Recommended Posts

Posted

Сину виповнилося 16 років. Приніс зі школи "Лист вивчення особистих якостей призовника", де потрібно кілька аркушів заповнити йому, батькам, працівникові ЖЕКу, дільничому міліціонеру і класному керівникові. Серед питань, наприклад, є такі:

Про себе призовник пише:

1. Де працює, ким, скільки заробляє і чи приймає участь у громадській роботі?

2. Де живуть батьки, де працюють, що є в домашньому господарстві?

3. Чи є родичі за кордоном?

4. Чи притягувались близькі до кримінальної відповідальності?

5. Чи були приводи в міліцію?

:. Чи є нахил до спорту і т.д.?

Опитування батьків:

1. Сімейний стан, працездатність батьків, матеріальне забезпечення, ставлення до праці, де працює і ким.

2. Чим хворів син?

3. Чи були травми голови і т.д.?

4. Чи страждає син нічним нетриманням сечі?

5. Чи є родичі за кордоном, засуджені?

І ще кілька питань про армію і спорт.

Опитування класного керівника.

Опитування інспектора міліції

1. Як поводить себе призовник в громадських місцях, чи притягався до відповідальності, чи стоіть на обліку?

2. Наявність у призовника близьких раніше засуджених родичів.

Опитування дільничого лікаря.

Довідка про сімейно-майновий стан з ЖЕКу і письмові відповіді на питання:

1. Характеристика найближчих родичів, які проживають спільно

2. Близькі родичі, які проживають окремо

3. Майновий стан сімї призовника

4. Наявність родичів за кордоном

5. Хто з близьких родичів притягувався до відповідальності (коли і за що)?

6. Х-ка призовника.

Мені не подобається цей збір інформації про майно, родичів за кордоном і відповідальність. Чому дитина має описувати, що є в домашньому господарстві? Наскільки правімірне таке опитування? Чи маю я право відмовитися від заповнення цього листа? Якщо так, то на що опиратися?

Posted

Така анкета необхідна для визначення морально-психологічних та фізичних характеристик особи при прийнятті рішення про придатність призовника до служби: є певні обмеження анкети при відборі для служби в Прикордонних , Внутрішніх військах, Повітряно-десантних та військах спеціального призначення.

Використовується ця інформація, в тому числі, працівниками з виховної роботи та контррозвідки ("особісти").

Ця інформація складає основну частину особової справи кожного військовослужбовця.

Щодо переліку майна... Безумовно, така база даних є небезпечною з точки зору зловживань.

Треба поцікавитися нормативкою Міністерства оборони з цього приводу. Швидше за все, - при запиті воєнкоми зішлються на якийсь внутрішній наказ міністра оборони...

• 2 weeks later...
Posted

Сину виповнилося 16 років. Приніс зі школи "Лист вивчення особистих якостей призовника", де потрібно кілька аркушів заповнити йому, батькам, працівникові ЖЕКу, дільничому міліціонеру і класному керівникові. Серед питань, наприклад, є такі:

....

Мені не подобається цей збір інформації про майно, родичів за кордоном і відповідальність. Чому дитина має описувати, що є в домашньому господарстві? Наскільки правімірне таке опитування? Чи маю я право відмовитися від заповнення цього листа? Якщо так, то на що опиратися?

Син приніс з навчального закладу так звану довідку з місця проживання, яку треба було заповнити (потрібна начебто воєнкомату) там теж були графи про місце роботи та розмір зарплати батьків та родичів які живуть окремо (так якось по- тупому було складено табличку)

То моя довідка порівняно з цим переліком просто відпочиває.

Але взявши в руки ту "довідку" я пішла до райвоєнкома з запитанням: на якій підставі Я (мати призовника) маю повідомляти вказані дані воєнкомату і як така цікавість воєнкомату співвідноситься з ЗУ "Про захист персональних данних", та ЗУ "Про засади запобігання і протидії корупції"? На що воєнком терміново виніс бланк довідки в якому були відсутні графи про роботу та зарплату і сказав, що в нашому районі вони користуються таким бланком.

Річ у тім, що навчальний заклад розташовано у іншому районі міста. То от все-таки дуже цікаво, кому ж таки насправді потрібні дані про доходи сім'ї, про які я маю звітувати виключно перед податковою, і з якою метою B)?

• Пользователи

No members to show