КРУГЛЫЙ СТОЛ В КИРОВОГРАДЕ


Recommended Posts

17-01-2013 11:38

Круглий стіл «Суди Кіровоградщини очима кіровоградців»

У вівторок 22 січня о 10:00 відбудеться круглий стіл «Суди Кіровоградщини очима кіровоградців», під час якого експерти Transparency International Україна представлять результати громадської оцінки якості роботи п’яти судів Кіровоградської області.

У вівторок експерти представлять результати громадської оцінки якості роботи п’яти судів Кіровоградської області, отримані в рамках програми «Опитування громадян щодо їх задоволеності якістю функціонування судів з використанням карток громадянського звітування (КГЗ)» за підтримки Проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Справедливе правосуддя».

До участі у круглому столі запрошені: представники судів задіяні у проекті; представники громадських організацій, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, Проекту USAID «Справедливе правосуддя» та преси.

Дослідження громадського сприйняття роботи судів проводилося експертами Transparency International Україна в липні-серпні 2012 року на основі методології карток громадського опитування. Дана методологія базується на Міжнародних засадах досконалості суду і використовується у дослідженнях функціонування судової системи Європи та США. Врахування думки відвідувачів є необхідною умовою отримання цілісного та несуперечливого уявлення про фактичні результати діяльності суду.

Результати опитування дали можливість оцінити якість роботи суду з позиції відвідувача за такими критеріями:

• фізична доступність суду;

• зручність та комфортність перебування в суді;

• повнота та ясність інформації;

• дотримання термінів судового розгляду;

• сприйняття роботи працівників апарату суду;

• сприйняття роботи судді;

• якість судового рішення.

Всього було оцінено роботу п’яти судів Кіровоградської області: Апеляційний суд Кіровоградської області, Ленінський районний суд міста Кіровоград, Кіровський районний суд міста Кіровоград, Кіровоградський районний суд Кіровоградської області, Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області.

Така оцінка на Кіровоградщині проводиться вперше.

Захід відбудеться за адресою: приміщення Кіровоградського прес-клубу, м. Кіровоград, вул. 50 років Жовтня, 1-А (торговий центр «Копілка», біля магазину «Стройдвор», ІІ поверх).

Ініціатива була здійснена за підтримки американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках Проекту «Справедливе правосуддя».

Для підтвердження власної участі просимо контактувати:

Ольга Тимченко, керівник інформаційної служби

Transparency International Україна

м.т. 050-352-96-18, р.т. 044 384-30-84,

e-mail: [email protected]

www.ti-ukraine.org

Довідково: Творче об’єднання «ТОРО» є Представництвом в Україні Transparency International – глобальної антикорупційної неурядової організації, що має понад 90 національних представництв та працює більше як у 100 країнах світу. Місія Творчого об’єднання «ТОРО»: обмежити збільшення рівня корупції в Україні шляхом сприяння прозорості, підзвітності і доброчесності публічної влади і громадянського суспільства. Дізнатися більше про діяльність організації можна на сайті www.ti-ukraine.org.

Проект Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Справедливе правосуддя» працює в Україні з жовтня 2011 року. Діяльність проекту ґрунтується на досягненнях попереднього проекту USAID «Україна: верховенство права», який реалізовувався з травня 2006 по вересень 2011 року . Мета проекту – сприяти утвердженню верховенства права в Україні через підтримку судової реформи, підвищення рівня прозорості та підзвітності судової системи, поліпшення обізнаності громадян із діяльністю судової системи та зростання довіри суспільства до судової влади.. Детальнішу інформацію про проект USAID «Справедливе правосуддя» можна отримати на офіційному веб-сайті www.fair.org.ua або за телефоном +38 (044) 581-3303.

Американський народ, через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), надає економічну та гуманітарну допомогу по всьому світу понад 50 років. В Україні допомога USAID надається у таких сферах як: економічний розвиток, демократія та управління, охорона здоров’я і соціальний сектор. Починаючи з 1992 р., Агентство США з міжнародного розвитку надало Україні технічну та гуманітарну допомогу на суму 1,7 мільярда доларів. Детальнішу інформацію про програми USAID в Україні можна отримати на офіційному веб-сайті USAID та сторінці у Facebook.

Джерело : Прес-служба Transparency International Україна,

Автор : Ольга Тимченко

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вы вставили отформатированный текст.   Удалить форматирование

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ваша ссылка была автоматически заменена на медиа-контент.   Отображать как ссылку

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зарузка...