Постановление ДВС не получала. Узнала о нём из единого держреестра. Как исчесляется срок на обращение в админ суд?!


Recommended Posts

На позов до админсуда 29.03.12. получила ухвалу от 01.03.2012. про залишення позовної заяви без руху. Для чего-то цитируют п.4.ч.1.ст.106. КАСУ. Хотя по этой части всё вроде правильно. Но главное в том, что оспариваемые постановления про стягнення з боржника виконавчого збору від 03.10.2011року та про стягнення з боржника витрат на проведення виконавчих дій від 03.10.2011року я не получала. Я их обнаружила в едином реестре. Суть: Подала в суд про визнання виконавчого напису нотаріуса таким, що не підлягає виконанню. Банк свои вымоги из ДВС отозвал. В ДВС быстренько приняли данные постановления. Написала туда скаргу, что эти постонови прийняті після закінчення терміну, даного законом на проведення виконавчего провадження.02.02.2012 роки я отримала відповідь від ДВС на мою скаргу на незаконні дії державного виконавця,у якому взагалі не міститься відповідь на мою скаргу, а просто цитуються статті ЗУ «Про виконавче провадження». 20.02.2012. подала АДМІНІСТРАТИВНУ ПОЗОВНУ ЗАЯВУ про визнання незаконними та скасування Постанов. В ухвале пишут, что согласно п.2.ч.1.ст.181.КАСУ у меня 10 дней на оскарження, что постоновы за жовтень 2011, а я обращаюсь 20 лютого 2012. НО Я ЖЕ НЕ ЗНАЛА!! Далее пишут, что позов не містить обгрунтувань стасовно часу інформування позивача про наявність оскаржуваних постанов відповідача, а також-про порушення прав особи, яка звернулась до суду. Крім того, в доданих до позовної заяви матеріалах відсутні докази, які б свідчали про наявність поважних причин пропуску позивачем строку звернення до адмінсуду.

Пожалуйста, помогите. Как мне объяснить, что я вообще случайно увидила эти постоновы. А 16.01.2012 року у себе в поштовій скриньці я виявила дві вимоги про стягнення виконавчого збору на виконавчий збор!!!!.

Цими документами тривають порушення закону

1.Постанови про стягнення з боржника витрат на проведення виконавчих дій та про стягнення з боржника виконавчого збору, як вказано вище, прийняті після закінчення терміну, даного законом на проведення виконавчего провадження.

2. Згідно ст. 28.ч.2.ЗУ «Про виконавче провадження» виконавчий збір не стягується за виконавчими документами про конфіскацію майна, стягнення періодичних платежів, стягнення виконавчого збору, накладення арешту на майно для забезпечення

позовних вимог, відшкодування витрат, пов'язаних з організацією та

проведенням виконавчих дій, і стягнення штрафів, накладених

відповідно до вимог цього Закону.

НА что ссылаться? Как оспорить? Постанови-то незаконные, но как срок обосновать?Помогите, пожалуйста!

Извините за язык изложения.

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

Извините за язык изложения.

Я их обнаружила в едином реестре.

В едином реестре Чего: если Исп производств: то Вы туда зайти могдли исключительно получив Постанову ДВС и Код идентификатора.

На мой взгляд ( если я таки Вас понял) строк оскарження постановы пропущен. То, что Вы оспаривали Постанову, которая "как-то не так" попала в ящик, уже говорит о факте уведомления Вас о Постанове.

Но не отчаивайтесь.

Из изложенного я не понял ВАШЕЙ ЦЕЛИ.Выясните её сами и действуйте по ЗУ "Об Исп производстве".

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

Извините за язык изложения.

Я их обнаружила в едином реестре.

В едином реестре Чего: если Исп производств: то Вы туда зайти могдли исключительно получив Постанову ДВС и Код идентификатора.

На мой взгляд ( если я таки Вас понял) строк оскарження постановы пропущен. То, что Вы оспаривали Постанову, которая "как-то не так" попала в ящик, уже говорит о факте уведомления Вас о Постанове.

Но не отчаивайтесь.

Из изложенного я не понял ВАШЕЙ ЦЕЛИ.Выясните её сами и действуйте по ЗУ "Об Исп производстве".

Я получала постановление о открытии виконавчого провадження за 2009 год, открытый по исполнительной надписи нотариуса. там и был указан доступ до Єдиного державного реєстру виконавчих проваджень. Банк принимал платежи, а потом резко затребовал всю сумму и я подала в суд про визнання виконавчого напису нотаріуса таким, що не підлягає виконанню. Маючи доступ до Єдиного державного реєстру виконавчих проваджень,я дізналася про наступне:

1.03.10.2011р. відділ державної виконавчої служби, ухвалив постанову про стягнення з боржника витрат на проведення виконавчих дій на суму 1200,00 (одна тисяча двісті) грн

2.03.10.2011р.ДВС , ухвалив постанову про стягнення з боржника виконавчого збору на суму 19245,44 гр

3.04.10.2011р, ухвалив постанову про про повернення виконавчого документа стягувачеві.

Эти документы я не получала.Но они незаконны, так как:

Закон України «Про виконавче провадження» встановлює, що державний виконавець по рішеннях суду немайнового характеру повинен провести виконавчі дії у двомісячний термін, а по інших виконавчих документах – протягом шести місяців з дня винесення постанови про відкриття виконавчого провадження (стаття 30.ч.2. ЗУ «Про виконавче провадження»). Слід звернути увагу на початок та кінець обчислення строків здійснення виконавчих проваджень.

Законодавець встановив, що строк здійснення виконавчого провадження не поширюється на час відкладення провадження виконавчих дій або зупинення виконавчого провадження та на період реалізації арештованого майна.

Таким чином, при вирішенні питання про те, чи здійснені державним виконавцем дії, передбачені Законом України «Про виконавче провадження», у встановлені Законом строки для виконання рішень немайнового та майнового характеру хотілось звернути увагу на те, що впродовж строку, на який виконавче провадження зупинено, виконавчі дії не проводяться (стаття 38 Закону).

Тобто, термін, коли державним виконавцем проводились виконавчі дії є строками здійснення виконавчого провадження, а коли виконавче провадження зупинено – виконавчий документ просто перебуває на виконанні в органі державної виконавчої служби і цей термін не включається до строків здійснення виконавчого провадження.

Після закінчення існування обставин, що стали причиною для зупинення виконавчого провадження, державний виконавець повинен винести постанову про поновлення виконавчого провадження. З цього періоду перебіг строку здійснення виконавчого провадження продовжується.

В загальній сукупності виконавчий документ може перебувати в органах державної виконавчої служби рік і більше, але виконавчі дії повинні бути проведені протягом двох або шести місяців, як встановлено Законом.

Але, в моєму випадку, термін виконання збіг, оскільки постанова про відкриття виконавчого провадження відкрита 03.08.2009 року, постанова про зупинення виконавчого провадження від 02.02.2010 року, тобто, без одного дня, пройшло півроку. Проте 16.11.2010 року відкрито постанова про поновлення виконавчого провадження, того ж дня відкривається постанова про призначення експерта, суб'єкта оціночної діяльності - суб'єкта господарювання для участі у виконавчому провадженні. Також 16.11.2010 року відкрита постанова про зупинення виконавчого провадження. Згідно із законом термін, даний на виконання виконавчих дій, збіг, але 22.07.2011 року відкрита постанова про поновлення виконавчого провадження.. 03.10.2011 року відкриті постанови про стягнення з боржника витрат на проведення виконавчих дій та про стягнення з боржника витрат на проведення виконавчих дій, а 04.10.2011 року про повернення виконавчого документа стягувачеві.

Виходячи з вищесказаного постанови про стягнення з боржника витрат на проведення виконавчих дій та про стягнення з боржника витрат на проведення виконавчих дій від 03.10.2011 року незаконні, оскільки термін даний законом(шість місяців з дня винесення постанови про відкриття виконавчого провадження (стаття 30.ч.2. ЗУ «Про виконавче провадження») витік.

В почтовом ящике я обнаружила вимоги про стягнення виконавчого збору на виконавчий збор.

Згідно ст. 28.ч.2.ЗУ «Про виконавче провадження» виконавчий збір не стягується за виконавчими документами про конфіскацію майна, стягнення періодичних платежів, стягнення виконавчого збору, накладення арешту на майно для забезпечення

позовних вимог, відшкодування витрат, пов'язаних з організацією та

проведенням виконавчих дій, і стягнення штрафів, накладених

відповідно до вимог цього Закону.

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

Согласно п.2.ч.1.ст.181.КАСУ у меня 10 дней на оскарження, что постоновы за жовтень 2011, а я обращаюсь 20 лютого 2012. НО Я ЖЕ НЕ ЗНАЛА!! Далее пишут, что позов не містить обгрунтувань стасовно часу інформування позивача про наявність оскаржуваних постанов відповідача, а також-про порушення прав особи, яка звернулась до суду. Крім того, в доданих до позовної заяви матеріалах відсутні докази, які б свідчали про наявність поважних причин пропуску позивачем строку звернення до адмінсуду- это мне написали с админсуда.

Чем аргументировать свою правоту?

Я же пропустила сроки потому что не знала о этих постановлениях.

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вы вставили отформатированный текст.   Удалить форматирование

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ваша ссылка была автоматически заменена на медиа-контент.   Отображать как ссылку

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зарузка...