ПЗ про визнання недійсним договору купівлі-продажу права вимоги за кредитом


Recommended Posts

Добрий день усім.

Є така ситуація.

Позичальник уклав кредитний договір з Б1. Б1 уклав з Б2 договір купівлі продажу вимоги за кредитними договорами (так дослівно і називається), за яким відступив право вимоги у понад 300 кредитних правовідносинах.

З назви може здаватись що даний договір носить характер факторингу, але за змістом це договір цесії.

Договір укладений з дотриманням вимог ст. 513 ЦК, але Позичальник не повідомлений належним чином про заміну кредитора у зобов’язанні.

Крім того, перелік кредитних договорів, за якими відбулось відступлення міститься не в договорі і не в акті прийому-передачі вимог, а в додатку до цього акту.

Б2 сам додаток не пред’явив, натомість надав витяг зроблений власноруч (не ксерокопію сторінки із додатку де було б видно наявність КД) і власноруч засвідчений лише ним самим.

В КД передбачено що Б1 має право без погодження відступати свої права третім особам, а також надавади інформацію, яку він зібрав про клієнта, третім особам у ході реалізації ним своїх прав чи обов’язків за кредитним договором.

Підскажіть будьласка, які можуть бути підстави для позову про визнання всього договору відступлення вимоги недійсним або його окремих пунктів (яких ? на які звернути увагу ?).

Зрозуміло, що якщо це визнання недійсним пунктів, то ці пункти своїми положеннями повинні як мінімум порушувати права позичальника...

Можливо є аналогічні позови ?

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

Вы можете оспаривать сам факт существования задолженности перед новой компанией. Пусть доказывают и дают копии дополнений.

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

Вы можете оспаривать сам факт существования задолженности перед новой компанией. Пусть доказывают и дают копии дополнений.

Дякую. Так я і вирішив робити. Фактично предметом спору буде відсутність у Б2 права вимоги за КД на підставі договору купівлі - продажу кредитних вимог за відсутності у додатку-переліку нашого КД

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вы вставили отформатированный текст.   Удалить форматирование

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ваша ссылка была автоматически заменена на медиа-контент.   Отображать как ссылку

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зарузка...