приватбанк не выполняет решение суда


Recommended Posts

В лютому 2021 рішенням суду було визнано виконавчий напис нотаріуса таким, що не підлягає виконанню. Одночасно з банку були стягнуті кошти які виконавча стягнула на користь банку у виконавчому проваджені. Апеляція в березні 2022 залишила в силі рішення 1-ї інстанції. До банку було подано заяву (разом з копіями рішення суду і реквізитами рахунку для переказу коштів) про виконання рішення суду і переказу стягнутої суми на рахунок. У відповідь банк надіслав листа із зміста якого банк фактично відмовився добровільно виконати рішення суду і запропонував стягувачу стягнути кошти через виконавчу службу. На той час у виконавчій не працювали реєстри і виконавчий лист могли прийняти, але виконачі дії не проводились. Банку була надіслана заява: (витяг)

      У відповідь на мою заяву я отримала від банку лист від 29.03.2022 №ХХХХ із змісту якого визначається, що банк відмовляється виконати судові рішення самостійно в добровільному порядку і рекомендує мені звернутись до виконавчої служби для примусового виконання судових рішень. Інформую банк, що примусове виконання рішень суду здійснюється якщо боржник умисно відмовляється від свого обов’язку добровільно виконати судове рішення.

     Інформую посадових осіб банку, що відповідно до вимог ст.18 Цивільного процесуального кодексу України судові рішення є обов’язковими до виконання.

Стаття 18. Обов'язковість судових рішень

1. Судові рішення, що набрали законної сили, обов'язкові для всіх органів державної влади і органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій, посадових чи службових осіб та громадян і підлягають виконанню на всій території України, а у випадках, встановлених міжнародними договорами, згода на обов'язковість яких надана Верховною Радою України, - і за її межами.

2. Невиконання судового рішення є підставою для відповідальності, встановленої законом.

 За невиконання судового рішення  кримінальним кодексом України передбачена відповідальність:

Стаття 382. Невиконання судового рішення

1. Умисне невиконання вироку, рішення, ухвали, постанови суду, що набрали законної сили, або перешкоджання їх виконанню -

карається штрафом від п'ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк до трьох років.

2. Ті самі дії, вчинені службовою особою, -

караються штрафом від семисот п'ятдесяти до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк до п'яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

    Прошу банк самостійно добровільно виконати свій передбачений законодавством обов’язок по виконанню зазначених судових рішень в термін 10-ти робочих днів з моменту отримання цієї заяви.  

У відповідь банк знову надіслав лист з пропозицією діяти через виконавчу. Знайомий виконавець розказав , що у звязку з військовим станом кошти , що потрапили на рахунок казначейства  розподіляються особливим чином: в першу чергу на військові потреби. Таким чином навіть стягнуті кошти з банка на рахунок виконавчої можна довго чекати на свій рахунок.

Я маю намір надіслати банку ще одну заяву ( аналогічно викладеній) , але на імя голови правління з врученням особисто, крім того попередити , що у випадку стягнення через виконавчу державному приватбанку буде нанесені збитки у вигляді сплати 10% виконавчого збору. Одночасно подати заяву в правоохоронні органи про відкриття кримінального провадження по ст.382 ККУ.

Питання до громади: чи є голова правління банку службовою особою в сенсі ст.382 КК.? Куди подавати заяву про кримінальне провадження: в прокуратуру чи МВС? за якою адресою: реєстрації юрособи в Києві чи за місцезнаходженням в Дніпрі? 

Як примусити банк виконати рішення самостійно?

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

В 14.06.2022 в 16:20, АлПет сказал:

Як примусити банк виконати рішення самостійно?

Взять исполнительный лист, подать заявление об открытии исполнительного производства.  По-другому не получится...

 

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

  • 3 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вы вставили отформатированный текст.   Удалить форматирование

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ваша ссылка была автоматически заменена на медиа-контент.   Отображать как ссылку

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зарузка...