Помогите, проблема - статья 203 УК Украины


Recommended Posts

Дело о признании действий УПФ неправомерными и обязательстве зачислить в стаж период времени с назначением пенсии за выслугу Два месяца предназначалось слушания но наконец назначено. В судебном процессе возражение Ответчика опровергаются, все в принципе нормально и вот судья по непонятным причинам начинает высчитывать сроки исковой давности, после чего сообщает, что по его мнению сроки давности сошли а значит и дело дальше слушаться по существу иска не будет. Мною по факту данной ситуации было подано ходатайство о переносе рассмотрения дела для подготовки обоснованного ходатайства о восстановлении сроков, хорошо что это он принял и слушания перенесли. Как вы считаете, с какого числа начинается отчисления сроков по КАСУ, с того когда предоставил ответ УПФ городского уровня, или после того, как указанное решение было обжаловано и пересмотрено Областным Управлением.

Я составил обращение, что можно добавить к нему, и пройдет ли оно?

КЛОПОТАННЯ

Про поновлення строку для звернення до суду за адміністративним позовом про Про визнання незаконними дій Управління Пенсійного Фонду України в місті Калуші, зобов’язання зарахування в стаж , що дає право на пенсію за вислугу років, періоду роботи на посаді фармацевта з: 10.03.2004 року - по 16.12.2005, 19.12.2006 року - по 08.01.2007 року, та з 19.05.2008 року - по 03.08.2009 року та призначення пенсії за вислугу років.

« 16» 11 2010 року в Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області Позивачем ( П.И.П. ) був направлений адміністративний позов про Про визнання незаконними дій Управління Пенсійного Фонду України в місті Калуші, зобов’язання зарахування в стаж , що дає право на пенсію за вислугу років, періоду роботи на посаді фармацевта з: 10.03.2004 року - по 16.12.2005, 19.12.2006 року - по 08.01.2007 року, та з 19.05.2008 року - по 03.08.2009 року та призначення пенсії за вислугу років

Відповідно до внесених змін до ст. 99 КАС України, які набули чинності 30.07.2010 року срок позовної давності звернення до суду за адміністративними позовами було зменшено з 1-го року до 6-ти місяців та обчислюються з дня, коли особа дізналася або повинна була дізнатися про порушення своїх прав, свобод чи інтересів.

В той же час, згідно ст.99 КАСУ (“ Для захисту прав, свобод та інтересів особи цим Кодексом та іншими законами можуть встановлюватися інші строки для звернення до суду, які, якщо не встановлено інше. )

У п.4 ст. 99 КАСУ визначено: “Якщо законом встановлена можливість досудового порядку вирішення спору і позивач скористався цим порядком, то обчислення строку звернення до суду починається з дня, коли позивач дізнався про рішення суб'єкта владних повноважень за результатами розгляду його скарги на рішення, дії або бездіяльність суб'єкта владних повноважень.”

Враховуючи те, що Законом України « Про загальнообов»язкове державне пенсійне страхування » та Законом України Про пенсійне забезпечення» передбачено та делеговано порядок, коло осіб та вимоги щодо призначення та виплати пенсій, ці закони мають статус загального закону по питанню призначення пенсії населенню України і порядок досудового вирішення спорів визначається відповідно до цих Законів, а отже можливість досудового вирішення спору передбачена, що окрім вищенаведеного підтверджується рекомендацією Відповідача ( УПФ в м. Калуші ) – відповідь № 1 від 05.01.2010 року, яка фактично була видана Позивачу 18.03.2010 року, щодо наявності права оскаржити рішення до Головного Управління Пенсійного Фонду України в Івано-Франківській області.

Враховуючи те, що стороною Позивача було використано право на оскарження рішення ( відповідь № 1 від. 05.01.2010 року ) УПФ в м. Калуші ( фактично було видано Позивачу 18.03.2010 року ), що підтверджується - відповідь Головного Управління Пенсійного Фонду України в Івано-Франківській області № 1371/к-15 від 23.09.2010 року, це свідчить про те, що Позивач( П.И.П. ) діяла у відповідності до п.4 ст.99 КАСУ - порядком досудового вирішення спору. Тому, враховуючи вищенаведене, обчислення строку звернення до суду з адміністративним позовом починається з дня отримання Позивачем (П.И.П.) рішення Головного Управління Пенсійного Фонду України в Івано-Франківській області за результатами розгляду скарги на дії Відповідача, а саме з 23.09.2010 року, згідно з п.4 ст. 99 КАС України.

Окрім зазначеного вище, відповідно до ч. 2 ст. З Конституції України, права і свободи людини та їх гарантії визначають зміст і спрямованість діяльності держави, держава відповідає перед людиною за свою діяльність, забезпечення прав є головним обов'язком держави. Таким чином, відмова в поновленні строку позовної давності, може обмежити гарантовані державою Україна соціальні гарантії особи ( громадянина України ) права на ( пенсійне забезпечення ) пенсію.

Враховуючи вищенаведене, керуючись ч.2 ст.100 КАС України

ПРОШУ ШАНОВНИЙ СУД:

1. Задовільнити клопотання та поновити строк позовної давності.

«____»____20___рік _______________________

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

Уважаемые участники прошу Вас прокомментировать ситуацию и сказать свое мнение! Интернет клуб, игры на компьютерах - онлайн те что и в прошлом были в игровых аппаратах. Пожалуйста!

На кол его!

Эти игровые автоматы, вернее, их собственники - беспредельщики покруче банков!

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

Так это же не игровые автоматы а обычные компьютеры, и от Банков они существенно отличаются: никакой иностранной валюты, валютных колебаний, процентов и пени. Все просто, хочешь то пользуешься и по факту или выиграешь или нет, а хочешь то не пользуешься вообще Я лично никогда не играл потому что не умею, да и желания учиться в принципе нет.

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

Это типа "как помочь синему водиле уйти от ответственности за совершение дтп с тяжкими последствиями"?. А никак!! мораль читать не буду, но мне кажется, обратитесь к адвокату который вас за енную суму проконсультирует, а ещё за энную суму - вашу схему(не ез участия милиции) превратит в реальность. А рассказы о том, что никто ни кого не заставляет играть-чушь. Есть такая БОЛЕЗНЬ как игромания, которая приравнивается к нарко и алкоголезависимости...

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вы вставили отформатированный текст.   Удалить форматирование

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ваша ссылка была автоматически заменена на медиа-контент.   Отображать как ссылку

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зарузка...
  • Пользователи

    Нет пользователей для отображения