рішення залишити без зміни.

Ухвала набирає законної сили з дня її проголошення та може бути оскаржена в касаційному порядку до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ протягом двадцяти днів.

Головуючий:

Судді:

http://reyestr.court.gov.ua/Review/13661145

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вы вставили отформатированный текст.   Удалить форматирование

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ваша ссылка была автоматически заменена на медиа-контент.   Отображать как ссылку

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зарузка...
  • Пользователи

    Нет пользователей для отображения