Recommended Posts

Опубликовано

Ситуація:

Між підприємством і банком укладено іпотечний договір та договір поруки.

Питання: чи може підприємство свої права по іпотечному договору та по договору поруки передати іншій особі, зокрема фізичній???

Тобто передати право, наприклад вимоги в судовому порядку визнати ці договори недійсними чи припиненими чи розірвати їх а у випадку припинення стягнути з банку безпідставно оплочені кошти, які поручитель перераховува добровільно як тіло і відсотки за боржника банку ?

Мені кажеться, що так неможна адже ці права нерозривно повязані з предметом договорів

Але буду дуже радий, якщо хтось мою думку спростує !!!

Адже в такому випадку можно змінити господарську підвідомчість на цивільну

Опубликовано

Ситуація:

Між підприємством і банком укладено іпотечний договір та договір поруки.

Питання: чи може підприємство свої права по іпотечному договору та по договору поруки передати іншій особі, зокрема фізичній???

Тобто передати право, наприклад вимоги в судовому порядку визнати ці договори недійсними чи припиненими чи розірвати їх а у випадку припинення стягнути з банку безпідставно оплочені кошти, які поручитель перераховува добровільно як тіло і відсотки за боржника банку ?

Мені кажеться, що так неможна адже ці права нерозривно повязані з предметом договорів

Але буду дуже радий, якщо хтось мою думку спростує !!!

Адже в такому випадку можно змінити господарську підвідомчість на цивільну

Так не получится, физлицо может только представлять предприятие с правом получения средств по решению суда.

Если Вы хотите поменять подсудность, необходимо найти физлицо чьи права были нарушены данным кредитным договором и договором ипотеки.