Определение Голосеевского райсуда об отказе Правекс-банку в обеспечении иска в части запрета выезда должников за границу


Считаете ли Вы решение справедливым и законным?  

1 голос

  1. 1. Считаете ли Вы решение справедливым?

    • Да
      1
    • Нет
      0
    • Затрудняюсь ответить
      0
  2. 2. Считаете ли Вы решение законным?

    • Да
      1
    • Нет
      0
    • Затрудняюсь ответить
      0


Recommended Posts

Справа № 2-731/10

УХВАЛА

09 липня 2010 року Голосіївський районний суд м. Києва

в складі головуючого судді: Чередніченко Н.П.

при секретарі: Чигир Т.Ф.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Києві заяви представників позивача ПАТ КБ «Правекс-Банк» - Овечкіна В»ячеслава Ігоровича та Гудька Олександра Анатолійовича про вжиття заходів забезпечення позову, -

в с т а н о в и в:

в провадженні Голосіївського районного суду м. Києва знаходиться цивільна справа за позовом ПАТ КБ «Правекс – Банк» до ОСОБА_2, ОСОБА_3, ТОВ «Азов Порт-Сервіс», ТОВ «Укрпромбудпроект-Сервісбудтехнології» про відшкодування заборгованості за договором про відкриття кредитної лінії.

Представники позивача звернулися до суду з заявами про вжиття заходів забезпечення позову, шляхом: накладення арешту на житловий будинок № 53 з відповідними будівлями і спорудами, що знаходяться в АДРЕСА_1; накладенням арешту на земельну ділянку площею 0,1204 га, що розташована в АДРЕСА_2, кадастровий номер 3222481600:02:004:0017, що належать на праві приватної власності ОСОБА_3; накладення арешту на житловий будинок АДРЕСА_3, що належить на праві приватної власності ОСОБА_3; накладення арешту на житловий будинок АДРЕСА_4, що належить ОСОБА_3; тимчасового обмеження громадян України – ОСОБА_2 та ОСОБА_3 у праві виїзду з території України та зобов»язати орган Державної прикордонної служби України не пропускати через державний кордон України.

В судове засідання ніхто не з»явився, однак неявка сторін не перешкоджає розгляду питання про вжиття заходів забезпечення позову.

Відповідно до ст. 151 ЦПК України суд за заявою осіб, які беруть участь у справі, може вжити заходи забезпечення позову, якщо невжиття заходів забезпечення може утруднити чи зробити неможливим виконання рішення суду.

Відповідно до п. п. 1,4 Постанов Пленуму Верховного Суду України № 9 від 22.12.2006 року «Про практику застосування судами цивільного процесуального законодавства при розгляді заяв про забезпечення позову» забезпечення позову допускається на будь-якій стадії розгляду справи після відкриття провадження у ній ( за винятком випадку, передбаченого ч. 4 ст. 151 ЦПК України), якщо невжиття заходів забезпечення може утруднити чи зробити неможливим виконання рішення суду.

Відповідно до ст. 6 Закону України «Про порядок виїзду з України і в»їзду в Україну громадян України» передбачені підстави для тимчасових обмежень у праві виїзду громадян України за кордон. Однак, Конституцією України, зокрема ст. 64 імперативно визначено, що конституційні права свободи людини і громадянина не можуть бути обмежені, крім випадків передбачених Конституцією України. Оскільки Конституція України, як зазначено в її ст. 8, має найвищу юридичну силу , а її норми є нормами прямої дії, суди при розгляді конкретних справ мають оцінювати зміст будь-якого закону чи іншого нормативно-правового акту з точки зору його відповідності Конституції і в усіх необхідних випадках застосовувати Конституцію як акт прямої дії. Тобто судові рішення мають ґрунтуватися на Конституції, а також на чинному законодавстві, яке не суперечить їй.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає, що заяви представників позивача підлягають частковому задоволенню, оскільки заявниками не надано доказів того, що такий вид як обмеження в праві виїзду за кордон є реальною можливістю виконання рішення суду.

Керуючись ст. ст. 151-153 ЦПК України , суд -

у х в а л и в:

Заяви представників позивача ПАТ КБ «Правекс-Банк» (код в ЄДРПОУ 14360920, юридична адреса: м. Київ, Кловський узвіз, 9/2) - Овечкіна В»ячеслава Ігоровича та Гудька Олександра Анатолійовича про вжиття заходів забезпечення позову – задовольнити частково.

Накласти арешт на житловий будинок АДРЕСА_1, що належить на праві приватної власності ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця с. Дідовщини Фастівського району Київської області ( паспорт громадянина України серія СН № НОМЕР_2 (ідентифікаційний номер НОМЕР_1, адреса: АДРЕСА_4).

Накласти арешт на земельну ділянку площею 0,1204 га, що розташована в АДРЕСА_2, кадастровий номер 3222481600:02:004:0017, що належить на праві приватної власності ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця с. Дідовщини Фастівського району Київської області ( паспорт громадянина України серія СН № НОМЕР_2 (ідентифікаційний номер НОМЕР_1, адреса: АДРЕСА_4).

Накласти арешт на житловий будинок АДРЕСА_3, що належить на праві приватної власності ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця с. Дідовщини Фастівського району Київської області ( паспорт громадянина України серія СН № НОМЕР_2 (ідентифікаційний номер НОМЕР_1, адреса: АДРЕСА_4).

Накласти арешт на житловий будинок АДРЕСА_4 Київської області, що належить ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця с. Дідовщини Фастівського району Київської області ( паспорт громадянина України серія СН № НОМЕР_2, ідентифікаційний номер НОМЕР_1, адреса: АДРЕСА_4).

В частині заяви щодо тимчасового обмеження громадян України – ОСОБА_2 та ОСОБА_3 у праві виїзду з території України та зобов»язати орган Державної прикордонної служби України не пропускати через державний кордон України - відмовити.

Ухвала може бути пред»явлена до виконання протягом трьох років.

Ухвала підлягає негайному виконанню, але може бути протягом п”яти днів з моменту проголошення ухвали подана заява про апеляційне оскарження ухвали суду та подано апеляційну скаргу протягом десяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження ухвали.

Суддя :

http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/10378495

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вы вставили отформатированный текст.   Удалить форматирование

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ваша ссылка была автоматически заменена на медиа-контент.   Отображать как ссылку

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зарузка...
  • Пользователи

    Нет пользователей для отображения