Recommended Posts

Подскажите пожалуйста, кто в курсе.

Суть дела такова.

В 2008 году был взят потребительский кредит в $ в отп банке под залог квартиры.

С 2009 года погашать задолженность перестал, банк подал в суд о взыскании.

С 2009 по 2013 судился с начала с банком, затем с факторингом. В результате

был признан банкротом. При этом было выявлено имущество и продано в ходе

ликвидационной процедуры. Большая часть ушла на оплату банку, всей суммы

не хватило, но т.к. больше никаких активов нет, то суд признал что мой долг перед

банком погашен.

Прошло чуть меньше года. Сегодня получаю постановлении о взыскании всё по

тому же договору, сумма ещё больше чем в первом иске и о том что были суды, что

был признан банкротом, что погасил всё что удалось выручить от продажи квартиты

и т.д. ни слова. Вобщем всё как с чистого листа.

Что это? Какие мои действия?

Буду признателен.

Берете Ваше постановление о ликвидации и заявляете возражения.

В иске банку должно быть отказано.

Единственный вопрос: Заемщик юридическое лицо?

Стаття 112. Задоволення вимог кредиторів

1. У разі ліквідації платоспроможної юридичної особи вимоги її кредиторів задовольняються у такій черговості:

1) у першу чергу задовольняються вимоги щодо відшкодування шкоди, завданої каліцтвом, іншим ушкодженням здоров'я або смертю, та вимоги кредиторів, забезпечені заставою чи іншим способом;

2) у другу чергу задовольняються вимоги працівників, пов'язані з трудовими відносинами, вимоги автора про плату за використання результату його інтелектуальної, творчої діяльності;

3) у третю чергу задовольняються вимоги щодо податків, зборів (обов'язкових платежів);

4) у четверту чергу задовольняються всі інші вимоги.

Вимоги однієї черги задовольняються пропорційно сумі вимог, що належать кожному кредитору цієї черги.

2. Черговість задоволення вимог кредиторів за договорами страхування визначається законом.

3. У разі відмови ліквідаційної комісії у задоволенні вимог кредитора або ухилення від їх розгляду кредитор має право протягом місяця з дати, коли він дізнався або мав дізнатися про таку відмову звернутися до суду із позовом до ліквідаційної комісії. За рішенням суду вимоги кредитора можуть бути задоволені за рахунок майна, що залишилося після ліквідації юридичної особи.

4. Вимоги кредитора, заявлені після спливу строку, встановленого ліквідаційною комісією для їх пред'явлення, задовольняються з майна юридичної особи, яку ліквідовують, що залишилося після задоволення вимог кредиторів, заявлених своєчасно.

5. Вимоги кредиторів, які не визнані ліквідаційною комісією, якщо кредитор у місячний строк після одержання повідомлення про повну або часткову відмову у визнанні його вимог не звертався до суду з позовом, вимоги, у задоволенні яких за рішенням суду кредиторові відмовлено, а також вимоги, які не задоволені через відсутність майна юридичної особи, що ліквідується, вважаються погашеними.

Следует все внимательно изучить.

Если банк подает по одним и тем же основанием , то это нарушение.

Т.к. есть решение суда вступившее в законную силу, согласно которому определено об отсутствии обязательств, то это обстоятельство не подлежит повторному доказыванию. .

Стаття 61. Підстави звільнення від доказування

Обставини, встановлені судовим рішенням у цивільній, господарській або адміністративній справі, що набрало законної сили, не доказуються при розгляді інших справ, у яких беруть участь ті самі особи або особа, щодо якої встановлено ці обставини.

Об этом решении надо обязательно сказать суду и приложить его копию.

Кроме того, возможно повторное взыскание.

Основания насколько я понял одни и те же, нет платежей по телу кредита, по процентам.

Так получается они могут постоянно подавать иски, с периодичностью раз в год? Я что-то не совсем могу понять как такое может быть.

Так у меня всё равно ничего нет, гол как сокол. Всё что нашли - продали на аукционе. Какой смысл во всём этом?

Нужно видеть документы.

Иски можно подавать с определенной периодичностью, важно что бы основания и предмет были разным?

Вы отвечали в процессе 2009 г., как юридическое лицо?

на что был выдан кредит?

Я же выше уже сказал, что отвечал как физическое лицо.

Кредит был на будь яки потребы.

Так а причем здесь банкрот?

Под словом банкрот всегда подразумевается либо юр.лицо либо физ.лицо предприниматель. 

Я как раз  и был физ лицо предприниматель.

Стаття 501. Обов'язки фізичної особи - підприємця за зобов'язаннями, пов'язаними з припиненням її підприємницької діяльності

1. Фізична особа - підприємець письмово повідомляє державного адміністратора, кредиторів про прийняте рішення щодо припинення її підприємницької діяльності, порядок і строк заявлення кредиторами своїх вимог, що не може становити менше двох і більше трьох місяців з дня опублікування повідомлення про прийняття фізичною особою - підприємцем рішення щодо припинення підприємницької діяльності.

2. Після внесення запису про прийняття рішення про припинення підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців повідомлення про внесення запису до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців щодо рішення фізичної особи - підприємця про припинення нею підприємницької діяльності публікується у спеціалізованому друкованому засобі масової інформації.

3. Кожна вимога кредитора, зокрема щодо сплати податків, зборів, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, страхових коштів до Пенсійного фонду України, фондів соціального страхування, розглядається фізичною особою - підприємцем, після чого приймається відповідне рішення, яке надсилається кредитору не пізніше п'ятнадцяти днів з дня отримання фізичною особою - підприємцем відповідної вимоги кредитора.

4. Вимоги кредиторів, не визнані фізичною особою - підприємцем, діяльність якої припиняється, якщо кредитор у місячний строк з дня одержання повідомлення про повну або часткову відмову у визнанні його вимог не звертався до суду з позовом, та вимоги, у задоволенні яких за рішенням суду кредиторові відмовлено, а також вимоги, не задоволені через відсутність майна, вважаються погашеними.

У разі припинення підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця вимоги її кредиторів задовольняються у такій черговості:

1) у першу чергу задовольняються вимоги щодо відшкодування шкоди, завданої каліцтвом, іншим ушкодженням здоров'я або смертю, та вимоги кредиторів, забезпечені заставою чи іншим способом;

2) у другу чергу задовольняються вимоги найманих працівників, пов'язані з трудовими відносинами, вимоги автора про плату за використання результату його інтелектуальної, творчої діяльності;

3) у третю чергу задовольняються вимоги щодо податків, зборів (обов'язкових платежів), єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, страхових коштів до Пенсійного фонду України, фондів соціального страхування, інших сум, що пов'язані з такими зобов'язаннями;

4) у четверту чергу задовольняються всі інші вимоги.

Вимоги однієї черги задовольняються пропорційно до суми вимог кожного кредитора цієї черги.

5. Підприємницька діяльність фізичної особи - підприємця є припиненою з дати внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців запису про державну реєстрацію припинення такої діяльності.

Вы в порядке этой статьи прекращали свою деятельность.

Вроде бы было какое-то Постановление ВСУ не очень позитивное для заемщиков.

Точно сказать не могу, т.к. не юрист.

Могу лишь уточнить, что в процессе процедуры банкротства были апеляция и касация

фокторинга, но все решения были в мою пользу. Как и окончательное о признании

меня банкротом.

Нужно видеть эти решения, Ваши договора, тогда можно выстраивать стратегию защиты.

В Ваших же решениях, если это были дела о взыскании задолженности была мотивировка для того, что бы отбиться сейчас.

Я же выше уже сказал, что отвечал как физическое лицо.

Кредит был на споживчи цили.

Я как раз  и был физ лицо предприниматель.

Я, что-то непонимаю... Вы кредит брали как физлицо или как физлицо-предприниматель?

Если как ФЛ, то какое отношение к взятому кредиту имеет Ваше банкротство как ФЛП... пусть хоть Вы десять раз будете банкротом признаны, это никак не влияет на Ваши обязательства как ФЛ...

Я, что-то непонимаю... Вы кредит брали как физлицо или как физлицо-предприниматель?

Если как ФЛ, то какое отношение к взятому кредиту имеет Ваше банкротство как ФЛП... пусть хоть Вы десять раз будете банкротом признаны, это никак не влияет на Ваши обязательства как ФЛ...

Я же об этом.

Мне немного непонятно, как могли быть решения об отказе во взыскании задолженности вплоть до ВССУГУД.

Т.с. сбросьте пожалуйста хотя бы ссылки с реестра на Ваши решения.

Я же об этом.

Мне немного непонятно, как могли быть решения об отказе во взыскании задолженности вплоть до ВССУГУД.

Т.с. сбросьте пожалуйста хотя бы ссылки с реестра на Ваши решения.

Вот и мне непонятно... Я согласен с Ярославом... Покажите документы, что это за гадание на пальцах... Врач тоже диагноз должен поставить на словах...

Человек или брал как ФЛП и банкротился или до сих пор должен как ФЛ... или всё это гадание...

А что насчёт сроков исковой давности? Я так понимаю они уже давно истекли.

С учётом того, что последний платёж по договору был в 2008 году.

Не известно... Мы договора не видели...

Какая разница что и как происходило. Есть решение суда, ликвидационная процедура завершена, фактор в списке кредиторов, 

его вымоги за недостатностью майна считаются погашенными.

Оно то так, но Вы писали, что они подавали иск, в удовлетворении которого было отказано вплоть до ВССУГУД.

Если так, то как минимум исковую давность они прерывали.

Если Вы считаете, что нет разницы, зачем тогда вообще задавать вопросы на специализированному форуме?

Какая разница что и как происходило. Есть решение суда, ликвидационная процедура завершена, фактор в списке кредиторов, 

его вымоги за недостатностью майна считаются погашенными.

Чего ликвидировали то, ФЛП или ФЛ?  :)  Есть разница!

Стандартный, как и у всех кто брал в то время в долларах на потреб нужды.

Это (слово стандартный) ни о чём не говорит... Непонимаю, что Вы от юристов хотите если ситуация стандартная и понятная Вам...

Так значит всётаки на потребы, а причём здесь ФЛП тогда с банкротством...

Оно то так, но Вы писали, что они подавали иск, в удовлетворении которого было отказано вплоть до ВССУГУД.

Если так, то как минимум исковую давность они прерывали.

Если Вы считаете, что нет разницы, зачем тогда вообще задавать вопросы на специализированному форуме?

Поддерживаю 100%-но!!!