Британия отменяет паспорта вакцинации, маски и удаленку


Recommended Posts

6 часов назад, Лев сказал:

Думаю, скоро цивилизованные страны официально признают, что эта комедия была ошибкой...

Цивилизованные...?)) Ну-ну...)) А что это...

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

И тем не менее на сегодняшний день ситуация следующая... Официальная информация...

Велика Британія

Відсутня заборона щодо в’їзду та виїзду для громадян України.

Вимоги щодо в’їзду та самоізоляції в Англії різняться в залежності від країни, в якій особа перебувала протягом останніх 10 днів до прибуття до Великої Британії, а також статусу вакцинації.

Інформація щодо прийнятного статусу вакцинації та вимог щодо в’їзду в Англію оновлюється на цих урядових сайтах:

https://www.gov.uk/guidance/travel-to-england-from-another-country-during-coronavirus-covid-19

https://www.gov.uk/guidance/countries-with-approved-covid-19-vaccination-programmes-and-proof-of-vaccination

З 11 лютого 2022 подорожуючі до Англії з України, які мають сертифікат про повну вакцинацію, звільняються від вимоги проходження тестів на COVID-19, а також самоізоляції по прибуттю. Натомість залишається чинною вимогаcomplete a passenger locator form – заповнити перед приїздом до Великої Британії онлайн форму контактних даних. Подорожуючі, які не відповідають вимогам про повний статус вакцинації, зобов’язані: take a pre-departure COVID-19 test – надати негативний результат тестування на COVID-19 (ПЛР тест, LAMP, антиген), зробленого не більш як за 48 годин до перетину кордону ВБ; book and pay for a COVID-19 PCR test – забронювати і сплатити до прибуття до країни проходження в Англії тесту на COVID-19; complete a passenger locator form – заповнити перед приїздом до Великої Британії онлайн формуконтактних даних і номеру бронювання тесту на COVID-19. Самоізоляція по прибуттю з 11 лютого 2022 не вимагатиметься, якщо тільки результат PCR-тесту не буде позитивним.

З 11 жовтня 2021 року сертифікати про вакцинацію видані в Україні визнаються у Великій Британії. Звертаємо увагу, що прийнятним статусом вакцинації з метою в’їзду в Англію визнається вакцинація повним курсом вакцин Oxford/AstraZeneca, Pfizer BioNTech, Moderna, Janssen, Sinovac-CoronaVac, Sinopharm Beijing, Covaxin або Novavax (Nuvaxovid та Covovax).

При цьому необхідно пройти повний курс вакцинації принаймні за 14 днів до прибуття до Англії. Необхідно мати підтвердження органу охорони здоров’я проходження повного курсу вакцинації, яке має включати відомості: ім’я та прізвище; дата народження; виробник вакцин; дата вакцинації для кожної дози; країна чи територія, де видано сертифікат вакцинації.

Подорожуючі до Англії з України, які мають сертифікат про повну вакцинацію, мають дотримуватися таких вимог:

  • book and pay for a day 2 COVID-19 test – забронювати і сплатити до прибуття до країни проходження тесту на COVID-19 на 2 день перебування в Англії;
  • complete a passenger locator form – заповнити перед приїздом до Великої Британії онлайн форму контактних даних і номеру бронювання тесту на COVID-19, який потрібно зробити протягом 2-х днів по прибуттю до країни.

Подорожуючі з країн, які не відносяться до «Червоного списку https://www.gov.uk/guidance/red-list-of-countries-and-territories», та відповідають зазначеним вимогам про повний статус вакцинації зобов’язані:

  • book and pay for a day 2 COVID-19 test – забронювати і сплатити до прибуття до країни проходження тесту на COVID-19 на 2 день перебування в Англії;
  • complete a passenger locator form – заповнити перед приїздом до Великої Британії онлайн форму контактних даних і номеру бронювання тесту на COVID-19, який потрібно зробити протягом 2-х днів по прибуттю до країни.

Подорожуючі з країн, які не відносяться до «Червоного списку», та не відповідають зазначеним вимогам про повний статус вакцинації зобов’язані:

  • take a pre-departure COVID-19 test – надати негативний результат тестування на COVID-19 (ПЛР тест, LAMP, антиген), зробленого не більш як за 48 годин до перетину кордону ВБ.
  • book and pay for day 2 and day 8 COVID-19 travel tests– забронювати і сплатити до прибуття до країни проходження тестів на COVID-19 на 2 та 8 день самоізоляції;
  • complete a passenger locator form – заповнити перед приїздом до Великої Британії онлайн форму контактних даних, адреси місця самоізоляції і номерів бронювання тестів на COVID-19.
  • перебувати у визначеному місці самоізоляції 10 днів та пройти на платній основі тести на COVID-19 на 2 та 8 день самоізоляції по прибуттю в Англію. Особи, які прибувають до Англії, мають змогу після 5 днів самоізоляції пройти тест на COVID-19 та у разі негативного результату звільняються від вимоги подальшого самоізолювання. Зазначений тест здійснюється на платній основі та забронювати час для тесту в уповноваженого постачальника послуги (private test provider) пропонується до прибуття до Англії. Цей тест не звільняє від необхідності робити тести на 2 і 8 день перебування у Великій Британії.

«Червоний список» https://www.gov.uk/guidance/red-list-of-countries-and-territories . Тимчасово заборонено в’їзд подорожуючих, включаючи громадян України, які протягом останніх 10 днів перебували на території країн «Червоного списку». Заборона не поширюється на осіб, які мають дозвіл на проживання у Великій Британії. Натомість ці особи зобов‘язані:

  • take a pre-departure COVID-19 test – надати негативний результат тестування на COVID-19 (ПЛР тест, LAMP, антиген), зробленого не більш як за 48 годин до перетину кордону ВБ;
  • book a quarantine hotel package, including 2 COVID-19 tests – забронювати і сплатити до прибуття до країни готель з метою 10-денної самоізоляції і проходження тестів на COVID-19 на 2 та 8 день самоізоляції;
  • complete a passenger locator form – заповнити перед приїздом до Великої Британії онлайн форму контактних даних і номерів бронювання тестів на COVID-19.

Особливості самоізоляції по прибуттю до Шотландії, Уельсу та Північної Ірландії є на цих урядових сайтах:

Правила для подорожуючих з Англії, Північної Ірландії, Шотландії, Уельсу є за цими лінками: rules for international travel from England, Northern Ireland, Scotland and Wales.

Останнє оновлення 26.01.2022
 
Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вы вставили отформатированный текст.   Удалить форматирование

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ваша ссылка была автоматически заменена на медиа-контент.   Отображать как ссылку

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зарузка...