Заявление о преступлении относительно вмешательства в работу Единого реестра адвокатов Украины


Recommended Posts

В связи с противоправным исключением из реестра тысяч адвокатов Украины подготовлен образец соответствующего заявления.

 

Прокурору м. Києва

03150, м. Києва, вул. Предславинська, 45/9

 

Адвокат_______________________

04053, м. Київ,_____________________

_________________________________

 

 

 

ПОВІДОМОЛЕННЯ ПРО ВЧИНЕНЕ КРИМІНАЛЬНЕ ПРАВОПОРУШЕННЯ

 

Керуючись вимогами ст. 214 Кримінального процесуального кодексу України, повідомляю про вчинення кримінального правопорушення адміністратором бази даних відділу ведення бази даних Єдиного реєстру адвокатів України департаменту забезпечення реалізації завдань адвокатського самоврядування Полєвою А.О. та Адміністратором бази даних відділу ведення бази даних Єдиного реєстру адвокатів України департаменту забезпечення реалізації завдань адвокатського самоврядування Чаплигіною В.Р.

 

Відповідно до частини 2 статті 45 Кримінального процесуального кодексу України захисником не може бути адвокат, відомості щодо якого не внесено до Єдиного реєстру адвокатів України.

 

Відповідно до ст. 17 Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність», рада адвокатів України забезпечує ведення Єдиного реєстру адвокатів України з метою збирання, зберігання, обліку та надання достовірної інформації про чисельність і персональний склад адвокатів України, адвокатів іноземних держав, які відповідно до цього Закону набули права на заняття адвокатською діяльністю в Україні, про обрані адвокатами організаційні форми адвокатської діяльності. Внесення відомостей до Єдиного реєстру адвокатів України здійснюється радами адвокатів регіонів та Радою адвокатів України.

 

Згідно п. 2.1. Порядку ведення Єдиного реєстру адвокатів України, відомості до ЄРАУ вносяться за дворівневим принципом. Перший рівень внесення відомостей до ЄРАУ забезпечується радами адвокатів регіонів, Другий рівень внесення відомостей до ЄРАУ забезпечується Радою адвокатів України.

 

На сьогоднішній день, я фактично позбавлений можливості виконувати свої професійні обов’язки та користуватися наданими мені як адвокату правами, оскільки з невідомих мені причин зникли відомості щодо мене з Єдиного реєстру адвокатів України (далі - реєстр), розміщеному на сайті Національної асоціації адвокатів України.

 

Наскільки мені відомо, така обставина має непоодинокий характер, і за останні дні, відомості щодо тисяч адвокатів зникли з реєстру.

 

За таких обставин, хочу звернути Вашу увагу на те, що відомості могли бути виключені з реєстру лише у відповідності до Порядку ведення Єдиного реєстру адвокатів України через несплату необхідних щорічних внесків.

 

У відповідності до п. п. 4.13., 4.14, 4.15, неперерахування, або неповне перерахування радою адвокатів регіону, отриманих від адвоката внесків на забезпечення реалізації адвокатського самоврядування на рахунок Національної асоціації адвокатів України у встановленому розмірі, є підставою для не підтвердження адміністратором Другого рівня відомостей про такого адвоката в ЄРАУ, внесених адміністратором Першого рівня та переведення таких відомостей до статусу неактивних та невидимих, для користувачів офіційного веб-сайту НААУ. Витяг з ЄРАУ щодо такого адвоката не може бути сформовано та видано. Факт перерахування частини внесків адвокатами підтверджується результатами щомісячної звірки між Національною асоціацією адвокатів України та радами адвокатів регіонів, а також рішеннями ради адвокатів регіонів про розстрочення.

 

Проте, мною сплачено необхідні внески на забезпечення реалізації адвокатського самоврядування. В свою чергу Радою адвокатів м. Києва до Національної асоціації адвокатів України надано всю необхідну інформацію, в тому числі і на підтвердження сплати мною внесків, що підтверджується результатами щомісячної звірки між ними.

 

Відповідно до п. 2.11. Порядку ведення реєстру, відомості (інформація) Першого рівня, внесені до ЄРАУ адміністратором бази даних ЄРАУ ради адвокатів регіону (адміністратори Першого рівня), щоденно обробляються адміністратором бази даних ЄРАУ Секретаріату Ради адвокатів України на Другому рівні.

 

Наголошую на тому, що відомості з Реєстру зникли вже після надання радою адвокатів м. Києва інформації до Асоціації адвокатів необхідних платіжних документів та проведення звірки по даним зазначених в них.

 

Таким чином, жодних законних підстав у адміністраторів бази даних ЄРАУ для переведення відомостей до статусу неактивних та невидимих не було.

 

За таких обставин вважаю, що дії адміністраторів бази даних ЄРАУ необхідно кваліфікувати за ст. 367 КК України (Службова недбалість) та/або ст. 397 КК України (Втручання в діяльність захисника чи представника особи).

 

Додатково хотілося б зазначити, що 14.04.2014 року до Шевченківського РУ ГУМВС України в м. Києві, звернувся Ю. Грабовський із заявою про вчинення кримінального правопорушення з наступних підстав: адвокатам міста Києва, невідомими особами, надсилалися листи про необхідність сплати щорічного внеску, до якого надавалася квитанція з реквізитами, які не відповідають реальним даним для сплати таких внесків. В даній заяві поданій до Шевченківського РУ зазначено, що ані Рада адвокатів м. Києва, ані КМ КДКА такі листи не направляли.

 

18.04.2014 року дані за даною заявою внесені до ЄРДР за №12014100100003803 та розпочато досудове розслідування.

За таких обставин є підозра на те, що хтось цілеспрямовано намагається перешкодити багатьом адвокатам здійснювати професійну діяльність, оскільки сплата адвокатом внеску за неправильними реквізитами не буде зараховано і, як наслідок, відомості щодо адвоката зникнуть з ЄРАУ.

 

На підставі вищевикладеного, керуючись ст. ст. 365, 397 КК України,

 

Прошу:

 

1.              Прийняти дане повідомлення до розгляду.

 

 

2.              Внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочати досудове розслідування відносно Полєвої А.О., Чаплигіної В.Р., щодо вчинення ними кримінального правопорушення, передбаченого ст.ст. 367, 397 Кримінального кодексу України.

 

3.       Про результати розгляду даного повідомлення, прийняті рішення і складені документи, повідомити мене за наступною поштовою адресою: ________________________________________________________________.

 

Додатки:

 

- Копія свідоцтва про право на заняття адвокатською діяльністю.

 

 

 

 

«__» __________ 2014 року                    /___________/_______________

заява про злочин.doc

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вы вставили отформатированный текст.   Удалить форматирование

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ваша ссылка была автоматически заменена на медиа-контент.   Отображать как ссылку

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зарузка...