Списание процентов, штрафов, пени военнослужащему


Recommended Posts

Добрый день. Моя ситуация такова: имею 4 кредита в банках(2 - наличными, 2 - кредитные карты). На даный момент являюсь военнослужащим по контракту(не мобилизирован и не являюсь участником АТО). Но согласно закону Украины "О социальной и правовой защите военнослужащих и их семей", а имменно п.15 ст.14 имею право на списание процентов, пени и штрафов с момента подписания контракта и на неначисление их в будущем. Помогите разобратся как правильно говорить с банками? Приват(кредитка) хоть и писали что списывают проценты военнослужащим, но на практике даже отказываются принимать заявление, аргументируя тем, что: во-первых я не есть участником АТО и не есть мобилизированым, а во-вторых - справки с в/ч им недостаточно, нужно военный билет(его предоставить не могу поскольку первоначальная записьв нем делаэться уже послк увольнения)... Как поступить? По кредитам не плачу еще с декабря 2014года. Банки звонят и в основном доказуют, чтоя не могу воспользоватся своими законными правами и требуют возврата. А недавно вообще сказали: "...банк проценты вам не спишет, вы слишком много врали...". Я не врал - это их сотрудник фиксировал общания об уплате, которые в итоге я нарушал...

 

Справки(подтверждающие факт службы) в каждый банк имеются. Заявление отправляю банкам и пишу таого плана(прикрепленный файл).

Голові правління.docx

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

Напишите им ценное письмо с описью.

Вам достаточно зафиксировать факт обращения в банки,и обязательно оплачивать платежи по телу,тогда у возможная подача банком иска в суд безосновательна.

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

  • 6 years later...
В 26.03.2015 в 19:13, у.zaporozhskiy сказал:

 

Подскажите или покажите как написать заявку про звільнення від сплати штрафних санкцій, пені і процентів по кредиту

Военнослужащим пожалуйста.

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

Есть вот такой вариант:

Прим. № __

 

 

 Директору __________

ПАТ АБ _____________

 

 

П.І.П

адреса заявника

тел. __________

 

 

 ЗАЯВА

 

 

Я, __________________, ___________ року уклав з ПАТ ___________ Кредитний договір № _______________ про отримання кредиту на ___________________ (далі – Договір) у сумі ______________ грн. (____________________ гривень, 00 коп.). Відповідно до п. _____ Договору за користування кредитними коштами у межах строку кредитування встановлена процентна ставка у розмірі _______% річних. Згідно з п. ______  Договору - кінцевий строк погашення кредиту _________ р.

Протягом дії Договору я виконував свої зобов’язання щодо погашення кредиту та сплати процентів належним чином відповідно до вимог цивільного законодавства та умов Договору.

Відповідно до п.15 ст. 14 Закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей", військовослужбовцям з початку і до закінчення особливого періоду штрафні санкції, пеня за невиконання зобов’язань перед підприємствами, установами і організаціями усіх форм власності, у тому числі банками, та фізичними особами, а також проценти за користування кредитом не нараховуються.

Відповідно до ст. 1 Закону України "Про оборону України" та Указу Президента України від 17.03.2014 р. № 303/2014 "Про часткову мобілізацію" в Україні діє особливий період.

Відповідно до ст. 526 ЦК України, зобов'язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог цього Кодексу, інших актів цивільного законодавства

Відповідно до ч. 1 ст. 4 ЦК України, основу цивільного законодавства становить Конституція України.

Відповідно до ст. 65 Конституції України, захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України, шанування її державних символів є обов'язком громадян України.

Відповідно до статті 12 Закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей", військовослужбовці користуються усіма правами і свободами людини та громадянина, гарантіями цих прав і свобод, закріпленими в Конституції України та законах України, з урахуванням особливостей, встановлених цим та іншими законами. У зв'язку з особливим характером військової служби, яка пов'язана із захистом Вітчизни, військовослужбовцям надаються визначені законом пільги, гарантії та компенсації. Статтею 2 цього Закону встановлено, що ніхто не вправі обмежувати військовослужбовців та членів їх сімей у правах і свободах, визначених законодавством України.

Враховуючи вищевикладене, прошу Вас здійснити перерахунок кредиту з ___________ року з урахуванням приписів п.15 ст. 14 Закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей".

Відповідь прошу надати в письмовому вигляді на адресу: _________________

Додаток: Довідка про проходження військової служби в 1 прим. на 1 арк. тільки на адресу.

Заява складена у двох примірниках. Примірник № 1 – на адресу, примірник № 2 – у заявника.

 

__ ___________ р.                                                                                               підпис

 

P.S. Есть ньюанс: Законом № 1357-IX от 30.03.2021 по тихому протащили изменения в вышеуказанный Закон "Про соціальний і правовий захист..." согласно которому такие льготы остались только у АТОшников. Тем не менее, закон обратной силы не имеет, так что, если Вы не принимали участие в АТО, состоянием до 30.03.2021 списание провести обязаны.

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вы вставили отформатированный текст.   Удалить форматирование

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ваша ссылка была автоматически заменена на медиа-контент.   Отображать как ссылку

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зарузка...
  • Пользователи

    Нет пользователей для отображения