Определение ВСУ об обеспечении иска путем запрета Ерсте Банку насчитывать и взыскивать проценты и штрафы по кредитному договору


Считаете ли Вы решение справедливым и законным?  

2 голоса

  1. 1. Считаете ли Вы решение справедливым?

    • Да
      2
    • Нет
      0
    • Затрудняюсь ответить
      0
  2. 2. Считаете ли Вы решение законным?

    • Да
      2
    • Нет
      0
    • Затрудняюсь ответить
      0


Recommended Posts

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

5 жовтня 2010 року м. Київ

Суддя Судової палати у цивільних справах Верховного Суду України

Мазурок В.А.,

розглянувши касаційну скаргу публічного акціонерного товариства "Ерсте Банк" на ухвалу Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області від 14 червня 2010 року та ухвалу апеляційного суду Тернопільської області від 2 вересня 2010 року в справі за позовом ОСОБА_2 до публічного акціонерного товариства "Ерсте Банк" (далі – ПАТ "Ерсте Банк") про зобов’язання внести зміни до кредитного договору,

встановив:

Ухвалою Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області від 14 червня 2010 року заяву ОСОБА_2 про забезпечення позову задоволено.

Заборонено ПАТ "Ерсте Банк" нарахувати та стягувати з ОСОБА_2 відсотки за користування кредитом, штрафні санкції та суму кредиту за кредитним договором № 014/6948/3/14844 від 6 травня 2008 року.

Ухвалою апеляційного суду Тернопільської області від 2 вересня 2010 року ухвалу Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області від 14 червня 2010 року викладено в новій редакції.

Забезпечено позов ОСОБА_2 шляхом заборони ПАТ "Ерсте Банк" нарахувати та стягувати з ОСОБА_2 відсотки за користування кредитом, штрафні санкції та суму кредиту за кредитним договором № 014/6948/3/14844 від 6 травня 2008 року.

У касаційній скарзі ПАТ "Ерсте Банк" просить скасувати судові рішення з підстав неправильного застосування судами норм процесуального права.

Згідно із п. 2 розділу ХІІІ Закону України "Про судоустрій і статус суддів" касаційні скарги (подання) на рішення загальних судів у кримінальних і цивільних справах, подані до Верховного Суду України до 15 жовтня

2010 року і призначені (прийняті) ним до касаційного розгляду, розглядаються Верховним Судом України в порядку, який діяв до набрання чинності цим Законом.

Відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 324 ЦПК України сторони та інші особи, які беруть участь у справі, а також особи, які не брали участі у справі, якщо суд вирішив питання про їх права, свободи чи обов’язки, мають право оскаржити у касаційному порядку ухвали суду першої інстанції, вказані у пунктах 1,3,4,13,14,15,16,17,18,20,24,25,26,27,28,29 ч. 1 ст. 293 цього Кодексу, після їх перегляду в апеляційному порядку і ухвали апеляційного суду, якщо вони перешкоджають подальшому провадженню у справі.

Проте оскаржувані ухвали такими не є.

Ураховуючи наведене, у прийнятті касаційної скарги необхідно відмовити.

Керуючись ст. ст. 324, 328 ЦПК України із змінами і доповненнями, внесеними законами України до 7 липня 2010 року,

у х в а л и в :

У прийнятті касаційної скарги публічного акціонерного товариства "Ерсте Банк" на ухвалу Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області від 14 червня 2010 року та ухвалу апеляційного суду Тернопільської області від 2 вересня 2010 року в справі за позовом ОСОБА_2 до публічного акціонерного товариства "Ерсте Банк" про зобов’язання внести зміни до кредитного договору відмовити.

Копію ухвали та додані до скарги матеріали направити публічному акціонерному товариству "Ерсте Банк".

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Верховного Суду України В.А. Мазурок

http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/12727856

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вы вставили отформатированный текст.   Удалить форматирование

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ваша ссылка была автоматически заменена на медиа-контент.   Отображать как ссылку

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зарузка...
  • Пользователи