Определение Днепровского райсуда о возврате без рассмотрения иска Кредитных инициатив


Считаете ли Вы решение справедливым и законным?  

1 голос

  1. 1. Считаете ли Вы решение справедливым?

    • Да
      1
    • Нет
      0
    • Затрудняюсь ответить
      0
  2. 2. Считаете ли Вы решение законным?

    • Да
      1
    • Нет
      0
    • Затрудняюсь ответить
      0


Recommended Posts

Справа № 755/12837/13-ц

Провадження № 2/755/4084/2013

УХВАЛА

"05" червня 2013 р.

м. Київ

Суддя Дніпровського районного суду м. Києва Галаган В.І.,

вивчивши позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю „Кредитні ініціативи до ОСОБА_1, ОСОБА_2 про стягнення заборгованості, -

в с т а н о в и в:

До Дніпровського районного суду міста Києва надійшла позовна заява Товариства з обмеженою відповідальністю „Кредитні ініціативи до ОСОБА_1, ОСОБА_2 про стягнення заборгованості.

Представництво в цивільному процесі - це процесуальна діяльність особи (представника) у межах наданих їй повноважень, спрямована на захист суб'єктивних прав, свобод та інтересів іншої особи, яка бере участь у справі, від імені та в інтересах останньої.

Згідно положення ч. 1 ст. 40 Цивільного процесуального кодексу України, представником у суді може бути адвокат або інша особа, яка досягла вісімнадцяти років, має цивільну процесуальну дієздатність і належно посвідчені повноваження на здійснення представництва в суді, за винятком осіб, визначених у статті 41 цього Кодексу.

Юридичних осіб представляють їхні органи, що діють у межах повноважень, наданих їм законом, статутом чи положенням, або їх представники. (ч. 3 ст. 38 Цивільного процесуального кодексу України)

Повноваження керівників організацій, установ, котрі виступають як одноособові органи юридичних осіб, стверджуються документами, що посвідчують їх службове становище, і обов'язково повинні бути представлені до суду, оскільки є підставою для допуску їх до участі у процесі.

Стаття 92 Цивільного кодексу України у частині першій зазначає, що юридична особа набуває цивільних прав та обов'язків і здійснює їх через свої органи, які діють відповідно до установчих документів та закону. Тому набувати цивільних процесуальних прав та обов'язків вони можуть також через свої органи.

Дане правило свідчить про те, що органи юридичних осіб не є судовими представниками, здійснювані ними дії є діями самої юридичної особи, оскільки орган юридичної особи і сама юридична особа становлять єдиний суб'єкт права.

Відповідно до п. 3 ч. 3 ст. 121 Цивільного процесуального кодексу України, заява повертається, серед іншого, у випадках, коли заяву від імені позивача подано особою, яка не має повноважень на ведення справи.

Як убачається із поданої позовної заяви та додатків до неї, позовна заява від імені позивача ТОВ „Кредитні ініціативи" підписана представником ОСОБА_3, який діє на підставі довіреності № ДВК/46 від 01.03.2013 року, виданої ТОВ „Кредитні ініціативи" в особі директора ОСОБА_4 Разом з тим, до матеріалів позовної заяви не долучено доказів наявності повноважень директора ТОВ „Кредитні ініціативи" у ОСОБА_4 на час видачі вказаної довіреності від 01.03.2013 року, тобто наказу про призначення даної особи на посаду директора ТОВ „Кредитні ініціативи" та правовстановлюючих документів ТОВ „Кредитні ініціативи", що містять перелік повноважень директора Товариства, що надають право на здійснення права дії від імені Товариства, в тому числі на видачу довіреності на право представлення інтересів ТОВ „Кредитні ініціативи" у судових органах, ураховуючи, що в договорах факторингу від 28.11.2012 року особою, яка діяла від імені ТОВ „Кредитні ініціативи" зазначено директора ОСОБА_5, що є підставою для повернення заяви позивачу ТОВ „Кредитні ініціативи".

Враховуючи наведене та керуючись ст.ст. 38, 40, 121, 209, 210, 293 Цивільного процесуального кодексу України, -

у х в а л и в:

Позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю „Кредитні ініціативи до ОСОБА_1, ОСОБА_2 про стягнення заборгованості - повернути позивачу.

Повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви.

Апеляційна скарга на ухвалу суду може бути подана протягом п'яти днів з дня її проголошення. Особи, які брали участь у справі, але не були присутні в судовому засіданні під час проголошення ухвали суду, можуть подати апеляційну скаргу протягом п'яти днів з дня отримання копії цієї ухвали.

С у д д я:

http://reyestr.court.gov.ua/Review/31641440

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вы вставили отформатированный текст.   Удалить форматирование

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ваша ссылка была автоматически заменена на медиа-контент.   Отображать как ссылку

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зарузка...
  • Пользователи

    Нет пользователей для отображения