Определение Крюковского райсуда об отказе ОГИС в огранечении выезда должника за границу


Считаете ли Вы решение справедливым и законным?  

1 голос

  1. 1. Считаете ли Вы решение справедливым?

    • Да
      1
    • Нет
      0
    • Затрудняюсь ответить
      0
  2. 2. Считаете ли Вы решение законным?

    • Да
      1
    • Нет
      0
    • Затрудняюсь ответить
      0


Recommended Posts

Справа № 6-111/11

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18.11.2011 року Крюківський районний суд м.Кременчука Полтавської області в складі:

головуючого судді –Якимець Т.Є.

при секретарі –Карпенко О.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м.Кременчуці подання державного виконавця Крюківського відділу Державної виконавчої служби Кременчуцького МУЮ про тимчасове обмеження ОСОБА_1 у праві виїзду за межі України до виконання ним своїх зобов’язання, -

встановив:

Державний виконавець Крюківського відділу Державної виконавчої служби Кременчуцького МУЮ Манойло О.Ю. звернувся до суду з поданням про тимчасове обмеження ОСОБА_1 у праві виїзду за межі України до виконання ним своїх зобов’язання.

В поданні державний виконавець Крюківського відділу Державної виконавчої служби Кременчуцького МУЮ Манойло О.Ю. вказала, що на виконанні в Крюківському відділі державної виконавчої служби Кременчуцького МУЮ перебуває виконавчий лист №2-589 від 14.07.2011 року виданий Крюківським районним судом м. Кременчука про стягнення з ОСОБА_1 на користь ОСОБА_3 боргу на загальну суму 108796,00 грн.. 03.11.2011 року державним виконавцем винесено постанову про відкриття виконавчого провадження. Під час виконання виконавчого провадження встановлено, що за боржником зареєстроване нерухоме та рухоме майно, а саме квартира за адресою АДРЕСА_1 та легковий автомобіль Нісан (2008 року випуска). Станом на 10.11.2011 року заборгованість по виконавчому листу залишається не сплаченою у сумі 108796,00 грн. Згідно заяви стягувача встановлено, що боржник має можливість виїхати за кордон, тому прохає встановити боржнику ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України до виконання ним своїх зобов’язань.

Відповідно до ст.6 Закону України «Про порядок виїзду з України і в’їзду в Україну громадян України» громадянинові України, який має паспорт, може бути тимчасово відмовлено у виїзді за кордон, якщо він ухиляється від виконання зобов'язань, покладених на нього судовим рішенням до виконання зобов'язань.

В матеріалах подання і доданих до нього документів відсутні дані, які б підтверджували факт отримання боржником постанови про відкриття виконавчого провадження, а також не доведені обставини ухилення ОСОБА_1 від виконання грошових зобов’язань, які є умовою для обмеження в тимчасовому виїзді за межі України.

Крім того в поданні не зазначено у зв’язку з чим виникла необхідність у обмеженні виїзду ОСОБА_1 за кордон, та не надано суду доказів у підтвердження підстав вважати, що останній має намір виїхати за межі України з метою уникнути відповідальності за грошовим зобов’язанням, відсутні відомості про наявність у нього закордонного паспорту.

Таким чином, обмеження ОСОБА_1 у праві виїзду за межі України є суттєвим обмеженням його конституційних прав, як громадянина, на вільне пересування.

Враховуючи вищевикладене, суд, вважає необхідне, у задоволенні подання державного виконавця Крюківського відділу Державної виконавчої служби Кременчуцького МУЮ Манойло О.Ю. про тимчасове обмеження ОСОБА_1 у праві виїзду за межі України до виконання ним своїх зобов’язання відмовити.

Керуючись ст.,293, 377-1 ЦПК України, ст.11 Закону України «Про виконавче провадження», ст.6 Закону України «Про порядок виїзду з України та в’їзд в Україну громадян України»,

ухвалив:

Подання Крюківського відділу Державної виконавчої служби Кременчуцького МУЮ про тимчасове обмеження ОСОБА_1 у праві виїзду за межі України до виконання ним своїх зобов’язання, залишити без задоволення.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п’яти днів.

Суддя:

http://reyestr.court.gov.ua/Review/19726332

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вы вставили отформатированный текст.   Удалить форматирование

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ваша ссылка была автоматически заменена на медиа-контент.   Отображать как ссылку

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зарузка...
  • Пользователи

    Нет пользователей для отображения