Постановление Голосеевского райсуда о направлении на расследование дела о мошенничестве сотрудников Укрэксимбанка подделавших договор


Считаете ли Вы решение справедливым и законным?  

1 голос

  1. 1. Считаете ли Вы решение справедливым?

    • Да
      1
    • Нет
      0
    • Затрудняюсь ответить
      0
  2. 2. Считаете ли Вы решение законным?

    • Да
      1
    • Нет
      0
    • Затрудняюсь ответить
      0


Recommended Posts

Справа № 4-356/12

ПОСТАНОВА

Іменем України

24.02.2012 року

Голосіївський районний суд м. Києва у складі

головуючого судді Т.М.Шевченко

при секретарі А.В.Юрченко,

з участю прокурора А.В.Фрича,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Києві скаргу ОСОБА_1 на постанову від 20.12.2011 р. старшого оперуповноваженого ВДСБЕЗ Голосіївського РУ ГУ МВС України в м. Києві Кузьменка Л.В. про відмову в порушенні кримінальної справи за ознаками складу злочину, передбаченого ст. 190 КК України, -

в с т а н о в и в:

ОСОБА_1 звернувся в суд зі скаргою на постанову від 20.12.2011 р. старшого оперуповноваженого ВДСБЕЗ Голосіївського РУ ГУ МВС України в м. Києві Кузьменка Л.В. про відмову в порушенні кримінальної справи за ознаками складу злочину, передбаченого ст. 190 КК України, в якій просить скасувати вказану постанову, посилаючись на незаконність та безпідставність оспорюваної постанови.

В судове засідання заявник не зявився.

Вислухавши думку прокурора, який заперечував проти задоволення скарги, посилаючись на її необґрунтованість, а також дослідивши матеріали справи та матеріали, на підставі яких була прийнята постанова про відмову в порушенні кримінальної справи, суд вважає, що скарга підлягає задоволенню з наступних підстав.

З матеріалів справи вбачається, що 19.10.2007 р. між АТ «Укрексімбанк»та ОСОБА_1 було укладено договір про відкриття кредитної лінії до карткового рахунку в рамках зарплатного проекту № 0002036431БН/2007-10, за умовами якого банком було відкрито заявнику кредитну лінію для проведення операцій з використання платіжної картки з лімітом заборгованості по кредиту не більше 15000 грн. на строк до 30.09.2009 р.

Відповідно до п. 5.2.11 договору у разі звільнення позичальника з роботи у ЗАТ «Видавництво «Економічні Відомості»йому припиняється видача кредиту, нові виплати не проводяться, а позичальник зобовязується протягом трьох робочих днів з дати звільнення погасити заборгованість по кредиту та процентах за користування кредитом.

07.04.2008 р. ОСОБА_1 був звільнений з роботи у ЗАТ «Видавництво «Економічні відомості».

У червні 2010 р. ПАТ «Укрексімбанк»звернувся до Шевченківського райсуду м. Києва з позовом про стягнення з ОСОБА_1 заборгованості. Рішенням суду позов задоволено.

16.08.2011 р. ОСОБА_1 звернувся із заявою про злочин, в якій просив порушити кримінальну справу проти службових осіб ПАТ «Державний експортно-імпортний банк України»за вчинення підробки документів, халатність та вимагання кредиту.

Постановою від 20.12.2011 р. старший оперуповноважений ВДСБЕЗ Голосіївського РУ ГУ МВС України в м. Києві Кузьменко Л.В. відмовлено в порушенні кримінальної справи за ознаками складу злочину, передбаченого ст. 190 КК України, на підставі п. 2 ст. 6 КПК України.

Як вбачається з відмовного матеріалу та змісту постанови про відмову в порушенні кримінальної справи в ході додаткової перевірки в діях посадових осіб ПАТ «Державний ощадний експортно-імпортний банк» відсутній умисел, направлений на заволодіння грошовими коштами ОСОБА_1, а відносини, які склалися між ними мають цивільно-правовий характер.

Проте, при додатковій перевірці не в повній мірі були перевірені обставини, викладені у заяві ОСОБА_1 та постанові від 16.11.2011 р. Голосіївського райсуду м. Києва про скасування постанови про відмову в порушенні кримінальної справи та направлення скарги для проведення додаткової перевірки, а саме не опитаний заявник ОСОБА_1; не витребувані завірена належним чином копія договору № 47/26/153-6-08 від 04.06.2008 р., укладеного між ПрАТ «Оріон-Інвест»та ПАТ «Державний експортно-імпортний банк України», а також копію повідомлення ЗАТ «Видавництво «Економічні відомості»до зазначеного банку про звільнення з посади співробітника ОСОБА_1 (наказ № 42 від 07.04.2008 р.) з метою припинення дії договору картки в рамках зарплатного проекту № 002036431/153-6-06, укладеного між ВАТ «Державний експортно-імпортний банк України»та ОСОБА_1 Не надана оцінка зазначеним документам.

За таких підстав, суд вважає, що постанова від 20.12.2011 р. про відмову в порушенні кримінальної справи підлягає скасуванню, а матеріали справи необхідно повернути для проведення додаткової перевірки.

Керуючись ст. 236-2 КПК України, суд

п о с т а н о в и в:

Скаргу задовольнити.

Постанову від 20.12.2011 р. оперуповноваженого ВДСБЕЗ Голосіївського РУ ГУ МВС України в м. Києві Кузьменка Л.В. про відмову в порушенні кримінальної справи за ознаками складу злочину, передбаченого ст. 190 КК України, скасувати.

Матеріали, на підставі яких було прийнято рішення про відмову у порушенні кримінальної справи, повернути для проведення додаткової перевірки.

Постанова може бути оскаржена до Апеляційного суду м. Києва через Голосіївський районний суд м. Києва протягом семи діб.

Суддя

http://reyestr.court.gov.ua/Review/22149810

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вы вставили отформатированный текст.   Удалить форматирование

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ваша ссылка была автоматически заменена на медиа-контент.   Отображать как ссылку

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зарузка...